| |
Beğenenler:
• 3uZgibi, Abdullah61, adakar, Burak1980, hacimuratt, KardanadamEmin, mehmet karsever, mirhan, Samet1903, scream, SinemSahin, snowserkan,
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Barbegazi, Burak1980, Captmehmet, mehmet karsever, mirhan,
Ana senaryo en soguk cikti (Koyu siyah cizgi). Kasim ilk hafta serinleme var ama bu kadar sert bir sistem diger senaryolara bakinca cok olasi durmuyor.
İstanbul diyagrami asagida daha 10 gun damla yagis yok , benim dikkatimi ceken soguktan ziyade bu, kuraklik ciddi bir sorun bakin yazdan ciktik eylul ekim derken kasima gidiyoruz. Bizim bu donemde yagmurlari sagnaklari kovalamamiz gerekirdi. Sizi bilmem ama ben bu duruma ciddi endiseleniyorum
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Captmehmet, KardanadamEmin, mehmet karsever, mirhan, Samet1903, Serkofb, SinemSahin, snowserkan, volkan34tr
Kasım ayı sıcaklıkları buz kesiyor ancak yağışların kuzey kesimlerde etkili olacağını düşünüyorum
Yağış verisini bulursam paylaşacağımm
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Ftherdem, KardanadamEmin, mehmet karsever, mirhan, Samet1903, SinemSahin, snowserkan,
Dün itibarıyla, Ekim'in 20 sinde, TV lerde haber olarak verildi.. KAR ülkemizin kuzeydoğusu ve doğusuna gelmiştir..KARTOPU oynayan çocukları görmek güzeldi..Yakında batı kesimlere yani buralarada gelecek ve bizlerde sebebleneğiz, biraz sabretmeliyiz..Müjdeyi vermek için sıkı takipteyiz..
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Captmehmet, Ftherdem, mehmet karsever, mirhan, Serkofb, SinemSahin, snowserkan,
Ekim ayı anomalisini (Avrupa ve Kuzey yarım küre)tüm hatlarıyla görüp geçmiş yıllardaki benzerlikler veya zıtlıklar üzerinden Ülkemiz için Kış aylarına dair bir öngörü hazırlayacağız.
İlk 20 günlük çıktıları geçmiş yıllarla karşılaştırdığımda güzel şeyler görünüyor. 10 -12 gün sonra inşallah 2022-2023 kış tahminimizi sizlerle paylaşacağız.. İstanbul için Kar tahminleri konumuzu da bu tarihte açacağız.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, KardanadamEmin, mehmet karsever, merdoo93, mirhan, Serkofb, SinemSahin,
Henüz Ekim ayı bitmediği için tam resmi göremiyoruz.
Ancak şu ana kadar karşımıza çıkan 500 hpa anomali desen geçmiş bir yıl ile tam tersi zıttı ile hareket ediyor. Geçmişteki bu yıl hangi yıl onu da ekim ayı anomalisini tam olarak gördükten sonra paylaşacağım.. Yani altta verdiğim deseni tam tersi olarak yorumlamak mümkün. Tabi bakılacak daha çok faktör var fakat ilk görüntüde Kar kış severler için ortaya olumlu bir kış çıkıyor.. Altta Basınç alanlarını zıttı olarak yorumladım.. deseni o şekilde değerlendirin lütfen..
Beğenenler:
• adakar, Alp 1903, AZOR, Burak1980, KardanadamEmin, mehmet karsever, mirhan, Serkofb, SinemSahin, snow41,
Ekim 19 a KADAR OLUŞAN MEVCUT ANOMALİ.
![]() Bu ise zıt alanlara konumlanmış basınç hareketleri olan yılımız.. ![]()
Beğenenler:
• adakar, Alp 1903, AZOR, Burak1980, Captmehmet, KardanadamEmin, mehmet karsever, mirhan, Osman58, Serkofb, SinemSahin, snow41,
(10-22-2022, 12:26 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şu görüntü bize efsaneler yaşatır Arif hocam ,yüksek basınç hakimiyeti son 5-6 yıldır üzerimizde çok israrci ve kalıcı olmaya başladı ben bunu iklim değişikliğine bağlıyorum basınç dizilimlerinde kalıcı ve uzun süreli yüksek basınç hakimiyetleri var artık, bu donu genelde Kasım’ın 15 gibi değişiyor bu sene de öyle olacak diye düşünüyorum kasım ayinin ikinci yarısı güçlü yağışlar gelecektir
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, AZOR, Burak1980, Ekrem14, hacimuratt, KardanadamEmin, Kartutgun, mehmet karsever, mirhan, Serkofb, SinemSahin, snowserkan, Uygar Özerk, volkan34tr
Şu ana kadar olan görüntü bize tamda soğuk damlaların hemde kopmadan ineceği yönünde.
Şu görüntü mükemmel ötesi kış şartlarını yaşatır. İnşallah Ekim ayının geriye kalan kısmında çok fazla bir değişim olmaz da bu senaryo kışın devreye girer. Aşağıda 60° kuzey enlemlerinde ortalama bölgesel rüzgar genlikleri var. Kasım ayının ilk haftasından neredeyse son günlerine kadar soğuk ve yağışlı bir periyod olacağı hatta bazı kent merkezlerine bile KAR yağışlarını getirebileceğini söyleyebiliriz. Beklediğimiz kış şartları özellikle batı için Aralık15'den itibaren başlar gibi duruyor. Kasım son günleri ile Aralık15 arası yine durgun ve mevsim normallerinin biraz üzerinde geçebilir.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Ekrem14, hacimuratt, KardanadamEmin, Kartutgun, mehmet karsever, mirhan, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 9 Ziyaretçi |