| |
(07-17-2020, 09:22 AM)themuslim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Peki üstat 40 derece ve hatta 40 derece üstü istanbul için mi bekleniyor Hayır. 40 ve üstü kuzey kesimler için bekleyemeyiz. Afrika üzerinden bir atak almış olsaydık o zaman İstanbul'da çok rahat 40 dereceleri görür diyebilirdik. Basra termik bir Alçak olduğu için ve ülkemize güneydoğudan sokulduğu için kuzey kesimlerde daha çok kuzeyli daha güneye indikçe doğulu ve daha güneye indikçe güney doğulu rüzgarlara yol açıyor. Kıyılar 35 zorlar. İç ve güney kesimler 40-45 dereceyi zorlar ve aşar.
Peki Afrikadan gelen sıcak atakları Basradan gelene göre daha mı kuru oluyor?
Bu güzel cuma gününún bütün herkese hayır ve bereket getirmesini diliyorum . Saygıdeğer yorumcu arkadaşlar bu pazar Kemerburgaz tarafında piknik düşüncemiz var kısmet olursa yağmur ihtimali varmıdır acaba bilgilendirirseniz çok sevinirim saygílar
(07-17-2020, 10:36 AM)themuslim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Peki Afrikadan gelen sıcak atakları Basradan gelene göre daha mı kuru oluyor? Basra termik bir basınç alanıdır. Termik hareketler Yeryüzünün soğuması veya ısınması sonucu oluşur. Günlük hareketlere bağlı olarak gelişir. Sibiryada da Ağustos ayının sonlarına doğru yer yüzeyinin soğumasına bağlı olarak oluşmaya başlar. Basra da ise ısınma sonucu oluşur. Yaz aylarının başında etkili olan basra yağışlara sebep olur. Nedeni üst seviyelerin henüz ısınmamış olmasından kaynaklıdır. Dikine yükselim gösterir. Soruya gelelim. Afrika üzerinden gelen atak ve Basra üzerinden gelen ataklar da kurudur. Fakat bu ülkemiz için değişkenlik gösterir. Nedeni güney ve kuzeyimizin denizler ile çevrilmiş olmasından dolayı etkisi değişir. Basra termiği güneydoğuya ve güney bölgelere kuru bir hava getirirken Kuzey bölgelere ve özellikle Kıyılara nemli bir hava getirir. Afrika'dan gelen ataklar ise genellikle güney batı ve güneye nispeten nemli havalar getirirken kuzey bölgelere daha kuru bir hava getirir. Basınç alanlarının karakteri üzerinde bulunduğu coğrafyadan geçerken bir parça değişkenlik gösterir. Mesela Sibirya yükseği yere çok yakın ilerler aşırı soğuk ve kurudur. Ancak Karadeniz üzerinden sokulduğunda bir miktar ısınır ve yükselir bu durumda kuzey bölgelerde DEK yağışlarına sebep olur. Sanıyorum olayın mantığını anladınız. (07-17-2020, 10:49 AM)Cino Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu güzel cuma gününún bütün herkese hayır ve bereket getirmesini diliyorum . Saygıdeğer yorumcu arkadaşlar bu pazar Kemerburgaz tarafında piknik düşüncemiz var kısmet olursa yağmur ihtimali varmıdır acaba bilgilendirirseniz çok sevinirim saygílarTüm günler gibi Cuma günümüzde hayır ve bereket getirsin inşallah. Yağış ihtimali yok. Rüzgar poyraz dan ortalama 30 km. Hamleleri 40 km civarında. Mutlu ve eğlenceli hafta sonları dilerim.
Bu arada Ahmet bey (snow41) sizi zaman zaman çevrim içi görüyorum ancak hiç katılım yapmıyorsunuz.
Umarım herşey yolundadır. Unutmayın! Sizi üzen bizide üzer.
(07-11-2020, 12:35 PM)Bluecities Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 30 temmuz - 7 ağustos çok sıcak bir atak alabilirz takip ediyorum. Merhaba, Bu beklentim devam ediyor, 2-3 gün kayma olabilir güçlü gece bunaltıcı ve güney için yakıcı bir hava bekliyorum. Yakın gelecekte 21 temmu gece ve gündüz serin kuzey kesimlerde üşütecek bir hava bekliyorum. selamlar herkese.
BS1963
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Burak1980, gececi, hacimurat, MaxZero, Snowsedat, snowserkan, volkan34tr
(07-17-2020, 02:12 PM)Bluecities Adlı Kullanıcıdan Alıntı:21 ağustos mu 21 temmuz mu?(07-11-2020, 12:35 PM)Bluecities Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 30 temmuz - 7 ağustos çok sıcak bir atak alabilirz takip ediyorum. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 275 Ziyaretçi |