| |
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, gececi, hacimurat, MaxZero, Snowsedat, snowserkan, volkan34tr
Radarda ki bu eko hatası sık sık oluyor.
Karadeniz üzerindeki nemi yağış olarak gösterebiliyor. 14.00 uydu görüntüsü.
Kisaca yaniltici kutleler demekki ???
sizden birsey daha ogrenmis olduk bu arada bu onumuzdeki hafta icin ege ic anadolu ve akdeniz icin yuksek sicakliklar var marmara icin ay sonu diyordunuz bayramla birlikte sanirim istanbulda 30 larin ustune cikacak degilmi
Beğenenler:
• adakar, Bluecities, Burak1980, gececi, kral, MaxZero, snow41, snowmanadnan, Snowsedat, snowserkan, volkan34tr
(07-18-2020, 10:29 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kisaca yaniltici kutleler demekki ??? Evet radar merkezine uzak alanlarda bulunan su buharını yağış olarak algılayabiliyor. Temmuz son haftası sıcaklar yurt genelinde artacak. kıyı bölgeler daha şanslı. Ağustos ayı için aşırı sıcaklar görünmüyor.
20-26 Temmuz Anomali (sıcaklık-yağış)
![]() Yağış
Beğenenler:
• adakar, Akın, AZOR, Bluecities, Burak1980, Cino, gececi, kral, MaxZero, snow41, snowmanadnan, Snowsedat, volkan34tr
Basranın kaynağı umman körfezinin az kuzeyi ve iç bölgeler sıcak atağın etkili olduğu zamanlar 53-54 derecelere kadar çıkıyor inanılmaz bir rakam. Allah orda yaşayan herkese sabır versin. Dünya sıcaklık rekoru kaç bilmiyorum ama yeni bir rekor kırılır belki.
Kaliforniya'da mojave çölünde ölçüldü. Ölçüldüğü yer ölüm vadisi olarakta biliniyor.
56.7c ile rekor burada. Ancak birde insanların ölçemediği buna imkan olmayan yerler var. Lut çölü üzerinde canlı standart bir yaşam olmadığı için burada devamlı ve düzenli bir ölçüm yapılamıyor. Boşluk çölü olarakta bilinen bu yerde 2005 yılında Modis uydusu 70.7c derece ölçtü.
(07-19-2020, 03:32 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kaliforniya'da mojave çölünde ölçüldü. Ölçüldüğü yer ölüm vadisi olarakta biliniyor. Serkan hocam o güneş altında ölçülmüştür. Zaten uydudan ölçülmüş. Benim bildiğim sıcaklık gölgede ölçülür. Ama şöyle birşey var demin konumunu gösterdiğim hiç kimsenin yaşamadığı bir ağacın bile olmadığı o çöllerde güneş altında sıcaklık yine çok rahat 65 derece ve üstünü görür gibi. Bir sorum var serkan hocam bu sıcak atağın ardından serin ve yağışlı havalar var mı? Yoksa mevsim normallerindemi devam ederiz?
(07-19-2020, 03:58 PM)merdoo93 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan hocam o güneş altında ölçülmüştür. Zaten uydudan ölçülmüş. Benim bildiğim sıcaklık gölgede ölçülür. Ama şöyle birşey var demin konumunu gösterdiğim hiç kimsenin yaşamadığı bir ağacın bile olmadığı o çöllerde güneş altında sıcaklık yine çok rahat 65 derece ve üstünü görür gibi. Bir sorum var serkan hocam bu sıcak atağın ardından serin ve yağışlı havalar var mı? Yoksa mevsim normallerindemi devam ederiz? Güneş altında 50 derece ise gölgede atıyorum 37 derece. İkisi arasındaki ayrım bellidir. bu ölçümde buna göre yapılmıştır. Yinede emin değilim. Sıcak atağın ardından rahatlama var en azından normallere dönüş var. Yalnız yağış konusunda çok rahat değilim. Kuzeyden inen ataklar(üst seviye soğuğu) sınırımızın çok kuzeyinde kaldığı için yağış için yeterli olmuyor ancak bulutlanma ve rüzgarla yetiniyoruz. Kısaca; serinleme var ama etkili bir yağış şu an göremiyorum. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 288 Ziyaretçi |