| |
Arkadaşlar, Tarantula (Ahmet Temel ) kardeşimiz, Serkanın sayfasında ona karşı saygısı bakımından tahminleri yaparken çekingen davranıyor, bence buna hiç gerek yok, iyi hoşda, Serkanın bilgisi, donanımı, bilimsel, teknolojik, teorik bilgileri zaten başta bendeniz olmak üzere, herkesce tescillenmiş, seviyeli, kadirşinas, gönlügeniş, samimi, candan, içtenlikli tam tabirle son derece fenomen, eğitici, öğretici bir arkadaşımız. İnsanları hataları, yanlışlarıyla yargılamaya küçümsemeye çalışan biri asla değil, aksine, son derece, kendini bilen, alçakgönüllü bir arkadaşımız. Bizim bilgi birikimlerimiz onunla asla boy ölçüşemez, bu bir gerçek. Ama ben kendisinin kişiliğini wow dan beridir bildiğim için tahminlerimi yaparken kendisiyle yarışmak, üstünlük sağlamaya çalışmak gibi egolarla tahminler, yorumlar asla yapmadım, yapmamda. Buradaki amacımız havaya olan merakımızdan öteye geçmez. Ben o yüzden burada tahmin yaparken son derece rahatım. Kimseyle boy ölçüşmek, ustalık sökme, üstadlık egoları, gibi bir derdimde yok. Burda wow daki gibi insanları küçümseme, horgörme, aşağılama, alay etme gibi insanlıktan uzak saldırılar yaparak biyerlere gelme şahsiyetinde kişilikler yok, inşaALLAH olmayacakda. Bizlerin burdaki amacımız ve tek derdimiz, hava ve KAR sevdamız...
Üstünlük gibi bir durum, heleki öğretme ve öğrenme gibi bir ortamda olabilirmi.
Ben istiyorum ki herkes dilinin döndüğünce bir şeyleri yorumlasın. Doğru veya yanlış ne çıkar bundan? Bizimde yaptığımız tahminler bazen çıkmıyor,tutmuyor. Haşa ALLAH kelamı dışında daha güvenilir ne var şu alemde? bilen varsa söylesin. Kaldıki modellere göre yapılan yorumlar da açık hiç aranmaz. Özellikle kışın Uzun vade de biraz daha fazla veri inceleniyor ki, doğruya olacağa en yakın tahminler üretebilmek için. Yoksa gaybden haber vericiler bizler değiliz. O Yüzden tüm arkadaşlardan ricam tereddütte kalmadan acaba mı demeden bir şeyleri yorumlamaları olur. Niye açtık bu forumu? öyle değilmi..
Beğenenler:
• adakar, Ahmet Cgl, AZOR,
7-12 Ağustos Sıcak olacak.
AO-NAO güncel hareketlerine göre söylediğim tarihler de mevsim normallerinin 2-4 derece üzerine çıkacağız. AO Nötr ama NAO Negatife düşüyor. Bu durumda AZOR YB Alanının merkezden baskı yemesi ve sağa ve sola genişlemesi durumu doğar. Aynen içi su dolu balonun ortasına uyguladığınız baskıda yükünün iki kenara dağılması gibi. İşte buna benzer bir hareket oluşacak ve 7-12 Ağustos tarihlerinde Kuzey Afrika üzerinden ülkemize sıcak hava taşınması olayı gerçekleşecek. Sonrasımı ? Her çıkışın bir inişi vardır elbette NAO ![]() AO
Birde arkadaşlar birşey çok dikkatimi çekiyor, lütfen yanlış anlaşılmasın, sadece küçük bir merak diyelim. Burada yapılan tüm paylaşımlara beğeniler sadece şahsımda dahil olmak üzere 3-5 arkadaş aramızda dönüyoruz. Hep hemen hemen aynı kişiler beğeni butonuna basıyor, haliyle düşününmeden edemiyor insan, acaba forumda daha yeni olmasına göre, iyi sayıda üye varken, bu arkadaşlar, verilen bunca emeklere, severek harcanan efora karşı sadece ve sadece, saygı baabındada olsaki yapılacak şey son derece basitce butona tıklamaktan ibaretken, neden beğenen sayısı artmıyor, ister istemez sorgulamakdan kendimi alamadım. Hal böyle olunca bende, yorum ve tahminlerimiz, yeterli bulunmuyor, hoşa gitmiyor galiba diye içten içe serzenişte bulunuluyor diye algılayıp hayıflanmadan edemiyor insan. Eğer böyle birşey sözkonusuysa tabiiki kendime yada kendimize daha bir çekidüzen vermemiz gerektiği açıkça ortada olacak. Forumdaki tüm üye arkadaşlarıma, son zamanlarda dikkatime mazhar olmuş, bu küçük meseleye istinaden, ince serzenişim dolayısıyla, yanlış anlamalara sebebiyet vermemesi kaydıyla saygı ve sevgilerimi sunmayı bir borç addediyorum....
Beğenenler:
• adakar, Ahmet Cgl, AZOR,
Abi, sen dert etme biz bize de yeteriz millet forumları kış ayında takip ettiği için forumlara giren sayisida az malum görenlerde pek dikkat etmiyor bu tür olaylara. Biz seni daha doğrusu forumdaki herkesi takip ediyoruz. Bu arada ben yeni değilim abi wowturkey den beri buradayız.. CNN hatırlarım..
Beğenenler:
• adakar, AZOR,
Arkadaşlar, bu aralar sosyal medyada, aşağıda görselini paylaştığım bir konu dönüp duruyor...İyide hangi uzmanlar böyle bir atıfda bulunmuş yada yorumun telif hakları kime ait belirtilmemiş. Bu konunun gerçeklik payını araştırmak bize düşer, inceleyelim bakalım neymiş, ne değilmiş?
:cool: https://scontent.fada1-6.fna.fbcdn.net/v...e=5BD6EA68
(08-02-2018, 12:12 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar, bu aralar sosyal medyada, aşağıda görselini paylaştığım bir konu dönüp duruyor...İyide hangi uzmanlar böyle bir atıfda bulunmuş yada yorumun telif hakları kime ait belirtilmemiş. Bu konunun gerçeklik payını araştırmak bize düşer, inceleyelim bakalım neymiş, ne değilmiş? Takvimlerimizde Ağustos ayının ilk haftası eyyamı bahur yani yılın en sıcak günleri olarak kabul edilir. Meteorolojik tahminlerin günümüzdeki kadar gelişmediği yıllarda eski takvimlerde 31 temmuz-7 ağustos tarihleri arasındaki bu bir hafta farklı bölgelerimizde ismi değişsede ortak paydasında doğal olarak sıcaklar vardır. Türkçe’de bir zamanlar kullanılan eyyamıbahurkelimesi günümüzde kullanılırlığını büyük ölçüde yitirmiş olup, bunun yerine çöl sıcakları, cehennem sıcakları, Afrika sıcakları gibi terimler tercih edilmektedir. Romalılar döneminde ise eyyamıbahurgünleri diēs caniculārēs olarak isimlendirilirdi. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 6 Ziyaretçi |

:cool: