Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Sohbet - Muhabbet....

(03-20-2019, 12:30 PM)Hasan_iSTANBUL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar ben çok nadir oynarım oynayan varsa birbirlerine yardımcı olmak adına bir forum açabilirler dedim..
Neyse hiç demedim sayın..

Hasan kardeşim neyse hiç demedim sayın meselesi değil bu
Yazdıklarımdan kimse bişey anlamadımı
Verdiğim mesaj ne boyutta bunu bi gözden geçirelim lütfen
Buradaki maksat birbirimize yardım, destek ise bu tarz tecrübe ve deneyimlerden birşeyler çıkartmamız gerekir
Az oynamak çok oynamak veya hiç oynamamak söz konusu değil önemli olan yaşanmışlıklardan ders çıkarıp, örnek teşkil etmektir.
Kim ne yaparsa yapsın banane umrumda değil durumunu benimsemektense,  bu konuda birbirimize yardımcı olmak, bazı gerçekleri dile getirmek daha doğru bir yaklaşım olsa gerek kanımca.

(03-20-2019, 02:19 PM)Snowsedat Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(03-20-2019, 12:30 PM)Hasan_iSTANBUL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar ben çok nadir oynarım oynayan varsa birbirlerine yardımcı olmak adına bir forum açabilirler dedim..
Neyse hiç demedim sayın..

Hasan kardeşim neyse hiç demedim sayın meselesi değil bu
Yazdıklarımdan kimse bişey anlamadımı
Verdiğim mesaj ne boyutta bunu bi gözden geçirelim lütfen
Buradaki maksat birbirimize yardım, destek ise bu tarz tecrübe ve deneyimlerden birşeyler çıkartmamız gerekir
Az oynamak çok oynamak veya hiç oynamamak söz konusu değil önemli olan yaşanmışlıklardan ders çıkarıp, örnek teşkil etmektir.
Kim ne yaparsa yapsın banane umrumda değil durumunu benimsemektense,  bu konuda birbirimize yardımcı olmak, bazı gerçekleri dile getirmek daha doğru bir yaklaşım olsa gerek kanımca.

Sedat Bey'e katılıyorum.
Maalesef kumar oynamanın başka bir yöntemi olarak görüyorum. Askerde 3-5TL'ye oynamışlığım var ama çok param olsaydı eminim büyük miktarlara da oynardım. Kendim için tehlikeli görüp direk uzak kaldım.
Belki iddaa tam anlamıyla kumar değil, bir sürü analiz yapıp para kazanabilirsiniz ama bu kadar mesai harcayıp çok daha üretken işler yaparak vicdani tatmin yoluna gitmek daha hayırlısı diye düşünüyorum.
Ayrıca ailemde buna çok büyük paralar döken, mal varlığını bitiren, üstüne tefeciye borçlanan tanıdıklarım da var. Hiç girmemek lazım.
  Beğenenler:
  • Snowsedat

(03-19-2019, 10:31 PM)Hasan_iSTANBUL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar 1500 tl ye kadar diz üstü bilgisayar bakıyorum aranızda tavsiyesi olacak varmı veya pc de ikinci el almak mantıklımı bu tarz bildiğiniz güvenilir bir site varsa önerirsiniz sevinirim..

Hasan Bey, site değil de, Kadıköy'deki Yazıcıoğlu iş hanının üst katlarını önereceğim size. O katlarda ya notebook tamircileri, ya da ikinci elciler var.
Elden geçirilmiş, bu halleriyle 6 ay satıcı garantili satılıyorlar sanırım. Bakmanızda yarar var. Satıcının kendisi garanti mi orasını bilemem tabi.

Bu arada işlemcilerde galiba 8. nesile geçildi. 1-2 yılda bir nesil değiştiğinden işlemcisinin numarasından hangi nesil olduğuna da dikkat etmenizi öneririm. 
Benim laptopun işlemcisi core i5 ama gelin görün ki işlemcisi 2 nesil, 2011 model. Modeli Core i5 2410m. 8. nesilde olduğumuz için güncel yeni intel işlemcili bir laptop Core i5 8410 gibi olmalı. 

