Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

semsiye 

Kızıltoprak'tan bildiriyorum;

3 dakikalık sağanak yolları dereye, sokakları göle çevirdi.
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, snowserkan, ThunderSnow, Xooner

Avrupa yakasında bu gün bir yağış olmadı , Anadolu yakası yer yer öğlen saatlerinde güzel yağış aldı sanırım.

Yağışların artması ümidiyle..
Hepinize Selam ve Sevgiler Dostlar...
Hayırlı Huzurlu Aksamlarınız olsun insaAllah...
  Beğenenler:
  • snowserkan, ThunderSnow

13 HAZİRAN PERŞEMBE GÜNÜ YURT GENELİNDE SAĞANAK YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK
resim
resim

15 Haziran Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren özellikle İstanbul'un doğusunda çok kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Dolu yağışı ve ard arda beklediğim yıldırımlar ve şimşekler tehlike oluşturabilir.

Yağış, Sabah öğle arasında etkili olacağa benziyor.
  Beğenenler:
  • AZOR, Ömer18, snow41, ThunderSnow, Xooner

Sistem cuma gece saatlerindede girebilir cumartesi sabah ve öğlen satleri en etkili olacağı zamanlarki cumartesi akşam saatlerindede süprizlerle karşılaşabiliriz pazar günüde mevzi sağanak yağışları gözlemlenebilir
https://images.meteociel.fr/im/8372/anim_pju4.gif
  Beğenenler:
  • Ömer18, snowserkan, ThunderSnow

(06-13-2019, 04:52 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 15 Haziran Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren özellikle İstanbul'un doğusunda çok kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Dolu yağışı  ve ard arda beklediğim yıldırımlar ve şimşekler tehlike oluşturabilir.

Yağış, Sabah öğle arasında etkili olacağa benziyor.

Kütleler kuzeyden mi gelicek. Nasil olucak?

(Son Düzenleme: 06-13-2019, 09:44 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(06-13-2019, 09:06 PM)Ömer18 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kütleler kuzeyden mi gelicek. Nasil olucak?

Ömer, Kütleler kuzeyden güneye hareket halinde olacak. 

Fakat bir yerden gelecek değiller. Peki nasıl olacak? Smile

İstanbul'dan 150-200 km uzakta(Karadeniz açıkları) oluşumlar göreceğiz.
Karaya çıktıklarında hem alanlarını genişletecek hemde gücünü arttıracak lar.

Radar da önce yeşillenmeler göreceğiz. karaya çıktıklarında kütlelerin rengi turuncu - kırmızı hatta mor'a doğru kaydığını göreceğiz.

Sabah erken saatlerde uyanık olursan radarı takip etmeni öneririm. 
Eğer ani bir değişim olmazsa ki bu ihtimal atmosferde hep vardır. işte değişim olmazsa aynen söylediğim gibi olacak inşallah.
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Enginist, muratg, Ömer18, snow41, ThunderSnow, Xooner

resim

resim

resim

Bu akşam Fethiye’de bes dakika kadar sakin bir yağmur yağdı. Resimleri telefonumla çektim, Dalaman açıklarına onlarca yıldırım düştü. Onlardan birkaçı.

Serkan Hocam sormak istiyorum, normalde beyaz-mavi renklerdeki şimşek ve yıldırımlar neden hep bu renklerde oldu? Ben havadaki toz-toprak ve mesafe nedeniyle diye düşünüyorum ama emin olamadım.
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Enginist, Ömer18, snowserkan, ThunderSnow

(Son Düzenleme: 06-14-2019, 04:58 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

(06-13-2019, 10:25 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu akşam Fethiye’de bes dakika kadar sakin bir yağmur yağdı. Resimleri telefonumla çektim, Dalaman açıklarına onlarca yıldırım düştü. Onlardan birkaçı.

Serkan Hocam sormak istiyorum, normalde beyaz-mavi renklerdeki şimşek ve yıldırımlar neden hep bu renklerde oldu? Ben havadaki toz-toprak ve mesafe nedeniyle diye düşünüyorum ama emin olamadım.

Resimler için teşekkürler. 

Bunun nedeni; Eğer havada fazla toz varsa şimşeğin rengi sarı olur.
Mesela dolu yağışı esnasında çakan şimşek daha çok mavi tonunda olur.

Eğer yükselen hava parseli dışındaki hava parseli kuru olursa şimşeğin rengi daha çok beyaz tonda olacaktır. 

Karışım kuvvetli ise ancak bulut tepe noktası çok yukarılara değilse ve sadece yağmur yağıyor ise bu seferde şimşeğin rengi turuncu ÷ kırmızı arası bir renk olur. 

Aslında şimşeğin  bulut içindeki yada farklı iki bulut arasında yada yer ile bulut tabanı arasındamı olduğuda önemlidir. 

Çok detaya girmesemde bu söylediklerim yeterlidir diye düşünüyorum. Smile
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, AZOR, Burak1980, Enginist, Ömer18, snow41, ThunderSnow, Xooner

(06-13-2019, 09:43 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(06-13-2019, 09:06 PM)Ömer18 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kütleler kuzeyden mi gelicek. Nasil olucak?

Ömer, Kütleler kuzeyden güneye hareket halinde olacak. 

Fakat bir yerden gelecek değiller. Peki nasıl olacak? Smile

İstanbul'dan 150-200 km uzakta(Karadeniz açıkları) oluşumlar göreceğiz.
Karaya çıktıklarında hem alanlarını genişletecek hemde gücünü arttıracak lar.

Radar da önce yeşillenmeler göreceğiz. karaya çıktıklarında kütlelerin rengi turuncu - kırmızı hatta mor'a doğru kaydığını göreceğiz.

Sabah erken saatlerde uyanık olursan radarı takip etmeni öneririm. 
Eğer ani bir değişim olmazsa ki bu ihtimal atmosferde hep vardır. işte değişim olmazsa aynen söylediğim gibi olacak inşallah.
Zaten oyle kutleler Avrupa yakasinda pek etkili olmuyo. Ozellikle Avrupa gunay kisimlari icin en cok Anadolu yakasi kuzeydogu kesimleri ve ic kesimleri arnavutkoy ve catalca da yagar buyuk ihtimal.
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, snowserkan, ThunderSnow

Konuyu Okuyanlar:
4 Ziyaretçi