| |
2014 yılı Eylül ayında sağlıklı ve sportif bir yaşam için bol bol yürüyüş yapmaya karar vermiştim. Eylül sonlarında kuru ve serin bir sonbahara merhaba demiştik.
Ekim ayı boyunca neredeyse hiç yağmura takılmadan yürüyüş yaptım. Kasım oldu, yine ufak tefek geçişler dışında yağmur yoktu. Yağmura bayılan biri olduğum halde "sanki Allah yürümem için bana izin veriyor" diyerek de seviniyordum. Aralık ilk on gün yine kupkuru geçti. O arada rasatlar çıkmaya başladı. Aralık 14'ten itibaren 8-10 gün kesintisiz yağmur görünüyordu. "Hadi canım" diyerek üstüne durmadım. Ama biraz da yorgun hissettiğim için 14'unden sonra birkaç gün ara vereyim dedim. 14 Aralık'ta yağmur başladı. Yağmur bittiği zaman Nisan ayı sonlarıydı "Biz böyle bir yağmur görmedik" sözleri aylarca devam etti ve ortalamanın yüzde 40 üzerinde bir yağışla kış tamamlandı. O zamandan beri sabırla beklemek gerekir diye düşünüyorum. Serkan Hocam Aralıka, Kasıma kalmayacak diyor. Ben de diyorum ki, öyle bir kış olacaksa varsın kuru geçsin sonbahar. İnşallah kardan milletçe bikacağimiz bir kış olur. Yağmur çok güzel ama bize asıl gereken kar. Bol kar'lı, zemherilerle dolu bir kış olsun
(09-18-2020, 01:30 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(09-18-2020, 11:52 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sonbaharın ilk yarısının aşağı yukarı bu seviyelerde geçeceği, ekim ayının yaz sıcaklarını aratmayacağı zaten söylenmişti. Snowserkanın sonbahar tahmininde bu durum yer alıyor. Tabikide öyle birşey söylemedim. Gidişat iyi değil dediğinizde sanki iyiydide sonradan kötüye döndü gibi bir anlam çıkardım o yüzden belirtme gereği duydum. SUDAN ADAM
Aşağıda 60 derece kuzey enlemlerinde stratosfer girdabının kuvvetli veya kuvvetsiz olacağını anlamamıza yarayan bir veri mevcut.
Geçtiğimiz 2019-2020 sezonunu - - - - kesik kırmızı çizgiler temsil ederken 2020-2021 sezonunu ise ___ turkuaz çizgiler temsil ediyor. 2019- 2020 sezonu girdap hareketinin genellikle ortalamaların oldukça üzerinde olduğunu zaman zaman dalgalanmalar yapsa da ortalamaların altına inemediğini görüyoruz. Geçen sene polar girdap oldukça güçlü kalmış ve güney enlemlerde doğru dürüst soğuk kaçaklarının olmadığını ve Kar yağışınında çok çok zayıf olduğunu tecrübe etmiştik. Bu sezon beklenti polar girdabın Ekim ayı ile birlikte ortalamaların altına inerek sık sık güneye ziyaretini göreceğiz. Özellikle Kasım ve Aralık aylarında Ülkemizde kuzey bölgelerde Erken Kar yağışlarını görmemiz çok olası duruyor. Geçtiğimiz sezonun tam tersi hareket sergileyecek olan polar girdap 2020 - 2021 kışının güney enlemlerde zor ve çetin geçeceğinin sinyalini şimdiden güçlü bir şekilde veriyor. .
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Cino, Ekrem14, Hasan_iSTANBUL, mehmet karsever, snowmanadnan, volkan34tr, Xooner
Judah Cohen bugün Twitter'da stratosfer ısınmasının güçlü olacağını ifade etti. ⛄❄️
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Ekrem14, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, mehmet karsever, mirhan, snowmanadnan, Xooner
Dedin tabii bu arada Judah Cohen e Twitter'da sordum bu kış soğuk mu ılık mı İstanbul dedim. Dedi dersin Dedecim
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Ekrem14, Hasan_iSTANBUL, mehmet karsever, Primavera, snow41, ThunderSnow, volkan34tr
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Ekrem14, Hasan_iSTANBUL, mehmet karsever, Primavera, snow41, snowserkan, ThunderSnow, volkan34tr
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Ekrem14, Hasan_iSTANBUL, mehmet karsever, Snow Gökhan, snow41, snowserkan, ThunderSnow, volkan34tr, Xooner |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 275 Ziyaretçi |

Gidişat iyi değil dediğinizde sanki iyiydide sonradan kötüye döndü gibi bir anlam çıkardım o yüzden belirtme gereği duydum.