| |
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Burak1980,
Bu sistemler İstanbul'dan kışın kaçıyor ama yazın da kaçıyor.
Kışın üzerimize geliyor gözükürken son anda batıya ya da doğuya kaçacak sistemler için şimdiden endişeleniyorum.
15-20 Ağustos tarihleri içinde İstanbul için en olası tarih 17 veya 18 Ağustos günleridir.
Bu sefer kaçmayacak inşallah.
İnşallah Serkan bey.
İyi bir yağış alalım bu sefer. Bu arada 17 Ağustos doğum günüm
(08-09-2021, 12:30 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Artık Karadeniz'de tropik siklon benzeri nerdeyse ta kendisi oluşumlar başladı bu hafta bunun yansımalarını yaşayacağız olumsuzluk oluşturmasıda çok olası Doğudan batıya gelen bir alçak basınç sistemi çok nadir bir olay diye biliyorum. Genelde sistemler dünyanın dönüş hareketi sebebiyle (kuzey yarımkürede) hep batıdan doğuya gitme eğilimde. Gerçi Amerika kıtasına dalan kasırgalar da Atlantik'te doğup batıya yöneliyorlar ama oralar çok alçak enlemler.
Sanki Meksika Körfezi bir yaşıma daha girdim artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak düzen bozuldu.....
Arkadaşlar iklim değişikliğinin sebebi sadece insan hataları değil bence.
Bu konuda farklı görüşler var. Ben de biraz araştırdım. Dünya tarihi boyunca çeşitli döngüler var. Bunlardan biri de iklim döngüleri. Mesela dünyanın manyetik alanında ciddi bir sapma var ve son yıllarda bu iyice hızlandı. Bu manyetik alan sapması atmosferi de etkiliyor. Çöllere kar yağabilirken, Kanada'da sıcaklık rekorları kırılabiliyor. Aslında dünya kendi içinde dengeli. Basitçe açıklamak gerekirse, sıcak olan yerler soğuyor, soğuk olan yerler ısınıyor. Bazı bilim insanlarına göre dünya tarihinde bu tip dönemler hep yaşanmış. Jeolojik bulgularda bunun örnekleri var. Bahsettiğim bu döngüler binlerce senede bir gerçekleşiyor. Özellikle son yıllarda manyetik kuzey kutbunun yeri Kanada taraflarından Sibirya'ya doğru hızla kaymakta. Biz görür müyüz bilmem ama çok uzak olmayan bir gelecekte pusulanız güneyi gösterirse şaşırmayın. Bilim insanları hala bu değişikliğin arkasında yatan nedenleri araştırıyor. Bir de şu görüş var; egemen güçler bu döngüsel iklim değişikliğini tamamen insan hatası gibi göstererek "adeta fırsattan istifade edercesine" bu vesile ile kurmayı düşündükleri yeni dünya düzenine bahane oluşturuyorlar. Enteresan ve hala netlik kazanmamış bir mevzu bu iklim değişikliği konusu.
Valla son günlerde dünyanın değişik yerlerinde yüzlerce orman yangını çıktı. Hadi bazıları doğal olsun ama bu kadar çok olması dediğiniz küresel güçleri akla getirmiyor değil. Verirler ipsiz sapsız kişilre üç beş kuruş yaktırırlar ormanı. Çokta zor değil
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 3 Ziyaretçi |