Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

snowserkan MATRUŞKA Sistemi

Sabah biraz daha batili gelecegini umut ediyorum.Anlamadigim nokta su dogu karadenizden girdi dönüs hareketi ile kiprisa kadar indi neden bir ab patlatmadi.Akdenizin suyu hala sicak.
DOKUNMA KEYFINE YALAN DÜNYANIN.
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, snowserkan

Bu geceki güncellemenin sıcak senaryo olmasını umut ediyorum. Akşamki güncelleme daha güzeldi gece baya doğulu geldi.
Muhtemelen biz bu sisteme Salı akşamı çıkan verilerle noktayı koyarız diye düşünüyorum.
  Beğenenler:
  • Beatum, Bokers, Karseven, mehmet karsever, Snowsedat, snowserkan

GFS gece çalıştırması bu işin büyük ölçüde tamamlandığını ve yaklaşık bir haftalık süre zarfında içinde efsane barındıran günlerin İstanbul 'u beklediğini modellerine yansıtıyor..Bu sistemde Yok yok.. YOĞUN KAR, TİPİ, FIRTINA, KUVVETLİ SOĞUKLAR sistemin bünyesinde mevcut..Şimdi bütün bunların ne anlama geldiğini detaylara inerek anlatsak, satırlara sığmaz.. Kısaca özetlersek kaç yıldır rüyamızda bile zor gördüğümüz böyle sistemi kolay kolay yakalamanın hayal olduğunu düşünebiliriz.. Böyle bir sistemi yakalamamızı 2 değerli KIŞ ayı olan Aralık ve Ocakın ılık ve boş geçmesine bağlayabiliriz.. Atmosfer verdiğini mutlaka alır... Şimdi bize düşen bu eşsiz güzellikteki günlerin herbirini dolu dolu değerlendirmenin yollarını aramalıyız.. thumbsup

resim
free upload download

resim
ücretsiz foto siteleri

resim

resim
resim paylaşım

resim

resim

(02-17-2025, 01:33 AM)Hasan_iSTANBUL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu geceki güncellemenin sıcak senaryo olmasını umut ediyorum. Akşamki güncelleme daha güzeldi gece baya doğulu geldi.
Muhtemelen biz bu sisteme Salı akşamı çıkan verilerle noktayı koyarız diye düşünüyorum.

Evet Hasan bey 100 lü saatlerde giren o ull un nasil hareket edecegini tam kestiremediler.Boyle git geller elbet olacak.sizinle ayni fikirdeyim.
DOKUNMA KEYFINE YALAN DÜNYANIN.
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, Snowsedat, snowserkan

Serkan hocam gfs doğulatmasındaki düşünceniz nedir? Sabaha eski halini alırmı
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, Snowsedat, snowserkan

(02-17-2025, 01:37 AM)Bokers Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan hocam gfs doğulatmasındaki düşünceniz nedir? Sabaha eski halini alırmı

AZOR YB Alanı İzlanda Alçağından Baskı görünce Ülkemiz üzerine yattı.
Bundan dolayı da kuzeyden inen soğuğu doğuya attı.

Senaryoyu böyle çizdi GFS.

Önümüzdeki güncellemelere bakalım.
Yarın Akşam Son noktayı koyacağız..

(Son Düzenleme: 02-17-2025, 01:47 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Çıkacak olan diğer senaryolara bakalım diyagramda.
Bakalım Ana senaryo nerede duruyor.

Diyagramın çıkması zaman alır. Çıktığında değerlendiririz.

Ne soğuk ne sıcak hatta biraz sıcak çıkmış diyebiliriz.
500 hpa veriside çıkarsa daha net görürüz.

resim

(Son Düzenleme: 02-17-2025, 02:20 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

resim

Evet Ana senaryo Ortalama verisine göre Daha sıcak çıktı sunmuş.
Ana senaryo Ortalama verisine göre Daha az Yağış sunmuş
Yani olması gerekenden daha doğulu bir güncelleme gördük bu gece.

Sistem soğuğunda bir sıkıntı yok.
Yağış, Basınç alanlarının hareketine göre değişir.

Bu günlük bu kadar.
Yarın ola Hayrola.

Bye

Mart ayının ilk 10 günü coğrafyamız hareketli 2. Hafta ufaktan bahar pırıltıları var
  Beğenenler:
  • Burak1980, mehmet karsever, Snowsedat

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi