Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Paylaşan kişi sayısı oldukça az.
Ve paylaşımlarda bir emek var,
Soru sorulur buna sonuna kadar müsaade var.

3-5 Gönüllü üyenin katılımlarıyla yürüyor forum. O yüzden burada paylaşım yapan kim olursa olsun emeklerini kimseye yedirmem.
Paylaşacaksan buyur, Aksi takdirde paylaşanlara saygı duy.

Hesap sorulmasına tahammülümüz yok.

Serkan bey 500hpa verisi asagidaki sanirim ancak bunu nasil yorumluyoruz biraz bilgi verir misiniz?

http://weatheriscool.com/prod/gfs/fft/wave_serie500.png

3 dalga var ve hepsi farkli grafik ciziyor, sona dogru birlesmeleri iyiye isaret midir? Birde bu grafigin 10 hpa ile ayni yonde hareket etmesi gerekmez mi ? İkisini farkli olmasinin nedeni nedir? Veya ikisi hangi ortak noktada bulusunca ne anlamaliyiz, biraz acmanizi rica ediyorum
  Beğenenler:
  • adakar, snowserkan

Emin bey benim cocuklugumda eylul ekim demek dokulen yapraklar sogul bol yagis kasim ilk kky demekti bunlari goremeyince uzuluyorum, o gunleri yad ediyorum. Yoksa tabiki Yb gecer gider etkisi kalici degil ama bu havalar bir kar severin sanirim en sevmedigi havalardir
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, snowserkan

(Son Düzenleme: 10-10-2018, 06:26 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(10-10-2018, 06:16 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey 500hpa verisi asagidaki sanirim ancak bunu nasil yorumluyoruz biraz bilgi verir misiniz?

http://weatheriscool.com/prod/gfs/fft/wave_serie500.png

3 dalga var ve hepsi farkli grafik ciziyor, sona dogru birlesmeleri iyiye isaret midir? Birde bu grafigin 10 hpa ile ayni yonde hareket etmesi gerekmez mi ? İkisini farkli olmasinin nedeni nedir? Veya ikisi hangi ortak noktada bulusunca ne anlamaliyiz, biraz acmanizi rica ediyorum

500 hpa da aşağı yönlü hareket genliğin azalmasına makasın daralmasına işaret.
Kısaca çevreden merkeze hareketlerin olacağını anlıyoruz. Alçak Basınçlar biliyorsun çevreden merkeze daralan hava akımlarını oluşturuyorlar.

10 hpa'da ise önümüzdeki günlerde tam tersi bir durum bekleniyor. thumbsup

en yukarıdaki grafik sadece kuzey yarı küredeki dalgaları gösteriyor.
3 Farklı seviyede beklenen rüzgar genlikleri.
  Beğenenler:
  • adakar, ersel candan, KardanadamEmin, ThunderSnow

(10-10-2018, 06:12 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Paylaşan kişi sayısı oldukça az.
Ve paylaşımlarda bir emek var,
Soru sorulur buna sonuna kadar müsaade var.

3-5 Gönüllü üyenin katılımlarıyla yürüyor forum. O yüzden burada paylaşım yapan kim olursa olsun emeklerini kimseye yedirmem.
Paylaşacaksan buyur, Aksi takdirde  paylaşanlara saygı duy.

Hesap sorulmasına tahammülümüz yok.

thumbsup thumbsup thumbsup thumbsup thumbsup thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, ersel candan, snowserkan

Serkan Hocam yeri değil biliyorum ama bir konuyu yazma ihtiyacı hissediyorum. Grafik okumayı, tahmin yapmayı vs sizlerden öğreniyorum. Gerek kendimi bildim bileli hava olaylarına meraklı biri olmam ve gerekirse de havacılık sektöründe aktif bir çalışan olmam nedeniyle sürekli olarak meteorolojik durumları takip ediyorum. Ancak aktif hava durumunu paylaşmak, resimler eklemek ve gol haberleri vermek dışında fazla bir varlığım olamıyor maalesef. A bi de "beğen" tuşuna basmak Smile Anlayışınıza sığınarak paylaşımlar yapıyorum. Elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama şimdilik fazla bir yol aldığım söylenemez. Hal böyle iken sessizce takip mi edeyim yoksa resim ve anlık durum paylaşımlarına devam mı edeyim bilemiyorum.

Xooner bence o paylaşmak istediğin her şeyi paylaş burada zaten Serkan bey hariç hiçbirimiz profesyonel değiliz ( gerci o degilim diyor ama bu bigiler ancak meteorologlarda olur Smile ) doğrusu yanlışı birbirimizden fikir alışverişinde bulunalım ki öğrenelim . Mesela ben bugüne kadar model ve diyagramlardan bir şeyler anlamaya çalışırken Serkan Bey’in en son eklediği üst atmosfer verilerini anlamaya çalışıyorum
  Beğenenler:
  • adakar, snowserkan, Xooner

Serkan. Abi ben yeniyim şu istanbul kar tahmini sayfası ne zaman açılıyor bilmiyotlrumda
  Beğenenler:
  • snowserkan

(Son Düzenleme: 10-10-2018, 07:35 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Antalya'nın Kaş ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan dolu yağışı, dağları beyaza bürüdü.

5bbe1f86c03c0e1f3cca59f3.jpg

Kaş'ın bin 600 metre yükseklikteki Yeşilbarak Mahallesi Girdevs Yaylası dolu yağışı ile beyaza büründü.
Dolu yağışı, vatandaşlarda şaşkınlık oluşturdu.

5bbe1f86c03c0e1f3cca59f5

(10-10-2018, 06:33 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Hocam yeri değil biliyorum ama bir konuyu yazma ihtiyacı hissediyorum. Grafik okumayı, tahmin yapmayı vs sizlerden öğreniyorum. Gerek kendimi bildim bileli hava olaylarına meraklı biri olmam ve gerekirse de havacılık sektöründe aktif bir çalışan olmam nedeniyle sürekli olarak meteorolojik durumları takip ediyorum. Ancak aktif hava durumunu paylaşmak, resimler eklemek ve gol haberleri vermek dışında fazla bir varlığım olamıyor maalesef. A bi de "beğen" tuşuna basmak Smile Anlayışınıza sığınarak paylaşımlar yapıyorum. Elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama şimdilik fazla bir yol aldığım söylenemez. Hal böyle iken sessizce takip mi edeyim yoksa resim ve anlık durum paylaşımlarına devam mı edeyim bilemiyorum.

Serkan abiye yazmışsınız fakat ben cevap vereyim size, konulara katılım yapmaya, paylaşım yapmaya devam edin lütfen, doğru konu başlıkları altında doğru bilgiler paylaştığınız sürece hiç bir sıkıntı yok. Başka bir konuda yardıma ihtiyacınızda olursa bana özel mesaj göndermeniz yeterli.
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, snowserkan, Xooner

Konuyu Okuyanlar:
5 Ziyaretçi