Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Ay sonundaki sıcaklara hazır mıyız?
Önceden uyarmıştım hazırlıkları yapmış olmanız gerekiyor.
İstanbul 40c derecenin sınırına kadar gelecek 37-38c dereceleri görebilecek.

Ağustos ayının ilk bir kaç gününe de sarkacaktır. Sonra (Ağustos ilk haftadan sonra) normaller ve altına düşeceğiz.

(07-17-2020, 02:12 PM)Bluecities Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-11-2020, 12:35 PM)Bluecities Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 30 temmuz - 7 ağustos çok sıcak bir atak alabilirz takip ediyorum.

Merhaba,Bu beklentim devam ediyor, 2-3 gün kayma olabilir güçlü gece bunaltıcı ve güney için yakıcı bir hava bekliyorum.

Serkan beyde yazmış 28temmuz - 02 ağustos  arası oldukça sıcak atak alacağız kıyı ege  akdenizde sıcaklıklar oldukça artacak. Sonrası serinleme görüyor çok uzun soluklu  değil.

resim

(Son Düzenleme: 07-26-2020, 05:11 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Özledikmi ates
resim

resim

Şu görüntüyü görünce çok daha fazla özlediğimi düşünüyorum. Hangi kış günü böyle yangın olabilir ki? Gelibolu bugün yine ve yeniden cayır cayır yanıyor. Tüm Çanakkale sahilden üzüntü ile seyrediyor. Çok geç müdahale edildi ve müdahale yetersiz. Yangın uçakları nerede diye gözüm çok arıyor. Yüzlerce orman yangını müdahale videosu izleyen ve birçok orman yangınını bizzat izleyen biri olarak çok üzülüyor ve sinirleniyorum. Maalesef...

resim

fast image share

Karadeniz uzerindeki bu kutlede mi sahte kutlelerden yada bu kutle istanbula gelirmi gerci asagiya hareket ettikce eriyor gibi

resim

Ayni kutle Bursa radarinda gorunmuyor
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Enginist, MaxZero, Snowsedat, snowserkan, volkan34tr

(07-27-2020, 08:37 AM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim

fast image share

Karadeniz uzerindeki bu kutlede mi sahte kutlelerden yada  bu kutle istanbula gelirmi gerci asagiya hareket ettikce eriyor gibi

Evet bu Kütle de Radar kaynaklı eko arızası yada merkezden çevreye yaptığı yatay açı nedeniyle su buharını yağış olarak algılıyor. 

Orada öyle bir oluşum mevcut değil.

Uydudan sağlamasını yapabilirsin. 

https://en.sat24.com/en

(Son Düzenleme: 07-27-2020, 12:06 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Ora nire Axor yb si
  Beğenenler:
  • AZOR, Enginist, MaxZero, Snowsedat, volkan34tr

(Son Düzenleme: 07-27-2020, 07:39 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Zaman çok önemli değil. Bu gece - yarın sabah İstanbul'da çok hafif bir yağış geçişi olabilir.
Yukarı seviyelerde hareket eden (500 hpa 5500m üzeri) Batı-Güneybatı yönlü hareket ile daha alt seviyelerde hareket eden (700 hpa'dan 3000-3500 mt) itibaren kuzey yönlü hareket mevcuttur.

Gökyüzüne baktığınızda güneybatı yönlü hareketi bulut şekli ve davranışlarından anlayabilirsiniz.

Bu hareket yer yer Virga yağışlarına neden olmaktadır.

Gece saatlerinden itibaren aradaki makas kapanarak bu hafif yağışların yere ulaşmasını bekleyebiliriz.
Kayda değer bir yağış beklentimiz olmadığı gibi şartlar uygun hale gelmez ise yağışta olmayabilir.
Sadece bir olasılık. Takip gerektirir.

(Son Düzenleme: 07-27-2020, 08:14 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Bu gece ve Yarın akşam saatlerine kadar Ülkemizin bazı alanlarında yağışlar olacak.
Yağışlı kısımları Basınç alanlarına göre yeşil (+) ile belirttim.

resim

resim

resim

resim

resim

resim

resim

resim

Konuyu Okuyanlar:
688 Ziyaretçi