| |
(02-08-2019, 05:53 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(02-08-2019, 12:22 AM)burakrpc Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(02-07-2019, 09:20 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gerçekten benim hayalim bu. Bahsettiğin istasyonlar inanılmaz pahalı bunların kablosuz wifi ile çalışanlarını yapıp camın önüne koyup modeme bağlanan, bütün istasyon verilerinin bir platform üzerinden ulaşılabileceği çok geniş bir ağ örebiliriz Türkiye içinde. Bu fikir beni de çok heyecanlandırdı şuan. Valla Sefa kardeşim 7/24 internet bağlantısı problem değil ancak nasıl bir yere ihtiyacımız var onu bilmiyorum. Ne kadar yere ihtiyacımız var?
Termometrenin koruma haznesini 7-10cm çapında PVC borudan çatısınıda saksılarin altındaki plastiklerden yapıyorum. Borunun alt kısmı açık oluyor uzunluğu 5-10cm arasi oluyor borunun. Yani kapladığı yeri 1 litrelik Pet şişe kadar düşünebilirsiniz. Bunu direk güneş almayan bir yere etrafı açık bir yere (camınizin önü olabilir) plastik kelepçe yada iple bile tutturabilirseniz kafi. Kontrol kartınıda koruma haznesi içine yerleştirebilirim. Bu sayede birtek 5 volt bir adaptör ile elektrik vermesi kalıyor. Bağlantıyi kablosuz yapariz modeminize. Sadece elektrik verirseniz termometreye yeterli olur ben size adaptörde gönderirim istediğiniz ölçü ve uzunlukta.
![]() (bunun güneş paneli ile çalışan versiyonunu yapmakta mümkün. Hatta hayal gücümüzü zorlarsak takılacak bir gsm modülü ile telefonun çektiği herhangi bir dağ başında bile çalıştırabiliriz.) SUDAN ADAM
(02-08-2019, 11:21 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Termometrenin koruma haznesini 7-10cm çapında PVC borudan çatısınıda saksılarin altındaki plastiklerden yapıyorum. Borunun alt kısmı açık oluyor uzunluğu 5-10cm arasi oluyor borunun. Yani kapladığı yeri 1 litrelik Pet şişe kadar düşünebilirsiniz. Bunu direk güneş almayan bir yere etrafı açık bir yere (camınizin önü olabilir) plastik kelepçe yada iple bile tutturabilirseniz kafi. Kontrol kartınıda koruma haznesi içine yerleştirebilirim. Bu sayede birtek 5 volt bir adaptör ile elektrik vermesi kalıyor. Bağlantıyi kablosuz yapariz modeminize. Sadece elektrik verirseniz termometreye yeterli olur ben size adaptörde gönderirim istediğiniz ölçü ve uzunlukta. Bu işi yapacağız, halledelim en kısa süre içerisinde detayları özelden konuşuruz
(02-09-2019, 10:36 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bugün Kartal'da çöken binanın enkazı yanındaydım. bazı işlerim de vardı. Abi son durum ne enkaz hakkında, yandaki binada yıkılıyormus. Hasar almış cok SUDAN ADAM
3 veya 4 tane lazer cihazı koymuşlar ve riskli binalara çevirmişler yönlerini, en ufak bir harekette ses ile çalışma yapan ekibe uyarı veriliyor.
çok hassas çalışıyor ekipler ben olay yerinde iken göçük altında 5-6 kişinin daha olduğunu biliyorum. Şeyma adında bir bayan ve çocuklarını çıkarmaya çok yakınlardı. Oradan ayrılmak durumundaydım. 2 kişiyi daha cansız halde çıkardıklarını öğrendim sonradan.
Abi ben bodrum kattaki atölyeden şüpheleniyorum. Bir bina durduk yere hiçbir etken yokken kolay kolay çökmez ya. Ya taşıyıcı yapılara hasar verdiler yada binanın projesi gerçekten hatalıydı. Bilemiyorum inşaat mühendisleri daha iyi bilir tabiki.
SUDAN ADAM
Buradan hatırlatalım;
Eğer oturduğunuz binada daha önce olmadığı halde son zamanlarda hafif sarsıntılar hissediyorsanız, dairelerin camlarında çatlaklar oluşuyorsa derhal boşaltın bulunduğunuz binayı ve gerekli birimlere durumla ilgili bilgi verin.
Ya ben anlamıyorum hangi akla hizmet sen evi ayakta tutan 10-12 direğin iki tanesini arabam dönmüyor, oda çok dar, makine sığmıyor, rahat bilardo oynanmıyor diye kesiyorsun ya. Bunu yapanların sayısı öyle 1-2 evle kısıtlı değil ya gerçekten aklım almıyor resmen cinayet bu başka bişey değil.
SUDAN ADAM
Ne olduğu henüz net değil sefa.
Marangoz atelyesi varmış daha evvel oda yapmış olabilir. Ve bina olduğu yere çökmemiş binanın hemen yanında boş bir arazi vardı, binanın üst katları o araziye kadar kayarak çökmüş. Zeminde bir çökme vs olmuşta olabilir. Ancak bu kolonlar kesilmişse bu resmen cinayettir kardeşim. Binanın dairelerinde camlarda çatlaklar oluşmuş ve dairelerde yaşayan insanlar hiç işkillenmemiş bu durumdan camcı çağırıp değişim yoluna gitmişler çok yazık.. Camı değiştirmek için çağırdıkları usta da göçük altında kaldı dün gece ilerleyen saatlerde onunda cansız bedenine ulaşmışlar. Çok yazık.
Binanın ruhsati 5 kat verilmis ve üzerine 3 kat kaçak çıkılmış bunun yikilmamasinin imkanı yokmuş zaten binaya haddinden fazla yük bindiğinden malesef ki zemin bu yükü kaldirmamis, detaylı incelemeden sonra durumu netlik kazanır.. Rabbim hayatını kaybedenlerin mekanını cennet eylesin. Geride kalan kederli ailelerinede sabır ihsan eylesin insaAllah..
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 1 Ziyaretçi |

ben bu sistemi biraz daha ilerletip kafamda oturtayım gereksinimleri belirleyip tam bir proje haline getireyim gelip ziyaret etmek isterim sizi çok memnun olurum.