Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

(Son Düzenleme: 10-23-2020, 02:17 PM, Düzenleyen: snow41.)

Birde pazartesi haric hergune sadece marmaraya yagis koymus bu nasil bisey daha dun sadece pazartesi ve persembe vardi

resim

Pazartesi gunku yagis miktari
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, ThunderSnow, yunussarac

Son verilerde yağışta yine azalma var, yağışlı senaryolar var ancak gfs ortalamasıda 5 mm bile yapmıyor, pazar netleşir. İstambul diyagram

resim
  Beğenenler:
  • adakar, Erol Bıldırcın, Hasan_iSTANBUL, kral, Snowsedat

(Son Düzenleme: 10-23-2020, 06:24 PM, Düzenleyen: Xooner.)

Bu mesajların sohbet veya resimler bölümünde bulunması gerekiyor sanırım hava tahmini ile ilgili değil çünki
Xooner yazdı (10-23-2020, 06:24 PM)
Sohbet bölümüne taşındılar.

(Son Düzenleme: 10-23-2020, 06:49 PM, Düzenleyen: ThunderSnow.)

Merhaba. Benim Serkan beye bir sorum olacak. Geçen yıl Sibirya da yeterli soğuma olmadığı gibi pv çok kuvvetliydi.Nisan Mayıs gibi zayıflayıp güneye salınımlar olmuştu. Ve geciken yağışları beraberinde getirmişti. Bu sene de vorteks te benzer bir durum olası mı ? Tepedeki soğumanın mevsim normallerinin çok uzağında olduğu yazılıp çiziliyor. Bu konuda sizin görüşünüzü merak ediyorum. Ayrıca ,bu dengesizliğin jet akımları ile doğrudan bağlantısı varmıdır? Tüm arkadaşlara iyi forumlar dilerim. Teşekkür ederim
ThunderSnow yazdı (10-23-2020, 06:49 PM)
Lütfen Profilinizden İl ve İlçenizi Belirtin.

Eps 45 günlük güncellemesiyle ay sonu itibariyle beklediğimiz yağışlara kavuşacağımızı gösteriliyor
resim

(10-23-2020, 06:01 PM)succinct Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba. Benim Serkan beye bir sorum olacak. Geçen yıl Sibirya da yeterli soğuma olmadığı gibi pv çok kuvvetliydi.Nisan Mayıs gibi zayıflayıp güneye salınımlar olmuştu. Ve geciken yağışları beraberinde getirmişti. Bu sene de vorteks te benzer bir durum olası mı ? Tepedeki soğumanın mevsim normallerinin çok uzağında olduğu yazılıp çiziliyor. Bu konuda sizin görüşünüzü merak ediyorum. Ayrıca ,bu dengesizliğin jet akımları ile doğrudan bağlantısı varmıdır? Tüm arkadaşlara iyi forumlar dilerim. Teşekkür ederim

Merhaba.

Bu yıl sibirya normallerinin oldukça üzerinde bir yıl geçirdi öyle ki tüm Dünya'da normallere göre kıyaslandığında en sıcak bölge oldu.

resim

Ancak yüksek enlemlerde Ural dağları yakınında bir engelleme başladı uzun süredir de devam etti ediyor.
Fakat Kasım ayı ile birlikte bahsettiğim bölgedeki Yüksek engelleme kuzey kutbuna doğru kayarak,
Sibirya'nın aşırı derecede soğumasına ve kar örtüsünün artmasına neden olacak.

Sadece sibirya değil ülkemizin kuzeyinde kalan bölgelerde de soğuma başlayacaktır.
Geçen senelerde ki gibi normallerin üzeri sıcaklıklar olmayacaktır.

PV güçlü ise soğukların güneye salınması çok zordur.
Bu sene PV'nin geçmiş senelere göre daha doğuda ve kuvvetsiz olacağı öngörülüyor.

PV kuvvetsiz olacak ki soğukları hapseden jet rüzgarları da güneye inecek.
Jet akımları PV yi saran ve bölgesinden kaçmasını engelleyen üst seviye rüzgarlarıdır.

Bu sene PV'nin sık sık bozulacağını ve dalgalanmanın güneye daha fazla olacağını düşünüyorum.
Kış için yaptığım tahminde bu yöndedir.

https://snowserkan.com/forum/showthread....3#pid37373

Anketimizi kaçırmayın dostlar. İstanbul için ilk kar yağışının tarihini oyluyoruz. Bakalım bilebilecek misiniz Wink

Bilene çeyrek altın vereceğiz. Verecek miyiz? Rolleyes

(10-23-2020, 09:03 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bilene çeyrek altın vereceğiz. Verecek miyiz? Rolleyes

Ben gönlümü sana verdim üstat, sen paha biçilemezsin. thumbsup

(10-23-2020, 09:03 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bilene çeyrek altın vereceğiz. Verecek miyiz? Rolleyes

Sizlerden kar geliyor mujdesini duymak bizlere en guzel odul olur
  Beğenenler:
  • _KAR SEVDALISI_, yunussarac

Konuyu Okuyanlar:
506 Ziyaretçi