Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(07-10-2019, 04:33 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-10-2019, 01:23 PM)ThunderSnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-10-2019, 01:17 PM)Enginist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ciddi ciddi heyecan yaptım arkadaşlar.

Hayırlısı ile gelsin gelmekte olan.

Bakalım neler göreceğiz.

2017 Temmuz ayının sonlarındaki gibi araçlara zarar verecek boyutta dolu yağışı bekleniyor mu acaba?

Kaskom yok da Smile

İstanbul için iri taneli dolu ihtimali yok Engin bey

resim

Aynen katılıyorum. İstanbul’a değmeyen bir 2 nolu uyarı var. 27 Temmuz 2017’de 2 no tam İstanbul üzerindeydi.

2017 deki uyarıyı bu şekilde yapmıştı estofex,

resim

Bugün baktığımızda ise,

resim

Görüntüye bakarak dolu yağışlarından Tekirdağ ve Edirne taraflarının etkileneceğini görüyoruz.
  Beğenenler:
  • Burak1980, muratg, snow41, Xooner

Estofex'de ilk defa 3 görüyorum.
2'yi bizzat yaşadığımdan mıdır nedir, 3 tufan olsa gerek heralde.
  Beğenenler:
  • ThunderSnow

(07-10-2019, 04:59 PM)muratg Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Estofex'de ilk defa 3 görüyorum.
2'yi bizzat yaşadığımdan mıdır nedir, 3 tufan olsa gerek heralde.

Level 3'ün anlamı aşırı büyük dolu yağışı, şiddetli rüzgar ile birlikte çok fazla sağanak, bazı durumlarda kasırga şeklinde de görüldüğü oluyor.
  Beğenenler:
  • Burak1980, muratg, Ömer18, Reis

2017'deki uyarı notunda İstanbul için "very large hail", çok büyük dolu tanesi diye bir terim kullanmıştı.
O tarihe kadar öyle bir tanımlama okumamıştım Estofex'de.

Kaderin cilvesi Serkan hocamız da yıllık izindeydi galiba Smile Diğer siteden malum günün sabahında nerede Serkan hoca diye bağırıp çağırmıştım Smile
Nostalji oldum.

(07-10-2019, 05:02 PM)muratg Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2017'deki uyarı notunda İstanbul için "very large hail", çok büyük dolu tanesi diye bir terim kullanmıştı.
O tarihe kadar öyle bir tanımlama okumamıştım Estofex'de.

Kaderin cilvesi Serkan hocamız da yıllık izindeydi galiba Smile Diğer siteden malum günün sabahında nerede Serkan hoca diye bağırıp çağırmıştım Smile
Nostalji oldum.

Evet İstanbul'da değildim. Smile
Takip ediyordum ama thumbsup

Bu tip oluşumları önceden tahmin etmek hiç kolay değil.
Şu anda İtalya- Yunanistan arasında Adriyatik denizi üzerinde bir fırtına hattı oluşuyor.
Kısa dalga trofu oraya yerleşti ve hücre oluşumları görülecek. trof doğuya doğru ilerleyecek 

Şimdi orta- üst seviyedeki rüzgarın biraz daha şiddetlenerek bu hattı geniş çaplı hücreyi doğuya doğru çekmesini bekliyorum.

ALLAH dilediğini yapıyor.
estofex falan hikaye Smile  gece geç saatlerdeki beklentim devam ediyor.

Sıcak cephe soğuk sektörün üzerinde yükseliyor yağış normal.
Trakya'dan İstanbul'a soğuk cephe düz bir hat oluşturmuş ne şans ama Unbrella

resim
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Ömer18, Poyraz, Reis

Bekleyelim bakalım.. 
Şimdi gidiyorum ama Geç saatlere kadar forumda olacak son durumları değerlendireceğiz. Bye
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Ömer18, Poyraz, Reis

Heyecan başlıyor.

resim
Kar candır, gerisi yalandır.
  Beğenenler:
  • Burak1980, Hasan_iSTANBUL, Poyraz, Reis, snowserkan

Gittikçe yağış miktarının tepe noktası yükseliyor. Bu durum şiddetli yağış ve tepe noktada iri taneli dolu yağışına dönüşür mü diye bir düşünce içindeyim. 2017 Temmuzda da tepe nokta gittikçe yükselerek 850 hpa çizgisini geçmişti.

http://old.wetterzentrale.de/pics/MT8_Istanbul_ens.png

Hayatımız kovalamakla geçiyor dostlar. Kar, dolu, fırtına. Siteden çıkası gelmiyor insanın.

Konuyu Okuyanlar:
335 Ziyaretçi