| |
(05-17-2019, 04:22 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Meteoroloji radarında bir değişiklik mi yapıldı? sanki 0-12 dBZ arası görünmüyor artık harita üzerinde. Renkler koyulaştı Evet aynen dediğin gibi yapmışlar. Ama iyi olmamış Vıl verisine bakarak atmosferdeki alt ve üst tabaka arasında bulunan toplam düşebilecek yağış değerini görebilirsin.
Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!
Beklenen Hadise Beklendiği Yer Yapılan son değerlendirmelere göre; 18.05.2019 Cumartesi günü, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu,Zonguldak ve Bartın ile Sinop, Ordu ve Samsun illerinin iç kesimleri), Marmara’nın doğusu (Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Bursa’nın güney ve doğusu), Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ve Eskişehir ile kuzey ve batı ilçeleri başta olmak üzere Ankara’da yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Başlama-Bitiş Zamanı 18.05.2019 05:00-18.05.2019 19:00 MGM den Alinti Bugün Gebze güzel yağiş aldi yarında kuvvetli yağış var
2008’den beri Güney Ege’de yaşıyorum, ben daha bu kadar kurak bir Nisan-Mayıs dönemi görmedim. Otlar Haziran ayındaki kadar kurudu. Bir kez bile konveksiyonel yağmur görmedik. İnsallah kışın telafi edecek havalar yaşarız.
23-25 Mayıs tarihlerinde kuzey bölgelerimiz
Ayın son günü ve Haziran ayının ilk günlerinde batı ve Güney kesimlerin etkili yağışların etkisine gireceğini söyleyeyim. Özellikle Aysonu için beklediğim sistem batı ve güney için sarsıcı olaylar yaşatabilir. Süre uzun ancak bu bilgiyi önceden vereyim istedim. Hep beraber takibe devam.
Serkan Hocam konvektif özellikli ve lokal dolu-sel riski bulunan türden bekliyorsunuz değil mi? Bodrum’da geçen yıl sel yapan şekilde?
Bu yıl sıcaklık ortalamaları ilginç bir seyir izliyor :
https://www.mgm.gov.tr/veridegerlendirme...alizi.aspx
AdakaR
(05-18-2019, 12:18 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Hocam konvektif özellikli ve lokal dolu-sel riski bulunan türden bekliyorsunuz değil mi? Bodrum’da geçen yıl sel yapan şekilde? Evet o türden yağışlar bekliyorum. Zaman yaklaştıkça daha net göreceğiz fakat ayak seslerini duymaya başladım.
(05-18-2019, 09:13 AM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2008’den beri Güney Ege’de yaşıyorum, ben daha bu kadar kurak bir Nisan-Mayıs dönemi görmedim. Otlar Haziran ayındaki kadar kurudu. Bir kez bile konveksiyonel yağmur görmedik. İnsallah kışın telafi edecek havalar yaşarız. Gerçekten yağışlı geçen bir kış mevsiminden sonra bu denli yağışsız bir döneme geçilmesi çok ilginç. Yanlış hatırlamıyorsam mart ayında Fethiye'yi Karadeniz Yaylaları'na benzetmiştiniz. Her yerde gürüldeyen dereler ve yemyeşil dağlar... |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 15 Ziyaretçi |