Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Eğer kışın acısını çıkaracağımıza emin olsam bu sıcaklar vız gelirSmile

Hatta daha da sıcak olsun katlanırım.

Yeter ki soğuk ve karlı bir kış olsun finalde.

Antalya hep sıcaktır biz Antalyalılar alışkınız ama biz nemli sıcaklara alışkınız 15-20 gün daha fön makinesinin içerisinde yaşayacağız sanırım Smile cumartesi gecesi bile 37 dereceydi Smile
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, Enginist, snowserkan, Ümittt

Karla karışık yağmur 

(07-17-2023, 11:40 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Son güncellemelere göre gelmesini beklediğimiz aşırı sıcaklar biraz olsun etkisini kaybetmiş gözüküyor  banana

Son hafta sürpriz yapabilir  Unbrella

(07-16-2023, 11:32 AM)Ümit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sicaklar bizim cografyaya gelirken istikrarli olur hep, tabloya yansiyan verilere gore 22-24 temmuzda ve 27-28 temmuzda 2 sicak atak alacagiz. 22-23undeki cok daha kuvvetli gorunuyor sicaklik 40 derecelere yaklasip gecebilir. Bu mevsim notmallerinin 8-10 derece uzeri demek

27-28 temmuzda ise 35° ve uzerini bati bolgeler gorecek.

Serin gunleri gec gelmesi muhtemel. Okullar acilana kadar sicak gunlerin fazla olmasi muhmetel.

Herkese merhaba son veriler çok iç acı değil dediğim gibi 22-23 ve 27-28 temmuzda cok kuvvetli sıcak atak alacagiz mevsim normallerinin yer yer 12° uzeri sıcaklık demek,  bahsetmiş olduğum bu iki tarihine dikkat edin hava çok sıcak olacak planınızı buna göre yapın derim

resim
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Enginist, snowserkan, volkan34tr

Dalgalı seyire devam.

21-inden itibaren başlıyor 22-23 Temmuz zirve. 24-25-26 temmuz yine biraz rahatlama 27_28 Temmuz yine zirve.

Ağustos ilk hafta biraz daha rahat geçecektir.

Engin kardeşim yaz aylarında ters OMEGA kış aylarında bize çalışır.

İçini ferah tut. Sıkalım dişimizi.Smile

Mesajı aldım Serkan bey.

Artık dışım sıcak da olsa içim ferahWink
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, snowserkan, Ümittt

(Son Düzenleme: 07-19-2023, 04:10 AM, Düzenleyen: Hasan.)

Biz Denizli de eriyoruz artık. Sanırım hafta sonu artık fırın gibi olacağız.

Birde herkes şunu söyler nem daha kötü oluyor diye. Ben 20 yıl istanbulda yaşadım oranın yaz sıcağını da çok gördüm. Şimdi Denizli de yaşıyorum ama Denizli sıcağı çok fena yani asfaltlar eriyor burada. Eşim Karadenizli nemin çok olduğu bölgede yaşadı. Lakin ilk Denizliye geldiğinde sıcakta baygınlık geçirdi. Haberlerde filan işte İstanbulda Neme bağlı olarak çok daha sıcak olacak diyorlar ama bana hiç öyle gelmedi. Denizli de çok sıcak olduğu zamanlar insanları dışarıda göremezsiniz. Evimde derece var 38 leri gördüm gündüz saatlerinde, kaldı ki benim evim şehirin kalabalık olan kısmında değil daha serin olan bir bölge de yaşıyoruz. Şimdi sizce Denizli gibi bir yer de gölge 42 derece mi, İstanbulda gölgede 35 derece mi
  Beğenenler:
  • adakar, Enginist, snowserkan

(07-19-2023, 04:01 AM)Hasan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Biz Denizli de eriyoruz artık. Sanırım hafta sonu artık fırın gibi olacağız.

Birde herkes şunu söyler nem daha kötü oluyor diye. Ben 20 yıl istanbulda yaşadım oranın yaz sıcağını da çok gördüm. Şimdi Denizli de yaşıyorum ama Denizli sıcağı çok fena yani asfaltlar eriyor burada.  Eşim Karadenizli nemin çok olduğu bölgede yaşadı. Lakin ilk Denizliye geldiğinde sıcakta baygınlık geçirdi. Haberlerde filan işte İstanbulda Neme bağlı olarak çok daha sıcak olacak diyorlar ama bana hiç öyle gelmedi.  Denizli de çok sıcak olduğu zamanlar insanları dışarıda göremezsiniz. Evimde derece var 38 leri gördüm gündüz saatlerinde, kaldı ki benim evim şehirin kalabalık olan kısmında değil daha serin olan bir bölge de yaşıyoruz. Şimdi sizce Denizli gibi bir yer de gölge 42 derece mi, İstanbulda gölgede 35 derece mi
  • Hissedilen sıcaklık, vücudun dış ortam sıcaklığı ile kendi sıcaklığı arasındaki farkı gidermek için girişeceği çabanın bir nevi ölçüsü olduğundan herkes tarafından farklı hissedileceği unutulmamalıdır.

