| |
Soner kardeşim hayırlı olsun yeni görevin, layıkıyla yapıp beni geçeceğinden hiç şüphem yok, başarılar dilerim kardeşim..
Teşekkür ederim dostlar. Hep birlikte sağlıkla sıhhatle hoş muhabbetle, dışarıda bol beyaz gelinlikle yazmak, paylaşmak kısmet olur inşallah.
Soner Bey hayırlı olsun. Hava trafik kontrolörü olarak benzerlik çağırıştırıyor bir şekilde yeni göreviniz. Tebrik ederim...
Çok teşekkür ederim dostlar. Hep birlikte güzel paylaşımlar nasip olur inşallah.
Ortaokul ve lisede iken hava durumlarına merakımdan ötürü meteoroloji mühendisliği gibi bir meslek istiyordum. Lakin ülke şartları ve aile etkisi ile kendimi sayısalda, "çalış da tıp kazan" baskısı altında buldum. Tabi sayısal dersleri (ki özellikle biyolojiyi) hiç sevmedim, sevemedim. Berbat bir not ortalaması ile mezun oldum. Ham puanda öss'den iyi puan almış olsam da aobp denilen mezuniyet ortalaması puanım nedeniyle bir hayli kötü bir toplam puana ulaşabildim. Sınava tekrar hazırlansam da aobp nedeniyle değişen bir şey olmayacağını düşünerek basit bir eğitim fakültesi bölümü kazandım. Dört yıllık eğitim fakültesi öğrenimim süresince hedefimi hep farklı bir mesleğe gitmek üzere belirledim. Kpss'den iyi bir puan alacak, ingilizce belgemi de kullanacak ve öğretmen olmayacaktım. Kpss'den iyi bir puan, İngilizce yeterlilik belgesi ve sıkı bir araştırma, inceleme sonucunda hava trafik kontrolörlüğü kazandım. Ve şükürler olsun ki hava olaylarına olan merakım tüm havacılığa merak şekline döndü. Iki yıllık çok zorlu olan mesleki eğitimde de oldukça başarılı oldum. Meteoroloji merakım o eğitimde öyle bir işime yaradı ki. Eğitimdeki diğer arkadaşlar bulut türlerini ezberlemeye çalışırken ben çoktan diğer derslere çalışmaya başlamıştım. Şükürler olsun ki çok sevdiğim bir iş ve çok sevdiğim bir çalışma / yaşama yeri nasip oldu. Kendimden örnek veriyorum soran genç kardeşlerime. "Hangi bölüm, hangi branş, hangi meslek diye sormayın. Elinizden geleni yapın, o meslek sizi bir şekilde bulur" diyorum. Rabbim gönülden isteyen herkese daha güzellerini nasip etsin inşallah.
İşiniz zor ve gerçekten stresli pilot arkadaşlarımdan biliyorum Allah yardımcınız olsun.
Teşekkür ederim Ersel Hocam. Çok enteresan bir meslek. Ne kadar stresli, zor, sıkıntılı ise bir o kadar da heyecanlı ve vazgeçilmez bir meslek. Allah acı tecrübe yaşatmasın hiçbir pilot arkadaşa ve meslektaşlarıma.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 5 Ziyaretçi |