| |
Mgm 2 gun once karadeniz icin uyari yapti, halkimiz uyarilmali konu ile ilgili tum devlek kurumlari acil onlem almali gerekirse riskli yerler bosaltilmaliydi, bosu bosuna canlar gitti , bas sagligi mesajlari okunacak yaralar sarilacak denecek , olen insalarimiz oldugu ile kalacak..
4 vefat 11 kayıp var derelerin etrafına beton dökmeye devam zaten başka icraat bilmiyoruz suyun akışını kapattıkça bu olaylar devam edecek
Adamlar koca dereyi 2 menfezle kapatmışlar tam bir mühendislik faciası tabi mühendis yaptıysa https://imgyukle.com/i/u1mwis https://imgyukle.com/i/u1mfyb Son 24 saat yağış miktarı
İlk fotograf olayin ozeti , sehir merkezi dere yatagina kurulmus ana caddeden dere geciryor resmen, doga kendine ait olani almis malesef , sehitlerimize vatandaslarimiza bas sagligi diliyorum
Yüzyıllar önce akıllı insanların yaptığı
son dönemde beton beyinlilerin yaptığı https://imgyukle.com/i/u11lRv https://imgyukle.com/i/u113l0
Beğenenler:
• adakar, Burak1980,
Birçok kişi yetkililere kızıyor ama ben dere yatağına ev yapmak için izin isteyen cahil insanlara neden cahil olduklarını kabul edip de akıllı insanlara danışmadıkları için kızıyorum. Neden danışmıyorlar, çünkü cahil olduklarını düşünmüyorlar. Ve hatta herkesten daha akıllı zannediyorlar kendilerini. Birkaç aydır yaylada ev yapma telaşındayız ve yüzlerce köylü gelip gidip bizim yaptığımız eve laf etti, hâlâ da ediyor. Bir tanesi demiyor ki "hayırlı olsun", bir tanesi demiyor ki "birinci derece deprem bölgesindeyiz, çok sağlam olmalı, doğru yapmışsınız". Hepsinin yorumu "bu kadar parayı boşuna harcıyorsunuz". 6,8 şiddetinde deprem olursa kendi evleri yıkıldığında ölmez ve sağ kalırlar ise ne derler merak ediyorum. Aynı şekilde sel olan yerdeki insanlar da kendilerini akıllı, emniyetli yerlere çok daha fazla para harcayan insanları "aptal" yerine koymuş olmalılar. Şimdi kendilerine soruyorlar mıdır acaba neden "zengin" dedikleri insanların zengin oldukları için değil, emniyetli olduğu için farklı yerlere farklı evler yaptırdıklarını. Hiç sanmam sormuyorlardır. Üç gün ah vah, Allah'in işi ne yapalım, takdir-i ilahi, sonra nerde kalmıştık, dere yataklarına inşaata devam!
Dostlar ben üzülmeyi maalesef çoktan bıraktım. Yalnızca vazifede iken vefat eden askerimize üzüldüm hepsi o. Bu seller, depremler, fırtınalar, kasırgalar insanı öldürmüyor. İnsanı cehalet öldürüyor. Ve maalesef güzel ülkemde hiç kimse cehaletini, bilgisizliğini kabul etmiyor. Bizde daha çoook felaketler afetler olur. Allah felaket verdiği için değil, Allah'in verdiği aklı kullanmayıp, kullananı aptal yerine koyan bir millet olduğumuz için. Ve artık ben asla hükümeti de muhalefeti de eleştirmiyorum. Böyle millete böyle siyasetçi olur. Konu dışında olan ve maalesef çok az oranda olan kıymetli azınlık halkı tüm bu eleştirilerimden tenzih ediyorum. Ve kendimin de cahil olduğunu kabul ediyorum. Ama ev yaptırırken araştırarak, her detayına bakarak ve en başta emniyeti düşünerek hareket edecek kadar aklım olduğuna inanıyorum. Saygılar.
Bir şey sormak istiyorum. Total yağış miktarı ne kadardır? 130 mm ile böyle sel olmaz. Bakan da "Ağustos toplamının 1,5 katı bir günde yağdı" demiş ama toplam kaç mm yağmış bilen var mı?
130 mm yeterli miktar bölgenin eğilimi çok fazla birde toprak yağmura doymuşsa böyle felaket oluyor 3 gün önceki 31 kg yağış Beşiktaş'ta selle sonuçlanıp bütün işyerlerine su girdi
Beğenenler:
• adakar, Burak1980,
(08-23-2020, 05:25 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 130 mm yeterli miktar bölgenin eğilimi çok fazla birde toprak yağmura doymuşsa böyle felaket oluyor 3 gün önceki 31 kg yağış Beşiktaş'ta selle sonuçlanıp bütün işyerlerine su girdi Azor Hocam İstanbul için çok normal. Hem yaz olduğu için tüm mazgallar tıkalı, hem alışık olmadığı şiddette yağmur hem de İstanbul işte, ağaç bile sayılabilecek kadar az. Ama karadeniz bu. Her gün yağmur alan yer. Toprağa doygun evet ama Samsunda 180 mm yağdı geçen gün sıkıntı olmadı. Burası her gün yağmur alırken 130 mm yağması ile sel olması bana anormal geliyor. Ben sele neden olan yağışın düştüğü yerde ölçüm cihazı olmamasına bağlıyorum. Ama bakan bey neye bağlayarak öyle demiş onu anlayamadım.
Maalesef halkımız kendi kendine dusunme becerisinden yoksun bu bir gerçek, ancak halk bilinçsiz olsa bile belediye buraya oturma izni veriyor elektrik su doğalgaz bağlıyor Valilik dere yatağına göz göre göre bina yapılmasına göz yumuyor kocaman nehirlere iki metrelik bentler yapılıyor sonra afet boyutunda değil Karadeniz için normal sayılabilecek bir yağış alınca bu manzara ortaya çıkıyor, her olayda olduğu gibi iş işten geçtikten sonra olay kurtarilmaya calisiliyor yazik.
Sadece Karadenizli değil ülkemizin tamamında sel ve toprak kaymalarından sonra oluşan tabloya bakın hepsi daha önceden dere nehir yatağı veya orman olup kesilen bölgelerden oluşuyor |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 489 Ziyaretçi |