Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Sohbet - Muhabbet....

(Son Düzenleme: 02-07-2019, 04:16 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Sefa, Bağış kutusunu sitede görünen bir yere yerleştir.Smile

Snowlove kardeşim iyi bir fikir sunmuş.
  Beğenenler:
  • ersel candan, kardelisi, mehmet karsever, Snowlove

Teşekkürler snowlove varolun sağolun. Big Grin bahsettiğiniz rüzgar sensörleri gerçekten çok pahalı. Fakat bunu daha ucuza elde etmenin hatta yapmanın yollarını arıyorum, hatta yağan yağış miktarını ölçen, güneşin kuvvetini ölçen sensörler eklemek mümkün. Ana iskeleti oluşturduk bundan sonrası sürekli güncellemeler olacak. Eğer uygun fiyatlı bir açı sensörü bulursam rüzgarı da kendimiz ölçebilecegiz. Aslında benim hayalim bu istasyonlari elde fabrikasyon gibi yapıp yazılımları ile beraber forumda evinde yeri olan gönüllü olarak bunları bahçesine balkonuna camına konuşlandırıp aynı sayfada farklı ilçeler altında yayınlamak. Bu ilk projemiz %100 tamamlandığı zaman bunu dökümanlarla projesini hazırlayıp çok uygun fiyatlı bir halini yapıp dağıtımını yapmak. O zaman bir bağış kutusu koyarız atıyorum istasyon bedeli 150 TL ise her 150 tl bize bir ilçe istasyonu olarak geri döner. Şuan ki istasyon gördüğünüz gibi versiyon 1. Geliştirmeye açık, açık kaynak kodlu bir yapı. Temelinde arduino var. Umarım daha güzel şeylere imza atacağız.
SUDAN ADAM

(02-07-2019, 04:59 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler snowlove varolun sağolun. Big Grin bahsettiğiniz rüzgar sensörleri gerçekten çok pahalı. Fakat bunu daha ucuza elde etmenin hatta yapmanın yollarını arıyorum, hatta yağan yağış miktarını ölçen, güneşin kuvvetini ölçen sensörler eklemek mümkün. Ana iskeleti oluşturduk bundan sonrası sürekli güncellemeler olacak. Eğer uygun fiyatlı bir açı sensörü bulursam rüzgarı da kendimiz ölçebilecegiz. Aslında benim hayalim bu istasyonlari elde fabrikasyon gibi yapıp yazılımları ile beraber forumda evinde yeri olan gönüllü olarak bunları bahçesine balkonuna camına konuşlandırıp aynı sayfada farklı ilçeler altında yayınlamak. Bu ilk projemiz %100 tamamlandığı zaman bunu dökümanlarla projesini hazırlayıp çok uygun fiyatlı bir halini yapıp dağıtımını yapmak. O zaman bir bağış kutusu koyarız atıyorum istasyon bedeli 150 TL ise her 150 tl bize bir ilçe istasyonu olarak geri döner. Şuan ki istasyon gördüğünüz gibi versiyon 1. Geliştirmeye açık, açık kaynak kodlu bir yapı. Temelinde arduino var. Umarım daha güzel şeylere imza atacağız.

Sefa kardeşim gerçekten kutlarım seni. Sana yardımcı olmak isterim. Çin'den almak yerine yerli de pekala üretebiliriz.
Ortağı olduğum firma elektronik kart imalatı yapmakta. Şemadan son ürüne kendi elektronik cihazlarımızı üretebiliyoruz. Saatte 40.000 komponent dizebilen makinemiz ve lehimleme fırınımız var.
Bu istasyonların elektronik kartından yüzlerce hatta binlerce dizmek birkaç gün meselesi. Ayrıntılar için özel mesaj gönderebilirsin.

