| |
Sitenin alt kısmında önümüzdeki sistem için tahminde bulunan 3 arkadaşımız için ayrı bir kısım ekledim.
Kazanırsanız kupanız hazır.
Önümüzdeki iki gece meteor yağmuru var şehir ışıklarından uzak üyelerimize duyurulur
Evet bayram geliyor geldi derken bugun 3 ncu gunude bitiyor yarin bayramin son gunu derken agustosunda ilk yarisi gitti ve resmen 18 gun sonra sonbahara girmis olacagiz her ne kadar eyluldede sicaklar devam etsede bunalticiligi azaliyor ve artik kis tahminleri olusmaya baslayacak Önumuzde cuma ve cumartesi yagislari var cok siddetli bir yagis olmasada onceki gunlerde yasadigimiz kararsiz yagislar gibi degil orta kuvvette etkili olmasini bekliyorum ve şu an ki sicakliklardan 5 - 6 derece asagiya cekecek sicakliklarida artik bekleyip gorecegiz
Evet dostlar normal şartlarda 850 hpa da 25 26 girecek de sıcaklık 30 dereceyi aşmayacak deseler kimse inanmazdı. Ama bazan böyle durumlar oluyor çok şükür eğer poyraz fırtınası olmasa yanmıştık. Geçen gün Serkan beyin ifade ettiği şekilde meteorolojik parametrelerden ötürü 38 40 dereceleri görmedik. Normalde 850 hpa yazın İstanbulda 2m sıcaklığının 30 32 bandına oturması demektir. Bir de bunun 25 26 850 hpa sıcaklığı olduğunu düşünün al sana 38 40 dereceye varan aşırı sıcak artı nem kabus gibi olurdu resmen. Karasal iklimde olan bölgelerde kışında 850 hpa 5 6 olsa bile 2m sıcaklığının 1 - 2 derecelere indiği de vakidir. Bu sefer şans bizden yana idi. Bu arada son not yarını da atlattık mı yaz bitti güle güle aşırı sıcaklara elveda deriz ardından aksiyonlar başlar. Hadi hayırlı traşlar. Serkan Beye selamlar.
Deniz suyu sicakliklari epey dusmus 11 derecelere kadar gercek mi bilmiyorum ama bugun Bati karadenizde sicakliklar kiyi kesimlerde bile 15 dereceleri zorluyo sis var galiba. Ilginc bir durum.
(08-13-2019, 03:47 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Önümüzdeki iki gece meteor yağmuru var şehir ışıklarından uzak üyelerimize duyurulur Kısmete bak ki on gecedir yaylada ışıl ışıl bir gökyüzü ile yaşıyorduk. Bugün sahile, evimize döndük. On gecedir bir tane bile yıldız kayması göremedik diye hayıflanırlarken mesajı gördüm ve üzüldüm. Nasip olmayacaksa olmuyor iste. Saygılar.
A bu arada dolunay bugün başladı , önemli bir dezavantaj olacaktır meteor yağmurunu izlerken.
Sanırım sitede iş tahminden geçti tıraşlara geldi, ne oluyoruz dostlar, sıcakların bu kadar başınıza vurmasına müsade etmeyin.
(08-13-2019, 09:37 PM)TaяaηTυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet dostlar normal şartlarda 850 hpa da 25 26 girecek de sıcaklık 30 dereceyi aşmayacak deseler kimse inanmazdı. Ama bazan böyle durumlar oluyor çok şükür eğer poyraz fırtınası olmasa yanmıştık. Geçen gün Serkan beyin ifade ettiği şekilde meteorolojik parametrelerden ötürü 38 40 dereceleri görmedik. Normalde 850 hpa yazın İstanbulda 2m sıcaklığının 30 32 bandına oturması demektir. Bir de bunun 25 26 850 hpa sıcaklığı olduğunu düşünün al sana 38 40 dereceye varan aşırı sıcak artı nem kabus gibi olurdu resmen. Karasal iklimde olan bölgelerde kışında 850 hpa 5 6 olsa bile 2m sıcaklığının 1 - 2 derecelere indiği de vakidir. Bu sefer şans bizden yana idi. Bu arada son not yarını da atlattık mı yaz bitti güle güle aşırı sıcaklara elveda deriz ardından aksiyonlar başlar. Hadi hayırlı traşlar. Serkan Beye selamlar. Aleykümselam. (08-13-2019, 10:22 PM)Ömer18 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Deniz suyu sicakliklari epey dusmus 11 derecelere kadar gercek mi bilmiyorum ama bugun Bati karadenizde sicakliklar kiyi kesimlerde bile 15 dereceleri zorluyo sis var galiba. Ilginc bir durum. Sisle pusla alakası yok. Sis pusta yok zaten. O Bölgede devamlı surette kuvvetli rüzgar var ve İstanbul'u etkileyen rüzgarın kaynağı da orası. Suyun üstünü altına, Altını üstüne getiriyor. Bundan dolayı düşük sıcaklığa neden oluyor. Rüzgar kesilsin 2-3 gün içinde tekrar yükselir suyun derecesi. ![]() (08-13-2019, 10:34 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: A bu arada dolunay bugün başladı , önemli bir dezavantaj olacaktır meteor yağmurunu izlerken. Gece 03.00 gibi ay kendini batıya atıyor. bu saatten sonra yakalamak kolaylaşır. 1992 Yılında Dünyaya oldukça yakın geçen bir kuyruklu yıldız vardı bu meteorlar o yıldızın parçaları. Bu yıldız yörüngesini 133 yılda tamamlıyor. 2125 yada 2126 yılında yine Ağustos ayının ilk yarısında Dünya ile Ayın arasından geçecek ve çarpma riski çok yüksek 30 km çapında ve bir şehri yok edebilir. O yılları sabırsızlıkla bekliyor olacağım Bu arada söylesem inanmazsınız belki; Dün gece saat 01.30 sularında henüz yeni uykuya dalmıştım bir gürültü ve ışık parlaması ile kalktım O ses ve ışığın düşen parçalardan biri olduğuna %1000000 eminim.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980,
Ağva'dan bildiriyorum. Burada denize girmek bayram boyunca kaymakamlıkça yasaklandı. Ancak ayak bileklerimi suya değdirebiliyorum. 3 dakika duramıyorum. Su anormal bir şekilde soğuk.
Ağustos ayında böyle bir soğukluk görmedim. Karpuz çatlatır. Haftasonu yağmur beklentisinei aşağı çekebilir. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 3 Ziyaretçi |