| |
Herkese hayırlı cumalar,
Paylaşımlarınızı lütfen doğru başlık altında yapın... Saygılar....
Aylaaar aylar sonra herkese merhaba belki hatırlamazsınız beni ama kendimi hatırlatayım
ben ankara-kahramankazandan duman forumdaki her arkadaşım için güzel,bol karlı ve sert bir kış diliyorum
(12-01-2019, 04:33 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:hoşbuldum abicim saygılar,sevgiler(12-01-2019, 02:46 PM)duman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aylaaar aylar sonra herkese merhaba belki hatırlamazsınız beni ama kendimi hatırlatayım
Belki konu dışı ama siz değerli üyelere ve başta engin bilgisi ile Serkan abiye sormak isterim.Uludağda kaybolan Mert ismindeki kişi yakın bir arkadaş.Acaba bir umut,bir hayatta kalma şansı olabilir mi.Arazi yapısını iyi biliyorum araştırmalarımdan.Bir kaç kez de gitmişliğim var.Çok çok zor bir coğrafya olduğuna ,daha zirveye ulaşmadan radar takibi dahi yaptığımda anlık değişimlere denk geldim.Hatta otelller bölgesinden 300 metre civarı pürüzsüz havada yürürken 5 dakika içinde otelin yönünü kaybedecek ve bastığımız yerdeki ayak izlerinin anında kaybolduğuna dahi tanıklık etmişliğim var.Nedir bu konu da görüşleriniz.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Burak1980,
Evren kardeşim süre çok uzadı ve maalesef bu soğukta hayatta kalma şansıda kalmadı gibi.
Onlar kendilerini mutlaka bir yere kadar korumaya çalıştılar (kayboldukları günün gecesi) Kendilerini ne kadar korumaya çalışsalar da Vücut ısısı düşmüştür (32c ve altı) işte o anda artık beyin şalterleri bir bir kapatmaya başlıyor. 50 metre ileride ışık görsen gidemezsin oraya, beyin buna izin vermez Öyle ki 32 derecede üşüme ve titreme de duruyor. Bir yerde uyku haline geçip vücut hareketsiz kaldığında artık geri dönüş çok çok zor. Allah'tan tabiki umut kesilmez ama üzgünüm ki o kardeşlerimiz uyur pozisyonda bulunacaklar. ![]() Keşke bir mucize olsada canlı kanlı ortaya çıksalar kardeşim.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Burak1980, gececi, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Keremburada, Poyraz, snow41, Snowevren, Snowsedat, ThunderSnow, Xooner
(12-07-2019, 05:34 PM)Snowevren Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Belki konu dışı ama siz değerli üyelere ve başta engin bilgisi ile Serkan abiye sormak isterim.Uludağda kaybolan Mert ismindeki kişi yakın bir arkadaş.Acaba bir umut,bir hayatta kalma şansı olabilir mi.Arazi yapısını iyi biliyorum araştırmalarımdan.Bir kaç kez de gitmişliğim var.Çok çok zor bir coğrafya olduğuna ,daha zirveye ulaşmadan radar takibi dahi yaptığımda anlık değişimlere denk geldim.Hatta otelller bölgesinden 300 metre civarı pürüzsüz havada yürürken 5 dakika içinde otelin yönünü kaybedecek ve bastığımız yerdeki ayak izlerinin anında kaybolduğuna dahi tanıklık etmişliğim var.Nedir bu konu da görüşleriniz. Evren Bey özellikle bu mevsimde dağların şakası olmaz. Ancak gerçekten donanımlı dağcılarsa her türlü hava şartında gerekli teçhizatları varsa hayatta kalabilirler. Arkadaşlar nasıl bir plan yaptılar bilemiyorum ama Oteller'den göller gitgel 26km'dir ve kışın burayı gün ışığında gidip gelmek imkansızdır. Yanınızda çadır, uyku tulumu, ocak olmalıdır (inşallah yanlarında vardır). Kaldıki çıktıkları gün hava sisli ve kar yağışlı. Siz de tecrübe etmişsiniz Uludağ'ın havası gerçekten çok pis olabiliyor. Göllere giden rotanın tamamı zirve sırtından ve her türlü rüzgara açıktır. Orman çizgisinin üstünde olduğundan da korunacak hiçbir yer yoktur. O havada o sırtta burnunuzun ucunu göremezsiniz. Kafanıza beyaz kova geçirmiş gibi bir histir. GPS cihazı bulunmalıdır. Cep telefonunuzdaki hiçbir işe yaramaz. Tahminim daha ilk saatlerde kaybolmuş olmaları. Nitekim Oteller'den yürüyüşe geçen birisi genelde dağın güney yamacına doğru kaybolur ve aşağıda Soğukpınar köylerinden 1-2 güne çıkar. Göllere kadar gittilerse İnegöl köylerinden bile çıkabilirler. 2. gün pazartesi ise hava gerçekten çok güzeldi. İlk geceyi atlatmıişlarsa kendilerine gelmişlerdir. Ancak işte çarşamba günkü hava gerçekten çok kötüydü. Akşamına dağa çıktık -4 dereceydi ancak tipi vardı. Hissedileni varın siz düşünün. Bu arkadaşlar 6 gündür kayıplar ancak daha uzun süre kaybolup bulunan kayakçılar oldu. Belki hatırlayanınız vardır seneler evvel Kartalkaya'da bir Amerikalı oğluyla beraber 10 gün sonra bulunmuştu. Adam kar mağarası kazıp hayatta kaldığını anlatmıştı. --bu mesajı sohbet muhabbet bölümüne taşıyabilir misiniz?--
Beğenenler:
• adakar, Burak1980,
Merhaba arkadasim arama kurtarma calismalarina katildi dun sabah yine gidecekti, soyledigi soz su; abi bu tirmanis tamamen intihar, hicbir dagcilik ekipmanlari koruyucu kiyafetleri yok , yagis baslarken sis varken bu tirmanis tamamen felaketle biter, kendi gorusu ilk gece bile hayatta kalamadiklari yonunde, birde soyle bir uyari yapti gelincik ayi gibi hayvanlar kis uykusu oncesi cok vahsi ve yirticilar bu yuzden bu zamanda tirmanis onermiyorlar
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 1 Ziyaretçi |