(02-07-2019, 07:52 PM)3uZgibi Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-07-2019, 04:59 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler snowlove varolun sağolun. :D bahsettiğiniz rüzgar sensörleri gerçekten çok pahalı. Fakat bunu daha ucuza elde etmenin hatta yapmanın yollarını arıyorum, hatta yağan yağış miktarını ölçen, güneşin kuvvetini ölçen sensörler eklemek mümkün. Ana iskeleti oluşturduk bundan sonrası sürekli güncellemeler olacak. Eğer uygun fiyatlı bir açı sensörü bulursam rüzgarı da kendimiz ölçebilecegiz. Aslında benim hayalim bu istasyonlari elde fabrikasyon gibi yapıp yazılımları ile beraber forumda evinde yeri olan gönüllü olarak bunları bahçesine balkonuna camına konuşlandırıp aynı sayfada farklı ilçeler altında yayınlamak. Bu ilk projemiz %100 tamamlandığı zaman bunu dökümanlarla projesini hazırlayıp çok uygun fiyatlı bir halini yapıp dağıtımını yapmak. O zaman bir bağış kutusu koyarız atıyorum istasyon bedeli 150 TL ise her 150 tl bize bir ilçe istasyonu olarak geri döner. Şuan ki istasyon gördüğünüz gibi versiyon 1. Geliştirmeye açık, açık kaynak kodlu bir yapı. Temelinde arduino var. Umarım daha güzel şeylere imza atacağız.

Sefa kardeşim gerçekten kutlarım seni. Sana yardımcı olmak isterim. Çin'den almak yerine yerli de pekala üretebiliriz.
Ortağı olduğum firma elektronik kart imalatı yapmakta. Şemadan son ürüne kendi elektronik cihazlarımızı üretebiliyoruz. Saatte 40.000 komponent dizebilen makinemiz ve lehimleme fırınımız var.
Bu istasyonların elektronik kartından yüzlerce hatta binlerce dizmek birkaç gün meselesi. Ayrıntılar için özel mesaj gönderebilirsin.

Hocam çok teşekkür ederim dediğim gibi gerçekten seri halde üretim yapıp bütün ilçelere kurabilecek seviyeye geldiğinde ilk çalışmamız, birlikte çalışabiliriz. Burada bahsettiğin gibi olursa component ve işçiliklerle daha ucuza mal edebiliriz. %100 bize ait devre şemaları olur süper olur. :)
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • ersel candan, mehmet karsever, Snowlove, Xooner

(02-07-2019, 08:57 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-07-2019, 07:52 PM)3uZgibi Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-07-2019, 04:59 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler snowlove varolun sağolun. Big Grin bahsettiğiniz rüzgar sensörleri gerçekten çok pahalı. Fakat bunu daha ucuza elde etmenin hatta yapmanın yollarını arıyorum, hatta yağan yağış miktarını ölçen, güneşin kuvvetini ölçen sensörler eklemek mümkün. Ana iskeleti oluşturduk bundan sonrası sürekli güncellemeler olacak. Eğer uygun fiyatlı bir açı sensörü bulursam rüzgarı da kendimiz ölçebilecegiz. Aslında benim hayalim bu istasyonlari elde fabrikasyon gibi yapıp yazılımları ile beraber forumda evinde yeri olan gönüllü olarak bunları bahçesine balkonuna camına konuşlandırıp aynı sayfada farklı ilçeler altında yayınlamak. Bu ilk projemiz %100 tamamlandığı zaman bunu dökümanlarla projesini hazırlayıp çok uygun fiyatlı bir halini yapıp dağıtımını yapmak. O zaman bir bağış kutusu koyarız atıyorum istasyon bedeli 150 TL ise her 150 tl bize bir ilçe istasyonu olarak geri döner. Şuan ki istasyon gördüğünüz gibi versiyon 1. Geliştirmeye açık, açık kaynak kodlu bir yapı. Temelinde arduino var. Umarım daha güzel şeylere imza atacağız.

Hocam çok teşekkür ederim dediğim gibi gerçekten seri halde üretim yapıp bütün ilçelere kurabilecek seviyeye geldiğinde ilk çalışmamız, birlikte çalışabiliriz. Burada bahsettiğin gibi olursa component ve işçiliklerle daha ucuza mal edebiliriz. %100 bize ait devre şemaları olur süper olur. Smile

Dostum gerçekten heyecanlandım. Sen teoriyi hazır et, şematik çizebiliyorsan çiz ve Bursa'da misafirim ol, ARGE'den arkadaşlarla oturup ayağa kaldıralım ilk prototipleri.
Şematikten sonra prototip PCBler 2 haftada gelir. 1-2 versiyon sonrası nihai ürün çıkar, komponent terminlerine göre 4-6 haftada seri üretime geçeriz. Komponent ve üretim maliyetlerinin tamamı bende. 
İş ilerlerse bunların ülke çapında satışı bile yapılır. Zira yabancı menşeili istasyonlar gerçekten inanılmaz pahalı. Ama her eve girebilecek ucuz modeller üretilebilirse çok değişik şeyler olabilir.
  Beğenenler:
  • ersel candan, mehmet karsever, Snowlove, Xooner

