Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(09-12-2018, 08:32 PM)Leventcetin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi dolu riski varsa arabaları sarmak lazım yine  Smile

Levent dolu riski var. 
Yanlız şunuda söyleyeyim; bir önceki mesajımda paylaştığım skew-t eğri grafiğinde dikkat edersen yağış 3000 mt civarından düşmeye başlıyor.

Şimdi burada olumlu ve olumsuz(Dolu oluşumu) iki durum ortaya çıkıyor.

Yağışın yukarı seviyelerde oluşması dolu ihtimalini dahada arttırıyor.Bu dolunun oluşması için olumlu.

Oluşan dolu uzun bir yol katederek yere ulaşacağından buz parçalarının ya tamamen erimesi yada iyice küçülmesi ihtimalini doğuruyor. buda dolunun yere ulaşması için olumsuz bir durum.

2.seçenek bizler için olumlu Smile

Fakat birde şöyle bir extra durum var. Yükselim de meydana gelecek
Yani daha alt seviyelerden kaldırılan hava çevre havasından sıcak olduğu için aradaki açığı kapatabilecekmiş gibi duruyor.

Tahmin üretmek, eldeki bilgileri doğru harmanlamaktan geçiyor.
Bazen bu bile yeterli olmuyor.

Örtelim desem ya dolu yağmazsa?
Hadi örtmeyelim. Ya bu seferde ceviz gibi kafa kıran cinsten yağarsa.

İşte önümüzdeki sistem böyle muamma.
"Risk varsa önlemde vardır" benim meşhur sözüm.
Anlayana artık. thumbsup Smile

Aşağıda mavi ile karaladığım kısımlar Bahsetmiş olduğum CAPE bölgeleri

resim

resim

resim

Eveettt arkadaşlar yarınki efsane yağışlar, dolu riskleri, irisi, ufağı, denizde hortum olasılıklari, gökğürültüleri, yıldırımlardan günlerdir yeterince, hatta fazlasıyla bahsettik, artık, çekirdeklerimi aldım, evde balkonda arkama yaslandım yanında miss gibi çayımı yudumlayarak çekirdek çitliyorum. Artık yaşanacakları beklemeye başlamışken, yine şöyle bizim dansöz GFS'ye aysonuna bir gözatayım dedim, birde ne göreyim, güncel çıktıda aysonuna KIŞ artık kapıda der gibi modeller, SEÇ- BEĞEN- AL hesabı sert serin havaları gösteriyor. Vaaayyy dedim, bu sefer biraz ciddiyet var gibi...Ne dersiniz, inanalımmı??? Smile thumbsup
resim

resim

resim

resim

İnanmayalım Emin Bey, GFS bu kelek atma ihtimali yüksek Smile
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, MaxZero, snowserkan

10 Hpa'ya bakın.
Bir aralar tahminlerimde paylaşıyordum..
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, MaxZero, Ömer18, ThunderSnow

(Son Düzenleme: 09-12-2018, 10:34 PM, Düzenleyen: ThunderSnow.)

Serkan abi sence 10 hpa ya baktığımızda, PV ( POLAR VORTEX ) mi görürsek iyi yoksa, SSW ( SUDDEN STRATOSPHERIC WARMING ) yani ( Ani Stratosfer Isınması ) mi görürsek iyi, geçen kış yanlış hatırlamıyorsam SSW Amerakiya yaramıştı.
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, MaxZero, Ömer18, snowserkan

Çokmu korkutuyoruz ne Smile

resim
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, MaxZero, Ömer18, snowserkan

(09-12-2018, 10:05 PM)ThunderSnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi sence 10 hpa ya baktığımızda, PV mi görürsek iyi yoksa, SSW mi görürsek iyi, geçen kış yanlış hatırlamıyorsam SSW Amerakiya yaramıştı.

Stratosferdeki ısınmanın hangi yönden geldiği önemli sezer, 
Eğer kutup bölgesinden güneye inen bir soğuma varsa ve beraberinde Sibirya üzerinden bir ısınmada bizi etkiliyorsa 
bu durum bizim için genelde iyi sonuçlanır.

Avrupa üzerinden bize sokulan bir ısınma çokta iyi sonuçlanmıyor.

En iyisi kutuplardan güney'e inen ve ülkemize dalan soğuma bu bize yarıyor. Rolleyes
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, KardanadamEmin, MaxZero, Ömer18, Reis, ThunderSnow

(09-12-2018, 10:13 PM)Yeşil_deniz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çokmu korkutuyoruz ne Smile

resim

Yarın Akşam saatlerinden sonra belli olacak.. Smile
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, MaxZero, Ömer18

Bu saatten sonra ULL konum değiştirmez herhalde Smile
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, MaxZero, Reis, snowserkan

Perşembe ve Cuma günü Sonbahara geçiş yapıyoruz diye biliriz.
Aksiyonlu iki gün bizi bekliyor, bu iki gün de umarım tehlike arz edecek şeyler olmaz.
Kasım ayı gelse de Kar yağışlarından GFS den Ecmf den bahsetsek Smile
Kar yağışı ayrı güzel ama burada Kar yağışı gelmeden 1-2 gün öncesi o heyecanı ve analizleri özledim.  Smile

Konuyu Okuyanlar:
557 Ziyaretçi