| |
Eylül 22 oldu halen klima açık yatıyoruz Antalya’da artık sıktı bu havalar bir an evvel serinlemesini umut ediyorum
(09-22-2020, 01:14 AM)Antalyaspor1966 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Eylül 22 oldu halen klima açık yatıyoruz Antalya’da artık sıktı bu havalar bir an evvel serinlemesini umut ediyorum Istanbulda havalar biraz usutuyordu oyle bunaltici hava kalmadi geceleri hepten usutiyor her ne kadar yagis olmasada yavas yavas sonbahar kendini hissettiriyor
Beğenenler:
• Antalyaspor1966, AZOR, Ekrem14,
(09-22-2020, 01:14 AM)Antalyaspor1966 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Eylül 22 oldu halen klima açık yatıyoruz Antalya’da artık sıktı bu havalar bir an evvel serinlemesini umut ediyorum Korkuteli'ne kaçmaya çalış. Soba yakarsın ![]() Şaka bir yana yaylalarda sonbahar serinliği kendini gösterdi. Sahil şaşırtıcı derecede sıcak. En düşük sıcaklık Fethiye'de 22 iken sadece 40 km kuzeyindeki yaylada 7 dereceye kadar düşüyor.
Havalar çok sıcak eylül sonuna geldik hala gündüzleri klima açık, geceleri ise kapo pencere açık yatıyoruz. Hala üzerimize örtü almıyoruz. Denizli için bu arada soylediklerim. Sanırım kişi geçtim sonbahar bile gelmeyecek.
Baharı karantinada, yazı da sıcaklardan dolayı kapalı klimalı yerlerde yaşamak zorunda kalınca, ve bir türlü de beklediğimiz serin hava gelmeyince artık ümidi keser olduk. Oysa ki bir bakmışız kış gelmiş. Önemli olan geç gelmesi değil de verimli olması. İnşallah geride kalan kurak üç yılı ve hapis kaldığımız 8 ayı unuttutacak bir kış olur.
Toplam yağışta hala sorun var, Serkan bey anomalide yağış mevsim normalleri gözüküyor ancak hem ecmwf hem gfs yağış konusunda ay sonuna kadar süre için iyi çıktılar vermiyor.
Canımız sağolsun.
Vermeyince mabud neylesin Mahmut. Biz kışçıyız, karcıyız soğukçuyuz. Gönül isterde ister bu böyledir. Ağustos, Eylül aylarında Benzer paternlerin yaşandığı bazı yıllar var kötü giden. Sonbahardan çalıp Kışa ekleyen desenleri doğuran ve gelecek yazdan çalan. İşte öyle bir desen var şu anda. PW oluştu ve göreve başladı. Açıkça konuşalım. Ekim ayı başlangıcıyla bu desen değişmeye başlayacak. Özellikle Ekim ortasından sonra bu günleri unutmaya başlayacağız. Ben çok detaylı bir tahmin yapacağım ancak Ekim ortasını bekliyorum. Artık karamsar olmaya gerek yok. Kötü gitti ve gidiyor. Değişecek az kaldı. Anomali haritaları, diyagramlar 15 günlük modeller bundan sonra hepsi fasa fiso. Söylediğim tarihlere odaklanın ve anı yaşayın.
Beğenenler:
• adakar, Antalyaspor1966, AZOR, Burak1980, Ekrem14,
Aslında hafta sonundan beri soğuma iyi gidiyor, bulutluluk 2 metre sıckalıklarının beklenilenden düşük çıkmasına neden oluyor. Ancak yağış bir türlü trakyadan sokulamıyor, veya egedeki basınç alanları anadolu üzerine gelmesine engel oluyor, uzun zamandır bu kısır döngüdeyiz.
Yakın vadede en büyük hava olayı cuma cumartesi lodos fırtınası, kıyı ege ve marmarada oldukça kuvvetli belki beklenmeyen yağışarıda getirir ne dersiniz? |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 3 Ziyaretçi |