| |
(09-09-2020, 11:25 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(09-09-2020, 10:08 PM)Hasan_iSTANBUL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi seni burada yorum yaparken görmenin coşkusu bende bir başka , buradaki tüm ekibin sitenin ortak noktası bizleri buraya toplayan kişi sensin, senin vesilenle hem burdaki katılıma destek veren hemde yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ederim. InsaAllah abim sağlıcakla kal..
Beğenenler:
• adakar, Burak1980,
Dün Youtube'da Denver'da yaşanan meteorolojik olayla ilgili bazı videolara denk geldim.
Hani hep duyarız. Şu meşhur HAARP sistemi var ya. Bazı komplo teorisyenlerine göre küresel güçler bu sistemin bir denemesini yapmışlar. Amerika her zaman denemelerini önce kendi ülkesinde yapar, sonra istediği ülkeye ya da bölgeye yapar ki "bakın bu olay benim de başıma geldi. Benim suçum yok" diyerek kılıf uydururmuş. NASA da" mini buzul çağı geliyor" diyerek toplumu buna hazırlıyormuş ki böyle şeyler yaşadığımız zaman şaşırmayalım, bilim zaten bunu söylemişti diyelim diye. Yani kısaca şunu demek istiyorlar. Dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda yeniden dizayn etmeye çalışan büyük ve organize bir güç var. Para bunlarda, bilim bunların emrinde, medya bunlarda, silah bunlarda, enerji piyasası bunlarda, ilaç sektörü bunlarda. İklimler ile oynayarak mesela bir ülkeye buzul çağı yaşatarak o ülkedeki tarımı, hayvancılığı bitirebilirlermiş. Bana göre ise bunlar da doğruluk payı olsa bile bu dünyanın bir sahibi var o da ALLAH'tır. Onların planı varsa ALLAH'ın da planı var. Allah var gam, keder, umutsuzluk yok. Belki yeri değil ama hem ilgimi çekti hem de forumda hareket olsun diye paylaştım. Başta Serkan bey olmak üzere hepinize sağlıklı günler. Hazır olun buzul çağı bizi bekliyor
(09-10-2020, 09:27 AM)Enginist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Amerika her zaman denemelerini önce kendi ülkesinde yapar, sonra istediği ülkeye ya da bölgeye yapar ki "bakın bu olay benim de başıma geldi. Benim suçum yok" diyerek kılıf uydururmuş. Engin bey bunu yazan kişiler cahil insanlar, ne sorgulama ne bilimi inceleme ne atmosferden bir haberler, ülkeleri mahvetmek için böyle değişik silahlara gerek yok ülkeleri geri bırak etnik yapıyı parçala , etkin gruplara silah ver birbirini doğrasınlar , ırak , yemen, suriye, libya , kuzey afrika nice örnek.. Velahasıl deprem olur harp yaptı, sel oldu harp yaptı , en son kar yağmış harp yaptı komik olmasını geçtim artık aptalca bir hal aldı bu haar saçmalığı. (sözüm sizde değil engin bey buna inanan cahil cühela takımı var gerçekten)
Evet Denver'da yaşanan çok nadir bir olay olsa da kayıtlar tutulduğundan beri 14 kere yaşanmış bu olay bu şehirde. 100F'tan [(100-32)/1,8=37,7C] 24 saatte birikim yapan kara...
Ha bu olay birçok rekoru da içinde baırndırıyor: -101F ile sıcaklık rekoru -97F'ı geçen bir yılda 74 gün -Eylüldeki en geç sıcak dalga -Eylüldeki en erken kar -Sezonun en erken soğuk rekoru gibi
Eğer Dünya'nın yörüngesinde kayma oluştura bilirseniz. Dünya'nın kendi ekseni etrafındaki dönüş hızını arttırıp azaltabilirseniz.
Dünya'nın bir kutbunun yörüngesini güneşe daha fazla veya daha az ve uzun süreli yönelte bilirseniz. Dünya'nın eksen eğikliği ile oynaya bilirseniz. Dünya'da bir çok şeyi değiştirirsiniz. Bunu başarabildi iseler o zaman tamam. Aksi projeler hiç bir işe yaramaz. çok etkisiz kalır.
Denverda yaşanan meteorolojik hadise'de bölgenin yüksekliği itibarıyla çok büyük bir gariplik yok bölgede zaman zaman bu yaşanan olay 1870 yılında sıcaklığın bu hafta yaşanan 30 derecelik düşüş o sene 60 derece birden düşüp rekorlar kırmış
Gelelim benim yaşadığım olaya yıl 1996 aylardan 8 Eylül memleketim olan kastamonu'ya 3 günlük bir ziyaret gerçekleştirdim hava sıcaklığı yaklaşık 27 28 derecelerde idi o zaman o zaman meteoroloji takip ettiğim kadarıyla yağmurlu ve serin havanın geleceğini biliyordum ancak hiç öyle olmadı hava sıcaklığı öyle bir düştü ki 1150 metrede bulunduğum konuma Sabah saatlerinde kar yağdı hatta örtü yaptı 8 Eylül 1996
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Burak1980,
Pazar gunu istanbul ve cevresinde fazla etkili olmayan yagislar gorebiliriz
MJO Salınımının bu aylarda aşırı bir belirleyiciliği olmasa da önümüzdeki günlerde aykırı bir hareket ile nötr bölgeden 6-7 faz karışımı bir alana hareket gösterecek.
60 derece kuzey enlemlerinde ki bölgesel rüzgarlarda bir duraklama olduğunu dün paylaşmıştım. Bu duruma göre İskandinavya yakınlarında bir engelleme yada sevk göreceğiz. 5-8 gün içinde bu sistem kuzeyden güneye hareket edecek.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 666 Ziyaretçi |