Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(09-14-2018, 09:28 AM)volkan34tr Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09-14-2018, 09:15 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Günlerce öncesinden yapmış olduğumuz tahminler ve uyarılarla siz üyelere bir nebze faydamız olabildiyse ne mutlu bize. Bir  kuvvetli sistemin sonuna gelirken verdiğimiz emeklerin hiç değilse boşa gitmediğini gördük. Evet yaşandığı üzere yurdumuzun kuzeybatı kesimleri dün sabahtan beridir bölgesel şiddetli yağışlar gökgürültüleri, yıldırımlar ve Kastamonu ilimizde iri taneli dolu hadiseleri yaşanmıştır. Bandırma'da sel oluştu, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde çok şiddetli uzun soluklu yağışlar oldu. Bizler bu Eylül ayında butür şiddetli yağışlar ve bol aktivasyonlu hava hareketleri olacağını sizlere yaz ortasından beridir söyledik, nedenlerinide bu yaz normaller üzeri yükselen denizsuyu sıcaklıkları ve yüksek seviyelerden taşınacak soğuk hava karşılaşmaları ( ULL) neticesinde düşey karışımlar oluşarak, denizlerimizde aşağıdan yükselen buharlaşmanın çarpışması subuharının soğuk ile temasında dolu hadiseleri, fırtına, hortum ve şiddetli yağışları oluşturuyor ve sonucunda bu yazdan beridir sıklıkla yaşadığımız artık zarar verecek boyutlardaki hava hareketlerine sebebiyet veriyor. Artık bittimi dersek, hayır bu etkisel hava hareketleri önümüzdeki Ekim- Kasım aylarındada belli aralıklarla, periyodik olarak yine yaşanabileceği, ayrıca Azorun ve Sibirya yükseğinin daha aktif rol üstleneceği, İzlanda'nında daha pasif kalacağı önümüzdeki KIŞ sezonunda ısının 0 derece ve dahada alt seviyelere düşmesiyle bu dengesiz koşullar,bu kez Şiddetli KAR yağışları ve TİPİ ye çevirmeleri sonucu yine birçok maddi ve manevi zararlara yol açabileceği konusunda şimdiden siz değerli üyeleri uyarmış olalım...Umarım bu görüşlerim gerçekleşmez ve insanlarımız, sıkıntısız, zararsız, huzurlu bir KIŞ mevsimi yaşar. Yinede herşeyin doğrusunu, olacakları, yaşanacakları YÜCE RABBİMİZ bilir. Bizler aciz kullarız, tahmin bizden, takdir mevsimlerin sahibi ALLAH' tandır....Saygılar.

emin ebi tabiki haşa herşey evvel allahtan gelir o ne derse o oluyor sizin tahminlerinizde tutuyor bana kalırsa mgm kepenk kapatmalı sürekli tutarsız tahminler ben olsam istifa ederdim çalışma arkadaşlarım bile buyur şiddetli yağış dedi  Sad tabi ben rezil oldum hayal kırıklıgı mgm olan güven sıfırdı -10 lara indi onlar için  anlamayan
Volkan, değerli görüşlerin için çok teşekkür ederim... thumbsup
  Beğenenler:
  • AZOR, ersel candan, MaxZero, volkan34tr

(09-14-2018, 09:31 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu sistemde çanakkale bandırma kısmı sanırım  en çok yağışı aldı, genel olarak benim beklentimin altında kaldı diyebilirim klasik bir sonbahar sisteminde fazlası değildi

Ersel, eğer dün akşam Maltepe'de ikamet ediyor olsaydın, sanıyorum bu söylediklerini birkez daha gözden geçirirdin...ilk başlarda bende az yağış oluyor diye hayıflanıyordum ama gece saatlerinden itibaren sabaha kadar olanlar oldu....
  Beğenenler:
  • MaxZero

(09-14-2018, 09:12 AM)snowhite Adlı Kullanıcıdan Alıntı: şişli civarında beklentilerin altında kalan bir yağış oldu. arasıra şiddetlense de herhangi bir yaz yağmuru gibiydi. 3-4 şimşek dışında bir yıldırım aktivitesi gözlenmedi. yağmurun öğlene kadar süreceği söylenmişti ama şu an mavi gökyüzü ağırlıkta.

şişli merkezde 15 dakika kadar çok yağdı ve bir daha yağmadı arada çiselemeleri saymazsak, apartman yöneticisine bu gece çok yağacak çatının oluklarına bir baktırsak mı dediğim için utanıyorum şimdi bakalım karşılaşınca ne diyecek Big Grin

Beklentilerimizin altında veya üzerinde yağış kalan alanlar oldu.
Özellikle  İstanbul'un doğusu beklentilerimizin altında kaldı.
Kocaeli-Sakarya çevreleri ise oldukça şaşırttı.

Yağış ihtimali Akşam saatlerine kadar devam ediyor.

resim

resim

resim

resim
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, KardanadamEmin, MaxZero, Ömer18, volkan34tr

(09-14-2018, 10:08 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Beklentilerimizin altında veya üzerinde yağış kalan alanlar oldu.

resim

resim

resim

resim
çok haklısınız lakin bunun bir sebebi olmalı mı çünki değerlerde buna işaret etti lakin beklenen olmadı 
bandırma için zaten dün sabahtan beri gün içinde de bir yağış söz konusu idi zaten yağışla suya doyan toprak gece saatlerinde 5 mm ve hızlı yağdığını düşünürsek sel ve heyelana yol açar  thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, MaxZero

(09-14-2018, 10:15 AM)volkan34tr Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(09-14-2018, 10:08 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Beklentilerimizin altında veya üzerinde yağış kalan alanlar oldu.

resim

resim

resim

resim
çok haklısınız lakin bunun bir sebebi olmalı mı çünki değerlerde buna işaret etti lakin beklenen olmadı 
bandırma için zaten dün sabahtan beri gün içinde de bir yağış söz konusu idi zaten yağışla suya doyan toprak gece saatlerinde 5 mm ve hızlı yağdığını düşünürsek sel ve heyelana yol açar  thumbsup

gece yağmayan yağmur acaba gün içinde mi yağar gerçi allah bilir ama ........ ne dersiniz Nea
  Beğenenler:
  • adakar, MaxZero

(Son Düzenleme: 09-14-2018, 10:24 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Volkan bey, Yağış doğuya doğru kayıyor.
İstanbul'a Genel olarak aşırı bir yağış olmasada kısım kısım etkili yağışlar alma ihtimali devam ediyor.
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, MaxZero, Ömer18, ThunderSnow

(Son Düzenleme: 09-14-2018, 10:29 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Volkan bey sebebi olabilirmi? diye sormuşsunuz.

ULL Merkezinin geçtiği rota, istanbul'a yaptığı açı belirledi yağışı.
Doğu marmara ULL'nin merkezine (göz) çok yakın kaldı.

Kısaca; ULL'ye olan konum..
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, MaxZero, Ömer18, ThunderSnow

(Son Düzenleme: 09-14-2018, 10:42 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Şunuda ekleyeyim;

ULL merkezi Marmara'nın doğusuna geçtiği için Doğu Marmara'da kuvvetli yağış riski devam ediyor.

Yağışları bitirmedik daha. thumbsup
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, KardanadamEmin, MaxZero, ThunderSnow, volkan34tr

Tatlı tatlı yağıyor
Sözümü geri aldım sel oldu
resim
resim
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, MaxZero, snowserkan, ThunderSnow, Xooner

Konuyu Okuyanlar:
6 Ziyaretçi