Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(Son Düzenleme: 06-21-2020, 04:55 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Ah Marmara Denizi biraz daha sıcak olaydı bakın siz o zaman gümbürtüye
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, MaxZero, snowserkan, ThunderSnow, volkan34tr

(Son Düzenleme: 06-21-2020, 05:01 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Eskişehiri dolu vurmuş
https://twitter.com/AATarzu/status/12746...83393?s=09

teğet gecti istanbulu
  Beğenenler:
  • AZOR, MaxZero, snowserkan

salı günü bol miktarda oraj var
resim

(Son Düzenleme: 06-22-2020, 12:59 AM, Düzenleyen: AZOR.)

Malesef
Bursa'da sel faciası! Ölü sayısı 2'ye yükseldi, kayıp 4 kişi aranıyor http://www.hurriyet.com.tr/gundem/bursad...r-41547117
https://twitter.com/Mikdatca/status/1274...02505?s=09

Metrekareye düşen yağış miktarı sorunun nereden ve neden kaynaklı olduğunu apaçık ortaya koyuyor. Örnek vereyim, Bodrum'a metrekareye 50 mm yağmur bir saat içinde yağarsa onlarca can kaybı ve onlarca milyon liralık zarar olur. Köyceğiz'e 150 mm bir saatte yağarsa haber bile olmaz. Zannediyorum ne demek istediğim anlaşılmıştır.

(Son Düzenleme: 06-22-2020, 09:49 AM, Düzenleyen: Enginist.)

Sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabrı cemil diliyorum.

Dün biz de ailece maceralı bir yolculuk geçirdik.

Saat 17.30 gibi Sakarya'dan İstanbul'a doğru yola çıktık,.

Kısa bir süre sonra, yola çıkarken günlük güneşlik olan hava karardı ve yağmur atıştırmaya başladı.

Derken yağmur oldukça şiddetlendi, öyle ki silecek yetişmiyordu camı temizlemeye.

Tabi bu arada bir de trafik sıkıntısı çıktı karşımıza. Otobanda çalışma varmış D100 ve Otoban tıklım tıklım, normalde 2 saat süren yoculuğumuzu 4 saat olarak gösteriyor navigasyon programı.

Yandex , yaklaşık 1 saat daha kısa süren ama daha önce hiç kullanmadığım alternatif bir rota buldu.

Bir saat az bir fark değil dedik ve İzmite yaklaşırken D100 den ayrıldık. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe kampüsüne doğru ilerlemeye başladık.

Tüm bunlar olurken yağmur tüm şiddeti ile devam ediyor. Saat daha erken olmasına rağmen hava karanlık. Şimşekler, yıldırımlar, gök gürültüleri.

Yani bana göre hava hoş ama bizim çocuklar ve hanım endişeli Smile

Güzel manzaralı, biraz virajlı ama en azından trafiksiz bir yolda ilerliyoruz. İlerliyoruz ama zaman zaman tekerleğin içine gömüldüğü su birikintilerinden geçiyoruz, yağmur yaz yağmuru gibi değil durmak bilmiyor.

Bazı köylerden, tarlalardan, ormanlık alanlardan geçtikten sonra Kuzey Marmara Otoyoluna bağlandık.

Yağmur hala devam ediyor. Ta ki İstanbula yaklaşırken Gebze civarlarına kadar. İstanbul sınırlarından bir girdik güneşi gördük. Smile

Yani Sakaryadan İstanbula kadar kapalı, karanlık, şimşekli, gökgürültülü, yoğun yağışlı bir yolculuk yaptık.

Sahil yoluna girdiğimde kalabalıkların piknik yaptığını ve sahilin tıklım tıklım olduğunu görünce insan şaşırıyor.

Birkaç km geride göz gözü görmüyor burada insanlar adalara karşı oturmuşlar sakin havanın tadını çıkarıyor.

Bu İstanbul ilginç bir yer.

Açıkçası üzüldüm. O yağmurdan İstanbulun da nasiplenmesini isterdim.

Bu durum şimdiden beni kış için endişelendirdi.

Ya sınırımızın ötesine metrelerce kar yağarda bize bir tane bile düşmezse.

Bu korku hep içimde maalesef Sad

Tabi her şeyin en doğrusun Allah bilir.

Mevla neylerse güzel eyler.

Hepinize iyi haftalar.

Bursa bugün yine riskli.
BS1963
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, MaxZero, snowserkan, volkan34tr

Bunlar ortalama değerler.
İlçeler arasında Ekstrem farklar mutlaka olacaktır.
5 mm 60 mm gibi.
resim

resim

(Son Düzenleme: 06-22-2020, 07:37 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Uyarılar peşpeşe geliyor
İlçe uyarısı bile var
resim
resim

Konuyu Okuyanlar:
30 Ziyaretçi