| |
(07-10-2019, 04:33 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(07-10-2019, 01:23 PM)ThunderSnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(07-10-2019, 01:17 PM)Enginist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ciddi ciddi heyecan yaptım arkadaşlar. 2017 deki uyarıyı bu şekilde yapmıştı estofex, ![]() Bugün baktığımızda ise, ![]() Görüntüye bakarak dolu yağışlarından Tekirdağ ve Edirne taraflarının etkileneceğini görüyoruz.
Estofex'de ilk defa 3 görüyorum.
2'yi bizzat yaşadığımdan mıdır nedir, 3 tufan olsa gerek heralde.
2017'deki uyarı notunda İstanbul için "very large hail", çok büyük dolu tanesi diye bir terim kullanmıştı.
O tarihe kadar öyle bir tanımlama okumamıştım Estofex'de. Kaderin cilvesi Serkan hocamız da yıllık izindeydi galiba Diğer siteden malum günün sabahında nerede Serkan hoca diye bağırıp çağırmıştım ![]() Nostalji oldum.
(07-10-2019, 05:02 PM)muratg Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2017'deki uyarı notunda İstanbul için "very large hail", çok büyük dolu tanesi diye bir terim kullanmıştı. Evet İstanbul'da değildim. Takip ediyordum ama Bu tip oluşumları önceden tahmin etmek hiç kolay değil. Şu anda İtalya- Yunanistan arasında Adriyatik denizi üzerinde bir fırtına hattı oluşuyor. Kısa dalga trofu oraya yerleşti ve hücre oluşumları görülecek. trof doğuya doğru ilerleyecek Şimdi orta- üst seviyedeki rüzgarın biraz daha şiddetlenerek bu hattı geniş çaplı hücreyi doğuya doğru çekmesini bekliyorum. ALLAH dilediğini yapıyor. estofex falan hikaye gece geç saatlerdeki beklentim devam ediyor.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, muratg,
Sıcak cephe soğuk sektörün üzerinde yükseliyor yağış normal.
Trakya'dan İstanbul'a soğuk cephe düz bir hat oluşturmuş ne şans ama
Bekleyelim bakalım..
Şimdi gidiyorum ama Geç saatlere kadar forumda olacak son durumları değerlendireceğiz.
Gittikçe yağış miktarının tepe noktası yükseliyor. Bu durum şiddetli yağış ve tepe noktada iri taneli dolu yağışına dönüşür mü diye bir düşünce içindeyim. 2017 Temmuzda da tepe nokta gittikçe yükselerek 850 hpa çizgisini geçmişti.
http://old.wetterzentrale.de/pics/MT8_Istanbul_ens.png
Hayatımız kovalamakla geçiyor dostlar. Kar, dolu, fırtına. Siteden çıkası gelmiyor insanın.
Beğenenler:
• AZOR, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 335 Ziyaretçi |