Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(09-20-2018, 04:11 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey gfs biraz ucuyor gibime geliyor sizce bu sekilde gelir mi? Ecmwf sistemi tamamen italyaya verdi , yarin aksam ikisinde biri birine uyacak diye dusunuyorum

Ersel bey gelme ihtimali var çünkü önceki yıllarda da gelmişliği var. Smile

Belki gücü ve etkileri biraz kırılabilir .

Bence ECMWF, GFS Modeline uyacak.

Belki bu kadar güçlü gelmeyecek ancak rotası italya olmayacak. thumbsup
  Beğenenler:
  • AZOR, ersel candan, KardanadamEmin, MaxZero

Uzun zamandır böyle güzel bir diyagram görmemiştik. Duvara as kaşısına geç keyif çayı iç Smile
  Beğenenler:
  • AZOR, ersel candan, KardanadamEmin, MaxZero, snowserkan

Ben bu diyagramı, duvara asar, geçer karşısına hortumu bağlayıp, değil bardak ÇAY, komple semaver kazanını götürürüm.....MaaşALLAH diyelimde, nazarlara gelmesin...( Ahhh bu diyagram OCAK- ŞUBAT' ta olsaydı varya......işte eyle...) Dash kiskis Smile thumbsup     http://old.wetterzentrale.de/pics/MT8_Istanbul_ens.png
  Beğenenler:
  • MaxZero, sahinok

Üzerimize bir şeyler geliyor
Emin bey bunuda duvara asarsininiz heralde
resim
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, MaxZero, Ömer18

(09-20-2018, 05:30 PM)Yeşil_deniz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üzerimize bir şeyler geliyor
Emin bey bunuda duvara asarsininiz heralde
resim

OFFFFF bunu duvara değil, mahallenin girişine pankart yapar asarım ve karşısına geçip, harmandalı, halay ve kolbastı oynamayacakları mahalleye sokmazdım... thumbsup Spiteful Big Grin
  Beğenenler:
  • AZOR, MaxZero

(09-20-2018, 01:57 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: supercell ve supercell hurricane

Yani süperhücre ihtimali oldukça fazla. 2017 yılında yaşanan hadiseden birkaç gömlek üstün görünüyor.

resim

Merhaba Serkan Bey
2017 yılında yaşanan dolu yağışını mı kast ediyorsunuz?
  Beğenenler:
  • AZOR, MaxZero, snowserkan

(Son Düzenleme: 09-20-2018, 06:39 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(09-20-2018, 05:56 PM)fatihkarcı Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09-20-2018, 01:57 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: supercell ve supercell hurricane

Yani süperhücre ihtimali oldukça fazla. 2017 yılında yaşanan hadiseden birkaç gömlek üstün görünüyor.

resim

Merhaba Serkan Bey
2017 yılında yaşanan dolu yağışını mı kast ediyorsunuz?

Fatih bey merhaba,
Modelde görülen şartlar gerçekleşirse, Süpercell yani süper hücre olarak andığımız durum yaşanacak.
Hortum, dolu, vs olumsuz şeyler görebiliriz..

Beğenenler:
  • Alp 1903, KardanadamEmin, MaxZero, Ömer18, sahinok, Xooner

Buda ne yav? İYON denizinde, Tropikal fırtına, hemen yakınlarımızda nerdeyse KASIRGA oluşumu var gibi....( ALLAH korusun, ülkemizi) ve ülkemizin Ege, batı karadeniz, Marmara ve Trakya için ayın 30 una kadar toplam yağış haritasına bir gözatın derim. https://scontent.fbtz1-7.fna.fbcdn.net/v...e=5C609C7E
resim
  Beğenenler:
  • Alp 1903, AZOR, Dolunay, MaxZero, Ömer18, snowserkan

Sistemler arka arkaya dizilmiş geliyor
resim
  Beğenenler:
  • Dolunay, KardanadamEmin, MaxZero, snowserkan

Gfs aksam bozma egiliminde soguklar romanyada kaliyor bakalim ecmwf ne diyecek? Aksam Diyagrami cikinca dedigim daha net gorunur saniyorum

Konuyu Okuyanlar:
349 Ziyaretçi