| |
Valla ben Eylül ayını Yaz mevsiminden sayarım zaten.
Benim için mevsim geçişleri ekinoks tarihleridir. 21 Mart'da kış biter ilkbahar başlar, 23 Eylül'de de yaz biter sonbahar başlar. Böylece serin havalar başlamadı diye üzülmemiş, sıcaklar devam ediyor diye şaşırmamış oluyorum
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980,
(08-24-2020, 10:57 PM)TaяaηTυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba üstat Eylül'de 26 27 850 hpa ne iş bu yahu yok artık pes eğer gelirse yandık vallahi Merhaba Tarantinom. Ne görüyorsan doğrudur. Ama çok güzel hareketler bunlar. Dalgalı olması beni o kadar mutlu ediyor ki anlatamam sana Ve bu dalgalar Ekim ayı başına kadar da devam edecek haberin olsun. Ekim ayı ile birlikte Sonbahar-Kış karışımı günler gelecek. Biraz daha sabır. Yağışlı bir Sonbahar ve normalinden daha soğuk. Şimdi Ekim ayı başına kadar yaz uykusuna devam bebişim.
Zaten son yillardada goruyoruz ki Eylul ayi yaz mevsimine dahil gibi cok sicak olmasada yaza yakin degerler goruyoruz ama eylul sonu hava birden degisiyor sonbahara direk gecis oluyor bu yilda sanirim oyle olacak gibi eylul ciktiktan sonra artik kis beklentileride gelmeye netlesmeye basliyor
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, AZOR, Burak1980, Ekrem14,
Bu arada denizlerimiz...
Kandıra'daki sorun nedir acaba? Ölçüm hatası mı? 30 derece el insaf. Ölçüm hatası değilse ilk gelecek akımda deniz etkisi mahvedecek ortalığı. Keza Boğaz girişi de hemen hemen öyle.
Ülkemizdeki gerçekleşen en düşük sıcaklık dereceleri de günden güne düşüyor. Eksiler gözükmeye başladı ...
https://www.mgm.gov.tr/sondurum/en-dusuk...iklar.aspx
AdakaR
Ordu Perşembe -3 hatalı bir ölçüm. Bazen hatalı değerler eklenebiliyor. Geçen gün de yanlış bilgi girilmişti. Sonra kaldırdı mgm. 0'a dayandık diyebiliriz yine de.
Eksili dğerler için çok erken ki deniz fenerinde - şuan mümkün değil, yaylarlar dağlar tek hanelerde. Ama önmüzdeki süreçte eylüle göre yüksek sıcaklıklar yaşayacağız. Zaten artık rekorlar haziran temmuzda değil ağustos - eylüde gelmeye başladı
Ana merkezi Kuzey kutup dairesinde bulunan AB Alanının Kuzey Avrupa üzerinden hareket eden, Batı Avrupa üzerinde merkezlenerek Güney Avrupa'ya doğru hareket gösteren trof hareketi mevcut.
Afrika'ya kadar inen bu düşük jeopotans hareketi kuzey Afrika üzerindeki sıcağı da yaptığı hareket ile Ülkemiz üzerine pompalıyor (maalesef) Bundan dolayı Avrupa'nın kuzeyi batısı ve kısmen Balkanlar ve İtalya'da mevsim normallerinin 10-12C altında değerler görülecek. Ülkemizde ise Kuzey Afrika ve Arap yarımadası'ndan taşınacak sıcaklar nedeniyle Avrupa'nın tersine normallerin 10-12C derece üzerinde değerler görülecek. Eylül ayının ilk bir kaç gününü de içine alacak sonra ise etkisini kaybedecek. ![]() Uzun yıllar 2 metre sıcaklık anomalisi (sapması) ![]() ![]() ![]()
Gerçekten bu seneki yaz mevsimi bıktırdı sürekli uzun ve kesintisiz sıcaklar durgun hava ve kuraklık nedeniyle. Uzun zamandır bu kadar rezalet bir yaz yaşamamışızdır herhalde İstanbul adına. Buda yetmezmiş gibi Eylülde artık yaz mevsimine dahil oldu. Çok bunaltıcı geçiyor bu yaz. Biran önce sonbaharın gelmesini iple çekiyorum.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 35 Ziyaretçi |