Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Sohbet - Muhabbet....

Bende aynı şekilde düşünüyorum.Bugün nedense içimde bir his var.Umduğumuzdan çok daha fazlasını bulacağız.
Kar Mutluluktur 

Çok sevgili yağmur. Zaten senenin 10-11 ayı yağıyorsun. Haliyle sık görüşüyoruz.(Allah eksikliğini de vermesin tabi ki) Lütfen yerini biraz kar'a bırak da seni de özlememize müsaade et Smile
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, snowserkan, Xooner

Serkan Bey; bir şey sormak isterim. Geçen sene bilim adamları, önümüzdeki senelerde Avrupa'da kısa süreli bir buzul çağı yaşanacağını açıklamışlardı. Size göre böyle bir ihtimal var mıdır?

(02-22-2019, 11:16 AM)kardelisi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey; bir şey sormak isterim. Geçen sene bilim adamları, önümüzdeki senelerde Avrupa'da kısa süreli bir buzul çağı yaşanacağını açıklamışlardı. Size göre böyle bir ihtimal var mıdır?

Buzul çağı çok abartılı bir ifade, 

Güneş lekelerinde ki azalma ve buna bağlı "Maunder minimum" dönemi varsayımına dayalı bir hipotez.

Yani Solar aktivite azalacak, Güneş uyku dönemine girecek ve Dünyaya ısı transferi zayıflayacak, akabinde sıcaklıklar normallerin oldukça altında ki ortalamalarda olacak.

Evet bu yakın gelecekte olacak ama Buzul denince aklıma donmuş şehirler geliyor benim Smile
  Beğenenler:
  • Burak1980, kardelisi

(02-22-2019, 11:29 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-22-2019, 11:16 AM)kardelisi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey; bir şey sormak isterim. Geçen sene bilim adamları, önümüzdeki senelerde Avrupa'da kısa süreli bir buzul çağı yaşanacağını açıklamışlardı. Size göre böyle bir ihtimal var mıdır?

Güneş lekelerinde ki azalma ve buna bağlı "Maunder minimum" dönemi varsayımına dayalı bir hipotez.

Yani Solar aktivite azalacak, Güneş uyku dönemine girecek ve Dünyaya ısı transferi zayıflayacak, akabinde sıcaklıklar normallerin oldukça altında ki ortalamalarda olacak.

Evet bu yakın gelecekte olacak ama Buzul denince aklıma donmuş şehirler geliyor benim Smile

Peki Serkan Hocam yaz aylarında da belirgin bir sıcaklık farkı yaşayacak miyiz? Yani Fethiye’de isyan ettiren sıcaklar olmayacak mi Smile

(02-22-2019, 11:29 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

teşekkürler; kolaylıklar...

(02-22-2019, 11:38 AM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Peki Serkan Hocam yaz aylarında da belirgin bir sıcaklık farkı yaşayacak miyiz? Yani Fethiye’de isyan ettiren sıcaklar olmayacak mi

Olacaktır.

Ancak genele baktığınızda ortalamalar altında kalacaktır.
  Beğenenler:
  • Xooner

Serkan abi birşey soracağım. Biraz gözlem yapıyorum. Şimdi barometre 1020 ve üzerine çıktığında hava çok sıcak ve güneşli oluyor çoğunlukla. 1010-1015 arasında olursa bulutlu ve serin oluyor. Ani düşüş olursa ardından hemen yağmur geliyor. Bu tesadüf mü yoksa işin doğası mı Big Grin Big Grin
SUDAN ADAM

(02-22-2019, 01:33 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi birşey soracağım. Biraz gözlem yapıyorum. Şimdi barometre 1020 ve üzerine çıktığında hava çok sıcak ve güneşli oluyor çoğunlukla. 1010-1015 arasında olursa bulutlu ve serin oluyor. Ani düşüş olursa ardından hemen yağmur geliyor. Bu tesadüf mü yoksa işin doğası mı Big Grin Big Grin

1013 mb üzeri YB olarak kabul ediliyor.

YB hakimiyetinde isminin tersine alçalıcı hava hareketleri vardır.
Yükselemeyen hava doygunluğa ulaşamayacağı için bulut oluşturamıyor kararlı bir yapı açık bir gökyüzü.

AB Alanları ise isminin tersine yükselici hava hareketleri oluşturur.
Çevredeki hava, saatin tersi yönünde spin atarak merkeze toplanır ve yükselmeye başlar.
Bu hareket yükselen havayı soğutur ve hava bulutlanmaya başlar.
Çünkü yükselen hava sıcak ve nemlidir yoğuşunca nem görünür olur, Bulut oluşur.

Bu yapı daha da genişlediğinde siklonik yapıya bürünür.

Aşağıda ki linklerde bahsetmiştim.

Yüksek Basınç- 1013 mb üzeri (Antisiklon)
http://snowserkan.com/forum/showthread.php?tid=92

Alçak Basınç- 1013 mb altı (Siklon)

http://snowserkan.com/forum/showthread.php?tid=91

Siklon oluşumu

http://snowserkan.com/forum/showthread.php?tid=85

Serkan bey isminizi pencereme yazdım okumadiginiz için beğeni vermediginizi düşünüyorum..Çok yorgun oluyorsunuz biliyorum.. canınız sağolsun..

Konuyu Okuyanlar:
6 Ziyaretçi