Ucuz da bulsanız, abi bu Core i5, havada karada uçar kaçar diyenlerden uzak durun. Model numarasına bakın. Core i5 6000 gibiyse eh, 2016 model falan sayılır. İşe yarar, 1.500 civarı verilir. 
Benimki gibi bir Core i5 ise 500 liraya alanı bulsam hemen veririm, gerçi bıkıp diskini SSD yapmıştım 200 lira bayılıp Smile

İşlemcisinin model numaralarına aman dikkat. 2010 yılının son basamağına, işlemcinin modelinin ilk rakamını ekleyin, yaklaşık model yılını bulun. O yıl, bilgisayarının sağlamlığından ziyade, hızını göstermesi açısından çok önemlidir. İşlemci yanmadığı sürece yaşlanmaz. Artık çok yıprandı çok yavaşladı lafı hurafedir. Yavaşlayan geçici dosyalardan dolayı dolup taşan disktir, işlemci değil. İşlemci ilk gün satın aldığınızda kaç transistörü vardıysa, yine o kadar transistöre sahiptir, hızından tek bir hertz bile kaybetmemiştir. Öte yandan 2011 model bir işlemcinin hızı güncel oyunlarda kağnı gibi kalıyor malesef. Ekran kartı da keza öyle. O ayrı bir konu, burada yer kaplamasın.

Naçizane gereksiz bilgiler bunlar. İşinize yarayabilir de. Umarım aradığınızı uygun bir bütçeye bulabilirsiniz.

(03-20-2019, 07:32 PM)muratg Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(03-19-2019, 10:31 PM)Hasan_iSTANBUL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar 1500 tl ye kadar diz üstü bilgisayar bakıyorum aranızda tavsiyesi olacak varmı veya pc de ikinci el almak mantıklımı bu tarz bildiğiniz güvenilir bir site varsa önerirsiniz sevinirim..

Hasan Bey, site değil de, Kadıköy'deki Yazıcıoğlu iş hanının üst katlarını önereceğim size. O katlarda ya notebook tamircileri, ya da ikinci elciler var.
Elden geçirilmiş, bu halleriyle 6 ay satıcı garantili satılıyorlar sanırım. Bakmanızda yarar var. Satıcının kendisi garanti mi orasını bilemem tabi.

Bu arada işlemcilerde galiba 8. nesile geçildi. 1-2 yılda bir nesil değiştiğinden işlemcisinin numarasından hangi nesil olduğuna da dikkat etmenizi öneririm. 
Benim laptopun işlemcisi core i5 ama gelin görün ki işlemcisi 2 nesil, 2011 model. Modeli Core i5 2410m. 8. nesilde olduğumuz için güncel yeni intel işlemcili bir laptop Core i5 8410 gibi olmalı. 

Ucuz da bulsanız, abi bu Core i5, havada karada uçar kaçar diyenlerden uzak durun. Model numarasına bakın. Core i5 6000 gibiyse eh, 2016 model falan sayılır. İşe yarar, 1.500 civarı verilir. 
Benimki gibi bir Core i5 ise 500 liraya alanı bulsam hemen veririm, gerçi bıkıp diskini SSD yapmıştım 200 lira bayılıp Smile

İşlemcisinin model numaralarına aman dikkat. 2010 yılının son basamağına, işlemcinin modelinin ilk rakamını ekleyin, yaklaşık model yılını bulun. O yıl, bilgisayarının sağlamlığından ziyade, hızını göstermesi açısından çok önemlidir. İşlemci yanmadığı sürece yaşlanmaz. Artık çok yıprandı çok yavaşladı lafı hurafedir. Yavaşlayan geçici dosyalardan dolayı dolup taşan disktir, işlemci değil. İşlemci ilk gün satın aldığınızda kaç transistörü vardıysa, yine o kadar transistöre sahiptir, hızından tek bir hertz bile kaybetmemiştir. Öte yandan 2011 model bir işlemcinin hızı güncel oyunlarda kağnı gibi kalıyor malesef. Ekran kartı da keza öyle. O ayrı bir konu, burada yer kaplamasın.

Naçizane gereksiz bilgiler bunlar. İşinize yarayabilir de. Umarım aradığınızı uygun bir bütçeye bulabilirsiniz.

Teşekkürler ederim kardeşim çok güzel bir şekilde ozetlemissiniz durumu tavsiyelerinizi dikkate alıcam ona göre bir laptop bakicam eksik olmayın..