Gerçekten benim hayalim bu. Bahsettiğin istasyonlar inanılmaz pahalı bunların kablosuz wifi ile çalışanlarını yapıp camın önüne koyup modeme bağlanan, bütün istasyon verilerinin bir platform üzerinden ulaşılabileceği çok geniş bir ağ örebiliriz Türkiye içinde. Bu fikir beni de çok heyecanlandırdı şuan. Smile ben bu sistemi biraz daha ilerletip kafamda oturtayım gereksinimleri belirleyip tam bir proje haline getireyim gelip ziyaret etmek isterim sizi çok memnun olurum.
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, burakrpc, Poyraz, Snowlove, Xooner

(Son Düzenleme: 02-08-2019, 12:26 AM, Düzenleyen: burakrpc.)

(02-07-2019, 09:20 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gerçekten benim hayalim bu. Bahsettiğin istasyonlar inanılmaz pahalı bunların kablosuz wifi ile çalışanlarını yapıp camın önüne koyup modeme bağlanan, bütün istasyon verilerinin bir platform üzerinden ulaşılabileceği çok geniş bir ağ örebiliriz Türkiye içinde. Bu fikir beni de çok heyecanlandırdı şuan. Smile ben bu sistemi biraz daha ilerletip kafamda oturtayım gereksinimleri belirleyip tam bir proje haline getireyim gelip ziyaret etmek isterim sizi çok memnun olurum.

Bende Kocaeliye kurabilirim Sefa kardeşimSmile

Tüm masrafları benden bu arada

Kumbarayı kuralım kendimiz ve bu siteyi takip edenler için bir şeyler yapmaya başlayalım, imkanlarım el verdikçe her türlü yardımı yaparım.
  Beğenenler:
  • Poyraz, Snowlove, snowserkan

(02-08-2019, 12:22 AM)burakrpc Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-07-2019, 09:20 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gerçekten benim hayalim bu. Bahsettiğin istasyonlar inanılmaz pahalı bunların kablosuz wifi ile çalışanlarını yapıp camın önüne koyup modeme bağlanan, bütün istasyon verilerinin bir platform üzerinden ulaşılabileceği çok geniş bir ağ örebiliriz Türkiye içinde. Bu fikir beni de çok heyecanlandırdı şuan. Smile ben bu sistemi biraz daha ilerletip kafamda oturtayım gereksinimleri belirleyip tam bir proje haline getireyim gelip ziyaret etmek isterim sizi çok memnun olurum.

Bende Kocaeliye kurabilirim Sefa kardeşimSmile

Tüm masrafları benden bu arada

Kumbarayı kuralım kendimiz ve bu siteyi takip edenler için bir şeyler yapmaya başlayalım, imkanlarım el verdikçe her türlü yardımı yaparım.

Vallaha mı yeriniz müsaitse hemen birtane yapıp göndereyim adresinize 7/24 İnternet bağlantınız var mı? Big Grin
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • Snowlove

(Son Düzenleme: 02-08-2019, 07:57 PM, Düzenleyen: Mustafa Torun 0834.)

Sefa bey;

Aylık olarak belirli hesaba para yatıracak şekilde üyelik oluşturulamaz mı?

Üyelik olmasa da aylık olarak destek olalım.

Yani siz istasyon kurmaya kararı verin.

Biz maddi destek veririz.
"Gel ey sevgili, gel! Ne olursa olsun yine gel!!"

Beğenenler:
  • Snowlove

Bu söyledikleriniz tabiki mümkün fakat bu işe giriştiğimiz zaman bizim bu paraları kendi çıkarlarımız için harcadığımız düşünen yüzlerce insan olacak çevrede. Buda haliyle hoş bir durum değil. Bir model değişince şekilden şekile giriyorlar Mustafa bey. Neticede kul yapımı ürünler. Bir sensör arızası olsa hepimizi topa tutarlar Big Grin o yüzden şimdilik kendi sermayemiz ile yapmaya devam edeceğiz bu durum büyük kısmın ilgilisini çektiğinde 3uZgibi'nin dediği gibi bir işe girişiriz o zaman bağış kutusunu forumun üzerine koyarız. 
Coffee
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • Snowlove

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi