Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Serkan bey euro4 değerleri çok abartı geldi bana

Serkan bey agustos ilk 10 gun icin icin de dir tahmininiz varmidir ilk 5 gun den sonra isinicagini dusunuyorum marmara icin 30 derece uzeri
  Beğenenler:
  • snowserkan

(07-23-2019, 12:09 PM)hakan kartepe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey agustos ilk 10 gun icin icin de dir tahmininiz varmidir ilk 5 gun den sonra isinicagini dusunuyorum marmara icin 30 derece uzeri

Şuan Zaten Marmara için 30 dereceler ve üzeri gündüz vakitlerinde görülüyor. Ağustosta bunun üstünü zaten düşünmemiz biraz saçma kalır.
  Beğenenler:
  • snowserkan, ThunderSnow

İsminizi bilmiyorum k bakmayin gunduzleri 30 derece goruluyor bazen ama genel olarak 30 derece alti gunduzleri dahil demek istedigim haziran ortasindaki o sicak atak gibi gece 25 -27 gunduz 30_35
  Beğenenler:
  • snowserkan, ThunderSnow

(Son Düzenleme: 07-23-2019, 03:01 PM, Düzenleyen: MeteoForecast.)

(07-23-2019, 12:19 PM)hakan kartepe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İsminizi bilmiyorum k bakmayin gunduzleri 30 derece goruluyor bazen ama genel olarak 30 derece alti gunduzleri dahil demek istedigim haziran ortasindaki o sicak atak gibi gece 25 -27 gunduz 30_35

Söylemek istediğim şu artık çok fazla hava değişikliği beklememek gerek. Şöyle  düşün  ör; bir sıcak hava dalgası geliyor en fazla mevsim normallerinin 1 yada 2 derece üstünde olur. Aynı şekilde hafif bir serinleme mi geliyor 1 yada 2 derece mevsim normallerinin altında geçiyor. Bu değerler agustos ayında çok fazla değişmez gibi geliyor bu benim öngürüm.
  Beğenenler:
  • Burak1980, snowserkan, ThunderSnow

resim

Önümüzdeki 1 haftanın yagıs durumu bu arada serkan beyin ayın 31 indeki sistem 30 unda trakyadan giriş yaptıgıda görülüyor bu demektir ki 31 inde sistem marmarayı saracak
  Beğenenler:
  • Burak1980, snowserkan

resim

Bu da yarın düşecek yagıs miktarı
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, ersel candan, Ömer18, snowserkan

(Son Düzenleme: 07-23-2019, 01:59 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(07-23-2019, 12:08 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey euro4 değerleri çok abartı geldi bana
Ersel bey selam,
Konvektif yağış tahminlerinde başarı oranı oldukça yüksek.
Zaten saatte düşebilecek yağış oranı deniz üzerinde yüksek, karaya çıktığında max 20 mm civarında.

İhtimal dahilinde olan Karadeniz'e kıyı kesimlerde konverjans hareketinden dolayı yüksek miktarlarda yağış düşebilme potansiyelidir.
Mgm'ninde tahmin ettiği gibi muhtelif alanlarda 50 mm'ye kadar birikim yapabilir.

(07-23-2019, 12:09 PM)hakan kartepe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey agustos ilk 10 gun icin icin de dir tahmininiz varmidir ilk 5 gun den sonra isinicagini dusunuyorum marmara icin 30 derece uzeri

Hakan bey merhaba,

Şu anda ekstrem bir ısınma yada mevsim normallerinin üzerine çıkacak bir atak görünmüyor.
Aksine kuzeyden bir akış var ve 15 Ağustos'a kadar döngü devam edecek.

resim
resim
resim

EURO4 Modelinin saat 15.00' beklentisi.

Oldukça yakın tahmin etmiş. thumbsup

resim

resim

(Son Düzenleme: 07-23-2019, 07:47 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Yağış durumu nerdeyse netleşti 4-5 gün önce yaptığımız tahminlere göre yağışta artış var hatta yer yer  etkilli olacağı yerlerde olabilir sıcaklıklarda normallere inecek

https://images.meteociel.fr/im/393/anim_nng6.gif
https://images.meteociel.fr/im/9375/anim_yxr3.gif
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, ersel candan, Ömer18

Konuyu Okuyanlar:
273 Ziyaretçi