Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Ersel Hocam sana katılıyorum ama yukarıda da bahsettiğim gibi halkımız her şeyi çok iyi bildiğini ve hatta en çok bildiğini düşünüyor. Belediyeye gitse mantıklı olanı değil, işine geleni duymak ister. Inan ki belediye ne yapsın, uzmanlar ne yapsın. Baksana sosyal medyada, ekranlarda halk kime ne tepki veriyor. Yani idareciler, yöneticiler ne yapsalar da halkın büyük çoğunluğu için boş. Sürekli doğru karar veren ve bahsettiğiniz yanlış yapılaşmalara izin vermeyen belediye başkanı ikinci dönemi göremez. Halk istemez, sevmez. Maalesef.
  Beğenenler:
  • Burak1980, ersel candan, Hasan_iSTANBUL, snowserkan

Afetin oluşumu nasıl büyüdüğü açıkça gözlemleniyor bu videoda
https://twitter.com/ALiBakr53/status/129...38976?s=09

(Son Düzenleme: 08-24-2020, 10:44 AM, Düzenleyen: Enginist.)

Herkese hayırlı haftalar.

Sel felaketinde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dilerim.

Allah ibret almayı, ders çıkarmayı nasip etsin.

İnsanoğlu ne yaparsa kendi kendine yapar.

Bu arada basında afetin sebebinin "Charlie Brown" bulutları olduğu söyleniyor.

Bir tür süper hücre bulutu sanırım.

Neden ismi Charlie Brown ve bu bulutun diğer bulutlardan farkı nedir?

Araştırmaya vaktim yok o yüzden buradan sordum.

Saygılarımla.
  Beğenenler:
  • adakar, Hasan_iSTANBUL, snowserkan, volkan34tr

Charlie Bravo olsa gerek hocam. Cb demek istemişlerdir. Havacilik terminolojisinde C Charlie, B Bravo olarak okunduğu için öyle bir şey söylemiş olmalılar Smile Kümülonimbus diyip geçseler daha kolay olurdu, basın çok şaşkın Smile

(Son Düzenleme: 08-24-2020, 11:21 AM, Düzenleyen: AZOR.)

(08-24-2020, 10:43 AM)Enginist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkese hayırlı haftalar.

Sel felaketinde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dilerim.

Allah ibret almayı, ders çıkarmayı nasip etsin.

İnsanoğlu ne yaparsa kendi kendine yapar.

Bu arada basında afetin sebebinin "Charlie Brown" bulutları olduğu söyleniyor.

Bir tür süper hücre bulutu sanırım.

Neden ismi Charlie Brown ve bu bulutun diğer bulutlardan farkı nedir?

Araştırmaya vaktim yok o yüzden buradan sordum.

Saygılarımla.
Cumulonimbus CB buluttu

Dağ ve kuleler biçiminde, büyük bir dikine uzanışa sahip, yoğun ve koyu bir buluttur. Üst kısımları genellikle düz, lifli veya çizgili bir görünüme sahiptir. Cumulonimbus bulutlarının üst kısımları örs veya sorguç şeklinde yayılır. Bu bulutların altında düzensiz biçimde alçak bulutlar oluşabilir. Bunlar Cumulonimbus’lerle bir arada veya ayrı olarak bulunabilirler.
Gökyüzünün büyük bir bölümünü kapladıklarında, tabanları Nimbostratus bulutunu andırır. Bu durumda bulutun yapmış olduğu yağış şekline bakılmalıdır. Sağanak yağışlarla birlikte şimşek, gök gürültüsü veya dolu varsa bulut; Cumulonimbus bulutudur.
Bu bulutlar tek bulut halinde oldukları gibi, birçok Cumulonimbus bulutunun meydana getirmiş olduğu büyük bir bulut silsilesi halinde de olabilirler. Böyle bir Cumulonimbus grubu içindeki her Cumulonimbus bulutuna Oraj meydana getirmesi sebebiyle Oraj Hücresi adı verilir.

Teşekkürler Azor thumbsup

Cümülonimbusu biliyorum.

Charlie Brown ismine takılmıştım. Farklı bir şey sandım.

Birilerinin ortaya bir şey atması basının da halt yemesiymiş demekki. Smile

Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, Enginist, ersel candan, Hasan_iSTANBUL

Merhaba üstat Eylül'de 26 27 850 hpa ne iş bu yahu yok artık pes eğer gelirse yandık vallahi
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Enginist, Hasan_iSTANBUL, themuslim

(Son Düzenleme: 08-25-2020, 02:13 AM, Düzenleyen: AZOR.)

8 eylüle kadar nerdeyse yağmur yok Ağustos sıcaklarına devam Sunny
resim
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Enginist, ersel candan

(08-09-2020, 10:05 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba
Ağustos ortasinda kisa bir serin donem yasayabiliriz  ama sonu benim beklentime gore yagissiz ve sıcak olacak. Bu sıcak ataklar Eylül ilk haftaya da sarkabilir ancak Eylül için şimdiden bir şey söyleyemiyorum yalnız Eylül ayı ortası ve genelinde kuzey Afrika veya basra‘da  atak alabiliriz onu söyliyim

Ağustos başı böyle bir beklentim vardı bu şekilde çıktı diyebiliriz, önce bir sıcak atak arkasından hızlı bir serinleme yaşayacağız. Eylülde artık basra-afrika atağı gelmemesi tek temennim.

Konuyu Okuyanlar:
541 Ziyaretçi