Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(09-20-2022, 09:28 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ekim ayı için ilk tahminim pastırma yazıda var kış havasıda Ekim ortası bomba gibi bir sistem beklentisine girdim takipteyim...........

Arka arkaya sinoptikler ateş ediyorr takibe devamm..
resim

Twitterda murat şahin var okudunuz belki de bu kış çok soğuk karlı geçecek diyor bakalım nolcak görücez. O da biraz abartıyı seviyor gerçi.
  Beğenenler:
  • Alinuri5, Ftherdem, volkan34tr

(09-25-2022, 03:42 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Twitterda murat şahin var okudunuz belki de bu kış çok soğuk karlı geçecek diyor bakalım nolcak görücez. O da biraz abartıyı seviyor gerçi.

Son veriler ışığında bu sene  %51 Avrupa %49 Ülkemiz  Ekim 15/20 aralığında yeni veriler elimize ulaşır inşallah değişir thumbsup

Bu sezon yine LaNina yılı...Golfstream akıntıları biraz daha soğuk bir seyir izliyor..Kutuplardaki küresel ısınma dolayısıyla eriyen buzullar okyanuslara ve denizlere ulaşırken iklimleride hareketlendirmeye sebebiyet veriyor..Herne kadar şimdileri MJO değerlerine bakmanın bir anlamı olmayacaksada yinede okyanuslardaki ısı bir derece daha artış gösterdiği söylenmekde..Buda önümüzdeki sezonun erken başlıyabileceği, havalarda etkili aksiyonlu bir seyir izleneceği işaretini vermekde.Fırtınalar, bol ve şiddetli yağışlar ve DEK ağırlıklı kuzeyli sistemlere açık, polar koridorun sık ve kuvvetli sistemlere geçiş olanağı sağlayabileceği öngörülmekde..Tekrar söylüyorum, daha önceleride sıkça bahsetmiş olduğum, bu KIŞ sezonu ERKEN GELİP, ÇOK SERT BİR KIŞ GEÇİRECEĞIMİZ tezimi desteklediğini söyleyebilirim..Ekim ortası yada sonu bu konuda daha elle tutulur senaryolar yazabiliriz..

Bu sene örümcekler tavanda uzunca süre hareketsiz kalacaklar gibi.

Örümcekler kış uykusunda yağan karı ve soğuğu göremeyecekler.Yazık.

Bu taş değil resmen kaya serkan bey çok fena oldum şimdi bak zaten Fatih çöl gibi 3 5 cm karla idare ediyoz haklısın karı çok görüyom da kar ı göremiyom. Bu mesajımı lütfen kabalık olarak almasın hanımefendiler. LAtife olsun diye yazdım engin hoşgörülerine sığınarak.

3 ekimden sonra bu yalancı bahar bitiyor sonunda sonbahar ve yağış geliyor. Ben kış için kasım ayı verilerini bekliyorum.

(Son Düzenleme: 09-28-2022, 03:06 PM, Düzenleyen: REALSHADOW.)

Üstadların bu tahmine katılıp katılmadığı ile ilgili fikirlerini almak isterim.

https://www.haberturk.com/son-dakika-bu-...t-center-d
  Beğenenler:
  • snowserkan

(Son Düzenleme: 09-28-2022, 07:26 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Ben gülmekten KATILIYORUM.

Bu kış La Nina kışı olma ihtimali çok yüksek nino nerden çıktı anlamadım valla.

(Son Düzenleme: 09-29-2022, 12:16 AM, Düzenleyen: AZOR.)

Salı gününden sonra hareketli bir döneme giriyoruz sıkı yağışlar var serinleme de cabası
resim
Toplam yağış miktarı İstanbul 125 kg  ates
resim
Pazar gününün güncellemelerini beklemek lazım son noktayı koymak için gfs 10/1 bile vermiyor

Konuyu Okuyanlar:
5 Ziyaretçi