Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Ağustos ilk hafta serinleme görünüyor.

resim
BS1963
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, gececi, MaxZero, Ömer18, snowserkan, volkan34tr

Meteroloji bugun icin kocaeliye ve istanbulun kuzey ilceleri icin saganak yagis uyarisi yapmisti ama yagis halen yok ???

Sarıyerde bugün saat 9 - 10 gibi yarım saate yakın yağmur yağdı ama sağanak şeklinde değildi

(07-20-2020, 06:28 PM)themuslim Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sarıyerde bugün saat 9 - 10 gibi yarım saate yakın yağmur yağdı ama sağanak şeklinde değildi

kucuk kucuk toz gibi kutleler vardi o bolgede ve bogaz hattinda heralde o kutleler hafif yagis birakti
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, gececi, Hasan_iSTANBUL, MaxZero, volkan34tr

Valla ben yürüyüş yaparken yakalandım ıslandım baya. Sağanak değildi ama ahmak ıslatan dedikleri türden yağdı Smile
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, gececi, Hasan_iSTANBUL, MaxZero, snow41, volkan34tr

Bugün Doğu Karadeniz bölgesinin en doğusunda her türlü aşırılık beklenebilir. Dolu, hortum, ani sel, fırtına, yıldırım vs.

Umarım minimum hasarla atlatılır.

Estofex Rusya, Gürcistan kıyıları ve Artvin dolayları için 2. seviye uyarı vermiş.

2-3 Ağustos'a kadar böyle devam.

Ağustos ayının ilk bir kaç gününden sonra Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in batısı Marmara (Trakya hariç) Kuvvetli yağış olasılığı belirdi.

Değişim hep vardır ama o değişebilir diye bildiğimizden geri duracak değiliz.

Sıcak haberinide önceden verdik değişebilir demedik.

Takibe devam.

Serkan hocam, bu sene sıcaklar Anadolu Halk Takvimine paralel gidiyor galiba. Malum. Halk takvimi 31 Temmız 8 Ağustos arası için Eyyamı bahur "yazın en sıcak günleri" ni işaret ediyor.
AdakaR

(Son Düzenleme: 07-21-2020, 03:48 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(07-21-2020, 12:16 PM)adakar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan hocam, bu sene sıcaklar Anadolu Halk Takvimine paralel gidiyor galiba. Malum. Halk takvimi 31 Temmız 8 Ağustos arası için Eyyamı bahur "yazın en sıcak günleri" ni işaret ediyor.

Evet bir paralellik var ve bu KIŞ için iyiye işarettir.
Eyyamıbahur günlerinin Ülkemiz enlemlerinde Temmuz son haftası ile Ağustos ortasına kadar ki olan süreçte yaşanıldığına inanılır.

Artık bu terim rafa kalktı. Yerine daha farklı terimler kullanılır oldu. Çöl sıcakları, Afrika sıcakları, Cehennem sıcakları, Öldürücü sıcaklar, Boğucu sıcaklar gibi terimlerle biliniyor Eyyamıbahur.

Ağustos 20'den sonra modumuz ülkece değişecek inşallah. Farklı bir faza geçeceğiz. thumbsup

Konuyu Okuyanlar:
33 Ziyaretçi