Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Modeller arasında çok fark var biri İzmir'de afet var diyor öteki Çanakkale'yi uçuruyor yaşayıp göreceğiz yılın ilk aksiyonu yarın netleşir diye düşünüyorum.
https://imgyukle.com/i/xMXCFs
https://imgyukle.com/i/xMXunQ
https://imgyukle.com/i/xMXysb

(Son Düzenleme: 09-15-2020, 09:38 PM, Düzenleyen: AZOR.)

2020 Aralık kış tahmini sıcaklıklar normallarin altında yağış normallarin üstünde daha ne olsun  ates
resimresim

(09-15-2020, 12:40 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yunanistanin en guneyini vurup etkisini kabedecek kapali denizlerde bu tip olusumlardan cok sey beklenmemeli, en iyi ihtimal kiyi egede ruzgar ve yagis yapar. Zaten kurak bir donem geciriyoruz bize bol yagis getirsin yeter

Daha önce de belirttiğim gibi , Sistem mora yarımadasını vurup tekrar Akdeniz’e yöneliyor zaten karaya Çıkınca rüzgâr gücünü yitiriyor, tek kıskandığım, Yunanistan’daki yağışlar, resmen aylardır kuruduk daha önce de yazmıştım belki tekrar olacak ama son üç yıldır hem kış hem de yazın Ege Denizi’nden bu tarafa yağış geçmiyor geçen bir yazı okumuştum bulursam paylaşacağım son beş yıldır Yunanistan’daki yağışların ortalamanın çok üzerinde seyrettiğine dairdi. Bu sistemin bize şöyle bir etkisi oldu hafta sonu beklediğimiz yağışlar da basınç alanı değişimi yüzünden neredeyse kaybolma noktasına geldi umarım bu açıdan değişim olur.
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, adakar, Ekrem14, Hasan_iSTANBUL, kral, muratg, snowserkan

Medicane Cassilda'nın muhtemel rotası şöyle olabilirmiş:
Bu rota fırtınanın gözü. Hem aşağılardan gidiyor. Türkiye'ye toslamadan eriyor. Lakin Yunanistan'da bazı bölgelere 2-3 yılda alacağı yağışı bırakma potansiyeli taşıyor. Bazı yerleşim yerleri için felaket ötesi olacak.

Cassilda ismi resmi değil, kabul edilir mi orasını bilemem. İnternette denk geldim.
Bu ismi bir grup amatör meteorolojistin oluşturduğu platformlarındaki sıradaki isimmiş. Twitter adresleri şurda:
https://twitter.com/Medicane_Centre

resim

Gereksiz bilgi:
Eğer olur da, Akdeniz'de başka tropikimsi fırtınalar oluşursa, bu amatör meteorolistlerin gayri resmi olarak belirlediği sıradaki isimler şunlar olacakmış
(Biz niye böyle bir şey yapmıyoruz, --> Her hava olayına Balkanlardan ya da Orta Akdeniz'den ya da Basra'dan gelen diye bahsetmek zorunda kalıyoruz?):

Cassilda (Kuh-sihl-duh) (Bu ilk milli olanı)
David (Day-vihd)
Elaina (Eh-lay-nuh)
Falchion (Fawl-chun)
Gloria (Glohr-ee-uh)
Helios (EE-lee-ohs)
Isabella (Ihz-uh-beh-luh)
Jon (Zhjahn)
Karissa (Kuh-rih-suh)
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Ekrem14, ersel candan, Hasan_iSTANBUL, kral, snowserkan

Üstteki rotaya katılıyorum zaten şuan nereydeyse kesinleşti gibi rotası. Balkanlar ve Türkiye hariç yağış almayan yer yok. Aşağıda yağış haritası

resim
  Beğenenler:
  • adakar, Ekrem14, Hasan_iSTANBUL, kral, snowserkan

Mevcut şartlarda rota böyle olabilir.
Yunanistan'da gösterilen abartı yağış olmaz daha güneyden yoluna devam eder Girit hızını keser Bodrum-Marmaris-Fethiye-Kaş şeridinde demirler.

resim

(09-16-2020, 09:35 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mevcut şartlarda rota böyle olabilir.
Yunanistan'da gösterilen abartı yağış olmaz daha güneyden yoluna devam eder Girit hızını keser Bodrum-Marmaris-Fethiye-Kaş şeridinde demirler.

resim

Olabilecek en güzel senaryolardan biri budur ve inşallah gerçekleşir. Lakin benim beklentim de Ersel Bey'in beklentisiyle aynı. Çok güçlenir de Ege kıyılarına yağmur bırakırsa ne âlâ. İnşallah böyle bir sistem bizi ıslatmadan geçmez.
  Beğenenler:
  • adakar, ersel candan, Hasan_iSTANBUL, kral, snow41, snowserkan

Bakalım.
Ben modellerin göstermediği senaryoyu çizdim.
500 seviyesindeki şartlar bu senaryoya evrilebileceğinin sinyalini veriyor.

Rüzgarı olmasa da yağışı söylediğim alanlara gelebilir.
  Beğenenler:
  • adakar, Ekrem14, ersel candan, Hasan_iSTANBUL, kral, snow41, Xooner

Hatta bu yağış daha doğuya kayarak Muğla > Burdur > Antalya > Karaman > Mersin hatta Adana'ya kadar uzanabilir.

İnşallah öyle olur. Şaşırtıcı bir yağmur gelse de milletçe çok şükür diyebilsek. Modelleri ters köşe yaptıran her şeyi destekliyoruz Smile
  Beğenenler:
  • adakar, ersel candan, Hasan_iSTANBUL, kral, snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
479 Ziyaretçi