| |
Bu başlığı aktif tutmaya çalışan kim varsa hepsine sonsuz teşekkür ederim.
snow41 sizde bu listenin en başında yer alıyorsunuz. keşke katılımlar daha fazla olsa da çeşitli yarışmalar vs düzenleyebilsek. Kış dönemine yaklaştıkça artan katılımlardan dolayı böyle etkinlikler mutlaka olacak. Önümüzdeki süreçte modeller ve diyagramlar ne olabileceğini az çok gösteriyorlar. YB etkisinden dolayı yağışsız günler yaşıyoruz bu bir süre daha devam edecektir (23-24 Ekim'e kadar) Gece soğuk gündüz sıcak aradaki bu farkta YB Alanının bulunduğu konumdan kaynaklı. Ay sonuna doğru ilk ciddi sonbahar atağını alacağız gibi görünüyor. Sarkmayı kuzeyden beklediğimiz aşikar ancak şu anda o bölge Antisiklon hakimiyetinde ve Ay sonuna doğru yer değiştirme bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde Atlantikten Avrupa'nın batısı ve kuzeyine AB, Ülkemizin kuzeyine ise hali hazırda zaten bulunan YB hakim olacak. Ay sonunda ise yer değişimi var, Stratosfer girdabıda buna işaret ediyor. Yapısında İlk ciddi bozulma ve hafif ssw emareleri yansıyor modellere. Ay sonunda yılın ilk karı bazı şehir merkezlerine düşer. ![]()
Beğenenler:
• adakar, Alp 1903, Burak1980,
Eylül başı kendi sayfamda bu konuya dikkat çekmiştim sıcaklık dalgalanmaları oluyor ancak yağış büyük sıkıntı eylülden beri yazı da eklersek aylardır yağış almayan yerler var eylül 1 ekim 1 yağışlı sistemle geçecek gibi duruyor, umutlu olduğum ay kasım kasım başı yağış ,ay sonuda kar getirecek kadar güçlü bir salınım beklentim var ukranya üzerinden.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Burak1980, MaxZero, mehmet karsever, Poyraz, snow41, Snowsedat, snowserkan, ThunderSnow, Xooner
ben bu derecede kuraklığın bir geri yansıması olacağını düşünüyorum. 4-5 aydır belirgin bir kuraklık var bu coğrafyada. kar alabileceğimiz periyot olan 1 Aralık-31 Mart dönemine denk gelecek şekilde bu durumun tersine dönmesi çok lehimize olur.
Beğenenler:
• adakar, Burak1980,
(10-14-2019, 12:59 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yağışların tamamı ull şeklinde olacak. Yaz yağmuru gibi lokal ve kısa süreli.
Beğenenler:
• Burak1980,
(10-14-2019, 01:07 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Güneydoğu yağışlı, yağar.mi bakalım(10-14-2019, 12:59 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Güneydoğu Ay sonuna doğru hareketlenmeye başlayacaktır.
Kısa vadede elle tutulur gözle görülür bir yağış şimdilik zor. (lokal harici)
Beğenenler:
• Burak1980,
Dışarı da resmen sanki ağustosun son haftası gibi bir hava var, soğuklar yağışlar sanki biraz eksik gidiyoruz umarım kış güzel olur, buralarda ağaç yaprakları bile sararmadı denecek kadar az her seme daha kötüye gidiyor gibi, inşallah düzelir, ay sonu gibi sıcaklıklarda düşüş gözüküyor ama benim için yeterli değil açıkçası artık kar yağışını da geçtim yağmurada razıyım.
Beğenenler:
• 3uZgibi, Burak1980,
Valla Serkan Hocam kış öncesi sıcak ve kurak havalardan korkmamak gerektiğini, böylesi yaz ve güzlerin peşinden bereketli kışlar gelebileceğini belirtmişti. Ben de tam olarak bu düşünce ve duygularla sabırla kışı bekleme taraftarıyım.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 4 Ziyaretçi |