Arkadaşlar şu özellikte bir diz üstü bilgisayar buldum sizce nasıl bir bakarmısınız

Ürün Tipi: Ev
Ürün konumlandırma: çok yönlü öğrenci, bu hafif taşınabilir
Işletim Sistemi: DOS

Işlemci
CPU serisi: Intel Core i7 4 nesil aile
CPU türü: Intel Core i7 4702MQ
CPU frekansı: 2.2 GHz
Çekirdek frekansı: 3200 MHz
Otobüs özellikleri: DMI 5 GT/s
Üç önbellek: 6 MB
Çekirdek Mimarisi: Haswell
Çekirdek/iplik sayısı: dört çekirdekli/sekiz iplik

Depolama Aygıtı
Bellek kapasitesi: 4 GB (4 GB × 1)
Bellek tipi: DDR3L (düşük voltaj versiyonu) 1600 MHz
% Sabit disk kapasite: 500 GB
Sert açıklama: destek genişleme dönüş mSATA SSD sabit disk
Sürücü tipi: dahili optik sürücü yok

Ekran
Dokunmatik ekran: dokunmayı desteklemiyor
Ekran boyutu: 14 inç
En boy Oranı: 16:9
Ekran çözünürlüğü: 1366x768
Ekran teknolojisi: LED aydınlatmalı, mat parlama maskesi

Grafik
Grafik tipi: çift grafik (ateş seviyesi grafik kartı + entegre grafik)
Grafik yongası: NVIDIA GeForce GTX 760 M + Intel GMA HD 4400
Bellek kapasitesi: 2 GB
Bellek Tipi: GDDR5
Bellek Arayüzü: 128bit
Akış işlemcileri sayısı: 768

Multimedya cihazları
Kamera: 720 p HD web kamerası
Ses sistemi: dahili ses yongası
Hoparlör: Dahili hoparlör
Mikrofon: Dahili mikrofon

Ağ Iletişimi
Kablosuz LAN: 802.11b/g/n kablosuz protokol
Kablolu LAN: 100 Mbps Ethernet kartı
Bluetooth: destek, Bluetooth 4.0 modülü

I/O arayüzleri
Veri arayüzü: 1 × USB2.0 + 2 × USB3.0
Video arayüzü: VGA, HDMI
Ses arabirimi: kulaklık/mikrofon combo arayüzü
Diğer arayüzler: RJ45 (ağ arayüzü), güç konektörü
Okuyucu: Multi-in-1 kart okuyucu

Giriş Cihazları
Işaretleme cihazı: Touchpad
Klavye açıklaması: tam boyutlu klavye

Güç Açıklaması
Pil: 6 hücreli lityum pil, 5900 mA
Yaşam süresi: 5 saat, kullanım ortamına bağlı olarak belirli bir süre
Güç adaptörü: 100 V-240 V 90 W AC güç adaptörü adaptif

Dış
Dizüstü bilgisayar ağırlığı: 2Kg
Uzunluk: 339.2mm
Genişlik: 239.5mm
Kalınlık: 26.4mm
Kabuk malzemesi: kompozit malzeme
Kılıf Açıklama: Siyah

Dizüstü bilgisayar aksesuarları
Ambalaj listesi: Host x1 notebook
Güç adaptörü x1
Güç kablosu x1
Manuel x1
Garanti kartı x1

(03-20-2019, 10:49 PM)Hasan_iSTANBUL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar şu özellikte bir diz üstü bilgisayar buldum sizce nasıl bir bakarmısınız

Ürün Tipi: Ev
Ürün konumlandırma: çok yönlü öğrenci, bu hafif taşınabilir

Işlemci
CPU frekansı: 2.2 GHz
Çekirdek frekansı: 3200 MHz
Otobüs özellikleri: DMI 5 GT/s
Üç önbellek: 6 MB
Çekirdek Mimarisi: Haswell
Çekirdek/iplik sayısı: dört çekirdekli/sekiz iplik

Depolama Aygıtı
Bellek tipi: DDR3L (düşük voltaj versiyonu) 1600 MHz
Sert açıklama: destek genişleme dönüş mSATA SSD sabit disk
Sürücü tipi: dahili optik sürücü yok

