| |
17-18-19-20 Ekim 2020 sistemciğiyle ilgili hem ECMWF hemde GEFS verilerinin analizini tamamladım.
17 Ekim Cumartesi akşam saatlerinden itibaren girişini yapacak ve gökgürültülü bir şekilde 5-10mm arasında bir yağış bırakacak... 18 Ekim Pazar günü yağış miktarı biraz düşerken rüzgar sonunda güney yönlerden kuzeye dönecek ve hissedilir derecede sıcaklık azalacak.Pandemi döneminde soğuk algınlığına dikkat etmek gerekir... 19 Ekim Pazartesi günü yağış miktarı biraz artacak 10mm altı üstü olabilir. sıcaklık 20 derecelerin altını görebilir... 20 Ekim Salı sabah itibariyle sistem ömrünü tamamlayacağını düşünüyorum. Rüzgar hızlarını çok düşük bulduğum için sistemin yağış bakımından çok verimli geçeceğini sanmıyorum.Kısa vadede bir aksiyon olursa düzeltmeye giderim.Saygılar.
Dışarıda lodos etkisini kaybetti ama forumda müthiş bir Yunus fırtınası var
MGM yağış tahminini bu sıralar başarılı buluyorum ancak ani soğumalarda kestirmeleri zor oluyor 24 saat kalmayı beklemek biz tahmincileri gıcık ediyor
La Nina Nedir, açıkladım.
La Niña: Orta ve doğu tropikal Pasifik Okyanusunda okyanus yüzeyinin veya ortalamanın altındaki deniz yüzeyi sıcaklıklarının (SST) soğuması. Endonezya'da, orta ve doğu tropikal Pasifik Okyanusu'nda yağışlar azalırken yağışlar artma eğilimindedir. Ekvator boyunca normal doğu rüzgarları daha da güçlenir. Genel olarak, okyanus sıcaklığı anomalileri ne kadar soğuksa, La Niñao kadar güçlüdür(ve bunun tersi de geçerlidir).
(10-13-2020, 10:48 PM)yunussarac Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Derviş kardeşim, artık kar yağışı istiyor bu gözler. Lodosun gözü yaşlıdır demiştin....Ekleme yapıyorum... Sonbaharda Lodosun gözü yaşlıdır,Kışında Lodosun arkası karlıdır...Ahanda yazın bu sözü beğendim.... Bakalım bir serkan usta uzun vade tahmini yapsın.Kasım ayına girelim...Sıcaklıklar kasımın 15 den sonra tekli hanelere inmesini bekleyelim... Biraz sabır yani sohbaharın tadını bol yağışlı geçirelimki baraj seviyeleri yükselsin.Pandemi döneminde birde temizlik ana unsuru için sorun yaşamaylım.Hem bu sene hemde önümüzdeki yıl için...Saygılar.
Lodos, cephe sistemlerinde vazgeçilmezdir. Kışın, sıcak cephe karı alırız,lodos sayesinde.Bol bol.Daha ne yapsın,bu lodos.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 620 Ziyaretçi |

Kışın ateş edeceğiz.