Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(Son Düzenleme: 10-14-2022, 10:15 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Düzce de  metrekareye 20 ila 35 kg

Muğla'nın güneyi, Isparta'nın güney kesimleri ve Konya'nın güneybatı kesimlerinde metrekareye 20 ila 40 kg arasında değişen yağış birikimi.

Antalya'nın batısı ağırlıklı olmak üzere metrekareye 50 ila 90 kg arasında değişen  kümülatif yağış toplamı mevcut görüntüde olasılık dahilindedir

Özellikle Antalya'nın olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerekiyor..

Pazara kadar ecmwf toplam yağış, antalya körfezi için risk var.

resim

Beklenen yağış bir türlü gelmedi
  Beğenenler:
  • SinemSahin

22 sinden sonra soğuk törpülendi şimdilik bakalım nolcak.
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, SinemSahin

Soguktan ziyade yagis yok diyagram bombos sonbahar yagislarinin gelmemesi veya kasıma kalmasi ekosistemi ciddi degistirecek
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, SinemSahin

iyi akşamlar

haftasonu beklenen yağış malesef bizi de teğet geçti. sadece işlerimden dolayı cumertesi akşam üstü Bandırma daydım orada güzel bir yağış gerçekleşti 1 saat falan onun haricinde Balıkesir i es geçti . Bugunde yağış gösteriyordu ama bugunu de es geçtik. malesef çok kurak gidiyor Ekim
  Beğenenler:
  • AZOR, SinemSahin

(Son Düzenleme: 10-18-2022, 10:05 AM, Düzenleyen: ariftarif.)

Türkiye coğrafi olarak Zurna'nın zırt dediği yerdedir.

Beklenen müthiş ve en can alıcı yağışları, En kurak havalara bir üst delikten ötürü kaptırır.

Kışın ise kar kış kıyameti, çok sade ve kuru kara havalara yine üstteki delikten ötürü kaptırır.

Bazen tersi de olur.

Zurna'nın zırt dediği yer olmak bunu gerektirir ve o kadar da kolay değildir zurna' nın zırt dediği yer olmak. Rolleyes

Bu senede emin olun bazen zortlayacak bazen de zırtlayacağız.

Bu seneler iyi senelerimiz ama kötünün iyisi...geçen sene o kadar yağış aldık ama coğrafyamızın %60 hala kuraklık haritasının içinde.
Geçen yaz Avrupa'nın ne çektiğini gördük,yağış açışından da bizde onlardan daha kötü konumdayız bu arada.
Önümüzdeki 30 yıl içinde mevsimler aylar birbirine karışacak gibi duruyor ,son senelerdende belli değilmi olacağı.
Torunlarınız için önlem almaya başlamalıyız göç hadisesi yaşadığımızı görüyorsunuz boşuna Araplar ülkemizin belli bölgelerine akın etmiyorlar.
Geçen senelerdede küresel ısınma konusuna bir yazı yazmıştım bilmiyorum okuyanlar varmı.

Bu arada yaptığım incelemelere göre accuweather bu seneki tahmininin tutacağını tahmin etmiyorum tamamen salamışlar.

1 haftalik toplam yagis

resim
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, mirhan, SinemSahin, snowserkan

Merhaba arkadaşlar forum niye bu kadar sessiz?Geçen yıl bu zamanlarda şenlik başlamıştı.İnanırmısınız daha kombiyi açmadım.Kar bekliyoruz tahminci arkadaşların ileri vade görüşleri olsun. Artık hop oturup hop kalkmak zamanı geri saymak bu atmosferi özledim ve özledik...
  Beğenenler:
  • SinemSahin

Konuyu Okuyanlar:
7 Ziyaretçi