| |
Benim anladigim farkli 8-13 arasi ozellikle italya-yunanistan-ege hatti olmak uzeri sicak taraftayiz guney dogu 40lari bulabilir, orta ve kuzey avrupa ise soguk tarafta yuksek basinc hareketlerine baktim. Marmara bolgesi icin sogumayi 15 ağustos sonrasi bekliyorum
(07-31-2019, 10:32 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim anladigim farkli 8-13 arasi ozellikle italya-yunanistan-ege hatti olmak uzeri sicak taraftayiz guney dogu 40lari bulabilir, orta ve kuzey avrupa ise soguk tarafta yuksek basinc hareketlerine baktim. Marmara bolgesi icin sogumayi 15 ağustos sonrasi bekliyorum bayram sonrasi yani soguma ve yagis bayram sicak ve yagissizmi
(07-31-2019, 10:50 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(07-31-2019, 10:32 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim anladigim farkli 8-13 arasi ozellikle italya-yunanistan-ege hatti olmak uzeri sicak taraftayiz guney dogu 40lari bulabilir, orta ve kuzey avrupa ise soguk tarafta yuksek basinc hareketlerine baktim. Marmara bolgesi icin sogumayi 15 ağustos sonrasi bekliyorum Copy paste yapamadigim icin yaziyi gonderemiyorum ancak meteoroloji den agustos 20 sinden sonra yaz bitecek tarzinda tarzinda bir yazi yayinlanmis bu kis icinde soguk karli olacak gibi sozler var
Hakan bey bahsettiğiniz haberi ben de okudum.
Küresel Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten diye birinin tahmini ama tam da gerçekleşmesini istediğimiz gibi doğrusu. Kendisi; "Kış erken gelecek. Kutup'ta bu denli buzul erimesi en son 1995 yılında yaşandı ve 8 Kasım 1995'te İstanbul çok yoğun bir kar yağışı aldı. 2013 ve 2017 kışları da erken geldi. Açıkçası bu kış beni heyecanlandırıyor." diye bir beyanda bulunmuş. Hadi hayırlısı diyelim.
(07-31-2019, 10:32 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim anladigim farkli 8-13 arasi ozellikle italya-yunanistan-ege hatti olmak uzeri sicak taraftayiz guney dogu 40lari bulabilir, orta ve kuzey avrupa ise soguk tarafta yuksek basinc hareketlerine baktim. Marmara bolgesi icin sogumayi 15 ağustos sonrasi bekliyorum Modellerin 10 gün önceden gösterdiği resim ne zaman gerçekleşti ki Evet şu anda dediğiniz gibi tahmin ediyor olabilirler fakat; Dünyanın havasını dengelemek için bir yerden bir yere hareket eden Rossby dalgaları önce üst atmosfere yansıyor ve dün paylaştığım Üst atmosfer verileri, telebağlantı indeksleri, bizim havamıza yön veren 60 derece enlemlerindeki bölgesel rüzgar hareketleri 11 Ağustos gibi bir sistemin güney enlemlere itileceğinin sinyallerini veriyorlar. Ensemble tahmini de dediğim tarihlerde dalgalanmış. Ana çalıştırma ise yanıltıyor. Sanıyorum önümüzdeki güncellemeler de Ana çalıştırma ve diğer searyolarda aşağı yönlü hareketi destekleyeceklerdir. ![]() Keşke biraz daha sıcak ve kurak olsa. Acayip bir istek gibi görünse de Temmuz, Ağustos aylarının çok dalgalı geçmesi kışımızı biraz olumsuz etkiliyor. (08-01-2019, 10:42 AM)hakan kartepe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Copy paste yapamadigim icin yaziyi gonderemiyorum ancak meteoroloji den agustos 20 sinden sonra yaz bitecek tarzinda tarzinda bir yazi yayinlanmis bu kis icinde soguk karli olacak gibi sozler var Bu yazı mgm'nin sitesindemi mevcut?
(08-01-2019, 11:05 AM)Enginist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hakan bey bahsettiğiniz haberi ben de okudum. Kerem kardeşim Üst atmosfer verileri, Bu seviyelerdeki ısınma hareketleri gibi konularda meraklı ve araştırmacı birisidir. Bize; gelin beraber olalım dedi ama sonrasında ses seda çıkmadı. beraberlik isteği ile liderlik güdüsü çok farklı şeylerdir. Neyse, Kış havasına yön veren bazı fenomenleri bir arada değerlendirmek lazım. Ve bunlar için henüz biraz erken.
Kerem Ökten denen kişi şarlatanın teki metoorolog falanda değil bizim gibi amatör tahminci iki senedir kutupları İstanbul’a indiriyor akıl sağlığında bir sıkıntı var , Bu tip yazıları kafasından uyduranları kaile almayın
Serkan Bey’in son paragrafta yazdığı cümle çok önemli haziran temmuz ağustos un yaz gibi değilde dalgalı seyir de arasıra sıcak arasıra soğuk geçmesi maalesef kışımızı çok kötü etkiliyor kışta buna benzer bir tabloda gidiyor keşke temmuz ve ağustos gerçekten sıcak ve kurak geçse ki kışta sert geçse
Ağustos ile birlikte Basra’dan gelen bir sistem var Bunun etkisinden dolayı özellikle Karadenizde, İstanbul ile birlikte kıyı bölgelerde nem değerleri çok yükseliyor pazar günü ülkemizin kuzeyini serinleten Sistemciğimiz var
Bayramda havaların durumu netliğe kavuşmuş değil özellikle bu sene Ağustos ayı için bile önceden tahmin yapmak biz amatörler için bile bir hayli zorlaştı |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 3 Ziyaretçi |