Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Bulundugim konum Bayrampasa da suana kadar hic etkili yagis goremedik. Ecmf ye gore de bu geceki yagista es geciyo gibi gosteriyo. Tam bize gelir de serinleriz insallah.
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, MaxZero, snowserkan

Aŕkadaşlar önümüzdeki Salı ve çarşamba günü Marmara bölgesi yeniden extrem hava koşullarına maruz kalabilir. Yine kuvvetli bir sistem modellere yansıyor. Yağışlar yine etkili, şimşekler, yıldırımlar, sel ve subaskınları, Dolu hadiseleri, hortum riskide ihtiva eden bir sistem kapıda. Hatta DOWNBURST hadisesi bekleniyor.
  Beğenenler:
  • MaxZero, Ömer18, snowserkan

resim
resim

Salı- Çarşamba Kararsızlık ve extrem koşullar bekleniyor.
  Beğenenler:
  • MaxZero, Ömer18, snowserkan

Serkan Bey merhaba,nasılsınız? 24-25 Temmuz'daki karasızlık değerleri için yorumunuz nedir?Görünen o ki geçen sene yaşanan hadiseyi bile geçebilecek değerler bunlar.
  Beğenenler:
  • MaxZero, snowserkan

Arkadaşlar bu sabah saatlerinden beridir, Maltepe'de kararsızlık şartlarına istinaden, rüzgarsız ve bol sağanak yağışlı bir hava hükümsürüyor, sanıyorum, nem değerleri yüksek seyretmesi, denizsuyu sıcaklığının yüksek seviyesini korumasıyla yükselen nemin, yukarı seviyelerdeki soğukla buluşarak yoğunlaşması yağışlara sebebiyet veriyor. Bu ve buna benzer yağış periyodları önümüzdeki dönemlerde dalgalı bir seyir sürdürerek devam edecektir. Pazartesi ve salı günü sıcaklıklar 36 dereceye kadar çıkacaktır, öğle saatlerinde dışarıya zorunlu olmadıkça çıkılmamalı. İlginç bir yaz yaşıyoruz ve görünen oki yaşamayada devam edeceğiz.... thumbsup    http://old.wetterzentrale.de/pics/MT8_Istanbul_ens.png https://scontent.fada1-7.fna.fbcdn.net/v...e=5C11E2BF
  Beğenenler:
  • AZOR, MaxZero, mehmet karsever, Ömer18, snowserkan

(Son Düzenleme: 07-20-2018, 12:11 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(07-20-2018, 10:07 AM)kuzey1352 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey merhaba,nasılsınız? 24-25 Temmuz'daki karasızlık değerleri için yorumunuz nedir?Görünen o ki geçen sene yaşanan hadiseyi bile geçebilecek değerler bunlar.

Merhaba hoşgeldiniz.
Teşekkür ederim iyiyim, siz nasılsınız? 

Cape değerlerine bakarken, Cape engeline bakmalıyız. Konvektif engelin kısaltması olan CIN engeli biraz yüksek. Isınan hava parselinin çevre hava parselinden daha soğuk olduğu durumlarda yükselemeyen ve üst katmanların nem yönünden fakir kalmasına engel olan durum.

CIN yüksekse, sadece dinamik konveksiyonun yani yükselişin sadece üst seviyelerde başlaması yağış oluşumuna sebep oluyor. Bu durumda beklediğimiz çoklu hücre oluşumları gerçekleşmiyor. 

İşte o günlerde CIN değeri biraz yüksek, 
Bu durum değişebilir mi? Elbette değişebilir. 

Gün gün, her güncellemede bu şartın değişip, değişmediğini gözlemleyeceğiz. 

Güncel değer biraz yüksek, bu yağış için olumsuz.. 

resim
  Beğenenler:
  • AZOR, KardanadamEmin, MaxZero, mehmet karsever, Ömer18

Teşekkürler,ben de iyiyim.Diğer tarafın geçtiğimiz kış tadı kalmayınca sizin forumunuza üye olmaya karar verdim.
Açıkçası cape engelini bilmiyordum.İlerleyen günlerde 27 Temmuz 2017 ile yaklaşmakta olan 24-25 Temmuz 2018'i sayısal değerler açısından değerlendirip karşılaştırırsanız sevinirim.Yani benim buradan anladığım geçen sene kararsızlık değerleri 2000 civarında olup CIN değerleri düşüktü ve böyle bir hadise yaşandı.Bu sene görünen karasızlık değerleri 3000 ve üstü görünüyor ama CIN yüksek diyorsunuz.Eğer bu şekilde olursa demek istediğiniz yağış ve dolu ihtimali az ama fırtına ihtimali mi yüksektir?

(Son Düzenleme: 07-20-2018, 03:37 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Güncel skew-t eğrisinde durum değişmiş.
CIN Engeli ortadan kalkmış Cape değeri 3000'e yaklaşmış.

1500 metre 10000 metre nem oranı %70'in üzerine çıkmış

İşte böyle bir değerde bazı alanlar felaketi yaşar. 

Allah herşeyin hayırlısını ve ölçülüsünü versin.

resim

Durum biraz ciddi görünüyor Cape değeri geçen sene 2000 lerdeydi değil mi Serkan Bey?
  Beğenenler:
  • AZOR, KardanadamEmin, MaxZero, snowserkan

(07-20-2018, 03:38 PM)kuzey1352 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Durum biraz ciddi görünüyor Cape değeri geçen sene 2000 lerdeydi değil mi Serkan Bey?

Tam net hatırlayamıyorum fakat bu değerler çok rahat kasırga oluşumuna yol açar. 

Evet değerler bu şekilde gerçekleşirse bazı alanlarda durum çok vahim sonuçlanır.
  Beğenenler:
  • AZOR, KardanadamEmin, kuzey1352, MaxZero, Ömer18

Konuyu Okuyanlar:
200 Ziyaretçi