Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

resim

Eğer bu şekilde olursa Mora Yarımadasını perişan eder. Bize gelir mi bilemem ama ben de biraz abartılı hatta fantastik buluyorum. Yine de belli de olmaz. Allah afetlerden korusun.
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, Ömer18, snowserkan

(Son Düzenleme: 09-25-2018, 07:30 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(09-25-2018, 05:12 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey bu firtina olayinin asli nedir benim hatirladigim 2002 yilinda izmir de 80-85 kmlik ruzgarla bir firtina olmusti boyle bir hadise mi bu? Gordugum kadari ile girit uzerinden gelecek ancak daha 5 gun var modeller biraz fantezi yapiyor olabilir mi malum bu sistem ilk gorunsugunde marmaraya 150 mm yagis veriyordu simdi eser yok. Muglada bir insaatimiz var eger boyle bir olay gerceklesecek ise onlem almak isterim

2002 Kasım ayı idi yanılmıyorsam Ersel bey, 8 Kasım olması lazım.

O Sistemdeki durum farklıydı. Güneye inen kutup kökenli soğuk salınım, cut off yani tamamen kopmamıştı .
Ana merkezle bağlantısı vardı bu aşamaya tear off aşaması diyoruz.

AVN_1_2002110800_1.png

Modellerin göstermiş olduğu siklon ise cut off alçağına dönüşmüş, tear off (sıyırma) işlemi gerçekleşmiş.
Bağımsız bir siklon olma durumuna geçmiş ve siklogenez yani siklon oluşumuna başlamış.

resim

Oluşturduğu rüzgar hızı ise ham haliyle hamlesiz olarak 46 knot civarı yani 85 km. hamleside %20 dir +17 km =100 km'nin üzerine çıkar.

resim

Modeller her zaman doğruyu göstermiyor.
Ama bu gerçekleşmeyecek manasına da gelmiyor. 
Dediğim gibi biraz daha güneye inip engelsiz bir rotaya kavuşursa görünenden daha etkili de olabilir.

Yarın ki  veriler bize doğruyu sunacaklar.

Sizde takip edin bizde takip edelim.
Umalım ki abartı ve absürt olarak kalsın. thumbsup

(09-25-2018, 05:31 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hortum, kasırga istemeyi tabi ama Serkan Hocam da öyle bir harita çizmiş ki bende heyecan, korku ve sevinç bir araya geldi Smile fethiyeyi de özellikle işaretlediniz di mi? Ben iyice heyecanlanayım diye Big Grin

Smile  Tam rotası fethiye, bodoslama üzerinize geliyor.
Şaka bir yana takip edelim ve temenni edelimde daha güneye inmesin.

(09-25-2018, 06:45 PM)Mustafa Torun 0834 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Umarım sadece fantezidir. Yoksa bu derece güçlü fırtınanın bizi etkilemesi hiç iyi olmaz.

thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, ersel candan, sahinok, ThunderSnow, Xooner

GFS ISRARCI....Medicane İzmir'i vuracak diyor... banana saskin    https://scontent.fada1-6.fna.fbcdn.net/v...e=5C207C58    https://scontent.fada1-6.fna.fbcdn.net/v...e=5C5A20A3
  Beğenenler:
  • adakar, ersel candan, sahinok, Xooner

Serkan bey Emin bey sizden iyi haberler bekleyeceğiz hafta sonu yağış durumunu beklerken onları bir kenara atıp bu fırtınayı takip etmek daha doğru olacak sanırım 100 km gibi rüzgâr inşaatta ne iskele ne de kaplama bırakır

Sevgili arkadaşlar eylül sonu ekim başı gibi kıyı egeye yaklaşmakta olan medicane fırtınasına çok dikkat etmek lazım. Bu medicane nin vuracağı yerler ilk etapta Mora yarımadası ve Ege kıyıları olacak gibi durmakta her ne kadar her güncelleme farklı yerlere konumlandırmış olsa da batı kıyılar ciddi risk altında fırtına hızının rekor düzeye çıkabileceği aşırı yağışların ve sellerin olacağı bir sistem yaklaşıyor ok yaydan çıktı buradan geri dönüş olmaz İnşallah böyle bir şey olmaz diyelim gelmesin diye dua edelim eğer gelirse vurduğu yerleri yıkar geçer Türkiye'yi felç eder. Ciddi anlamda risk söz konusu şimdiden tedbir almak lazım yarın çok geç olabilir.
  Beğenenler:
  • AZOR, Xooner

Hamleyi 95 knot veriyor. Ben 58 knot hamleli rüzgarda sığınak aradım. Sapasağlam binada bile güvensiz hissettim. Hayal bile edemiyorum 95 eserse ne yaparım! Allah muhafaza etsin.
  Beğenenler:
  • AZOR, ThunderSnow

95 Knot (kn)

=

175.94 Kilometer/Hour (km/h
  Beğenenler:
  • AZOR, Xooner

158 ila 200 km arası bi hızdan bahsediliyo su an italya,avrupa ve yunanistan alarm verdi ve beklemede Mgm çalışanları da 1 gün daha izlemede değişim olmazsa yarın istasyonlar güçlendirme çalışmasına girecek ve alarm durumuna geçilecek ALLAH izmir aydın muğla kaş ve antalyanin batısına yardım etsin
resim
  Beğenenler:
  • Xooner

Bu tropik fırtına için başlık şart mgm sayfasına da yazdım buraya da yazdım orada biraz daha detaylı yazdım tabii.

Bence etkisini yitirecek. Basınç alanına baktığımızda ilk etapta ilgili ab yi azor sıkıştırıyor. Ama ege kıyılarına yaklaştığı sırada azor olduğu alanda bir ab alanı tepesinde de bir ab alanı oluşup düzeni bozuyor. Bana göre en fazla kısa süreli fırtına ve yağış olur.

resim

resim
  Beğenenler:
  • ersel candan, Snowevren, Xooner

Konuyu Okuyanlar:
44 Ziyaretçi