• Yaygın olarak kullanılan “gölgede sıcaklık” tanımı, dış ortam şartlarından (direkt güneş ışığı, rüzgâr, yağış vb.) arındırılmış bir ortamda ölçülen sıcaklık değeridir. Meteorolojik amaçlı sıcaklık ölçümleri bu şekilde yapılmaktadır.

• Hissedilen sıcaklık değeri hesaplanırken hem nem değerinin hem de sıcaklık değerinin kullanılması gerekmektedir. Bu iki değerden birisi bulunmadığında hissedilen sıcaklık hesaplanamaz (Değer yok).

• Sıcaklığın 27 derece veya nemin %40’ın altında olduğu durumlarda hissedilen sıcaklık değeri hesaplanmaz (Değerler limit dışı).

Nem- Sıcaklık tablosu.

Sıcaklığa denk gelen nemi bularak hissedilen sıcaklığı bulunuz.

resim
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Enginist, Hasan, snow41, Snowselo, Ümittt, volkan34tr

(07-19-2023, 09:38 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(07-19-2023, 04:01 AM)Hasan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Biz Denizli de eriyoruz artık. Sanırım hafta sonu artık fırın gibi olacağız.

Birde herkes şunu söyler nem daha kötü oluyor diye. Ben 20 yıl istanbulda yaşadım oranın yaz sıcağını da çok gördüm. Şimdi Denizli de yaşıyorum ama Denizli sıcağı çok fena yani asfaltlar eriyor burada.  Eşim Karadenizli nemin çok olduğu bölgede yaşadı. Lakin ilk Denizliye geldiğinde sıcakta baygınlık geçirdi. Haberlerde filan işte İstanbulda Neme bağlı olarak çok daha sıcak olacak diyorlar ama bana hiç öyle gelmedi.  Denizli de çok sıcak olduğu zamanlar insanları dışarıda göremezsiniz. Evimde derece var 38 leri gördüm gündüz saatlerinde, kaldı ki benim evim şehirin kalabalık olan kısmında değil daha serin olan bir bölge de yaşıyoruz. Şimdi sizce Denizli gibi bir yer de gölge 42 derece mi, İstanbulda gölgede 35 derece mi
  • Hissedilen sıcaklık, vücudun dış ortam sıcaklığı ile kendi sıcaklığı arasındaki farkı gidermek için girişeceği çabanın bir nevi ölçüsü olduğundan herkes tarafından farklı hissedileceği unutulmamalıdır.

• Yaygın olarak kullanılan “gölgede sıcaklık” tanımı, dış ortam şartlarından (direkt güneş ışığı, rüzgâr, yağış vb.) arındırılmış bir ortamda ölçülen sıcaklık değeridir. Meteorolojik amaçlı sıcaklık ölçümleri bu şekilde yapılmaktadır.

• Hissedilen sıcaklık değeri hesaplanırken hem nem değerinin hem de sıcaklık değerinin kullanılması gerekmektedir. Bu iki değerden birisi bulunmadığında hissedilen sıcaklık hesaplanamaz (Değer yok).

• Sıcaklığın 27 derece veya nemin %40’ın altında olduğu durumlarda hissedilen sıcaklık değeri hesaplanmaz (Değerler limit dışı).

Nem- Sıcaklık tablosu.

Sıcaklığa denk gelen nemi bularak hissedilen sıcaklığı bulunuz.

resim

Bilgilendirme için teşekkür ederim Serkan Bey, şimdi tabloda baktım Denizli için verilen nem değeri 31 olarak verilmiş tablo karşılığı 51-54 derece arası gösterilmiş. Lakin Denizli de yapay göl var ve bu göl meteoroloji müdürlüğüne uzak bir bölgede bu nem ölçümlerinde hataya sebep olabilir mi sizce. Nem değerini mgm sitesinden baktım.
  Beğenenler:
  • snowserkan

(Son Düzenleme: 07-19-2023, 04:00 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(07-19-2023, 11:40 AM)Hasan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bilgilendirme için teşekkür ederim Serkan Bey, şimdi tabloda baktım Denizli için verilen nem değeri 31 olarak verilmiş tablo karşılığı 51-54 derece arası gösterilmiş. Lakin Denizli de yapay göl var ve bu göl meteoroloji müdürlüğüne uzak bir bölgede bu nem ölçümlerinde hataya sebep olabilir mi sizce. Nem değerini mgm sitesinden baktım.

Rica ederim.

Nem ölçümünde hataya sebep olabilecek büyüklükte çivril(ışıklı) gölü var mesela oraya uzak olan istasyon ölçümü hataya sebep olabilir.

Bunun haricinde  belki bir miktarda Vali Recep Yazıcıoğlu baraj gölü çevresi fark gösterebilir.

Aydoğdu Göleti, Eşen Göleti, Gökpınar Göleti ve  Tavas akyar Göletleri gibi oldukça küçük çaplı göletler kesinlikle etki etmezler..
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Hasan, mehmet karsever, snow41, Snowselo, Ümittt

Konuyu Okuyanlar:
5 Ziyaretçi