Ekran
Dokunmatik ekran: dokunmayı desteklemiyor
Ekran boyutu: 14 inç
En boy Oranı: 16:9
Ekran çözünürlüğü: 1366x768
Ekran teknolojisi: LED aydınlatmalı, mat parlama maskesi

Grafik
Grafik tipi: çift grafik (ateş seviyesi grafik kartı + entegre grafik)
Grafik yongası: NVIDIA GeForce GTX 760 M + Intel GMA HD 4400
Bellek kapasitesi: 2 GB
Bellek Tipi: GDDR5
Bellek Arayüzü: 128bit
Akış işlemcileri sayısı: 768

Multimedya cihazları
Kamera: 720 p HD web kamerası
Ses sistemi: dahili ses yongası
Hoparlör: Dahili hoparlör
Mikrofon: Dahili mikrofon

Ağ Iletişimi
Kablosuz LAN: 802.11b/g/n kablosuz protokol
Kablolu LAN: 100 Mbps Ethernet kartı
Bluetooth: destek, Bluetooth 4.0 modülü

I/O arayüzleri
Veri arayüzü: 1 × USB2.0 + 2 × USB3.0
Video arayüzü: VGA, HDMI
Ses arabirimi: kulaklık/mikrofon combo arayüzü
Diğer arayüzler: RJ45 (ağ arayüzü), güç konektörü
Okuyucu: Multi-in-1 kart okuyucu

Giriş Cihazları
Işaretleme cihazı: Touchpad
Klavye açıklaması: tam boyutlu klavye

Güç Açıklaması
Yaşam süresi: 5 saat, kullanım ortamına bağlı olarak belirli bir süre
Güç adaptörü: 100 V-240 V 90 W AC güç adaptörü adaptif

Dış
Dizüstü bilgisayar ağırlığı: 2Kg
Uzunluk: 339.2mm
Genişlik: 239.5mm
Kalınlık: 26.4mm
Kabuk malzemesi: kompozit malzeme
Kılıf Açıklama: Siyah

Dizüstü bilgisayar aksesuarları
Ambalaj listesi: Host x1 notebook
Güç adaptörü x1
Güç kablosu x1
Manuel x1
Garanti kartı x1

Birçok yönden tatmin edecektir fakat işletim sistemine dikkat.. 
İkinci el alacağınız bilgisayarları mutlaka ama mutlaka formatlayın.

(03-20-2019, 10:49 PM)Hasan_iSTANBUL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar şu özellikte bir diz üstü bilgisayar buldum sizce nasıl bir bakarmısınız

...
..
Işlemci
..
Depolama Aygıtı
..
..
..

Eğer markasız, OEM bulduysanız uzak durmanızı öneririm. Mutlaka testten geçememiş anakartların son duraklarındaki merdiven altı çinli üreticilerin eseri oluyorlar. Bütçeniz 1.500 TL olduğundan önceki mesajımda Core i7 mevzusuna hiç girmemiştim. 

Şayet markalı ve ikinci el olarak böyle bir laptop satın alacaksanız, 4GB'lık belleğini 8, diskini de mesela 200 GB civarı bir SSD ile değiştirmenizi öneririm. Ayrıca pili piyasada kolay bulunuyor mu acaba, onu da kontrol etmelisiniz.

(03-21-2019, 08:40 AM)muratg Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

...
..
Işlemci
..
Depolama Aygıtı
..
..
..

Eğer markasız, OEM bulduysanız uzak durmanızı öneririm. Mutlaka testten geçememiş anakartların son duraklarındaki merdiven altı çinli üreticilerin eseri oluyorlar. Bütçeniz 1.500 TL olduğundan önceki mesajımda Core i7 mevzusuna hiç girmemiştim. 

Şayet markalı ve ikinci el olarak böyle bir laptop satın alacaksanız, 4GB'lık belleğini 8, diskini de mesela 200 GB civarı bir SSD ile değiştirmenizi öneririm. Ayrıca pili piyasada kolay bulunuyor mu acaba, onu da kontrol etmelisiniz.

Murat kardeşim çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

Spamlar yine dadanmış.
  Beğenenler:
  • snowserkan

(03-22-2019, 01:31 PM)UzzMaNN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Spamlar yine dadanmış.

Baş belaları Smile

Konuyu Okuyanlar:
6 Ziyaretçi