| |
Deprem esnasında Dalaman’da Kuledeydim, beşik gibi sallandık. Pek korkmadık, daha ziyade endişe ettik. Şöyle ki, tüm arkadaşlar sanki ağız birliği yapmışız gibi “insallah uzak bir yerde şiddetli deprem olmamıştır” dedik. Ege olarak biz alışığız sallanmaya. Lakin alışık olmayan yerler için endişe ediyoruz. Çünkü elli yıl boyunca hiç kıpırdamayan yerler bir kıpırdıyor, tam kıpırdıyor. Biz hemen her gün sallanıyoruz, çok şükür alıştık sallantilara. Rabbim şiddetli depremlerden korusun.
(10-03-2019, 10:18 AM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Deprem esnasında Dalaman’da Kuledeydim, beşik gibi sallandık. Pek korkmadık, daha ziyade endişe ettik. Şöyle ki, tüm arkadaşlar sanki ağız birliği yapmışız gibi “insallah uzak bir yerde şiddetli deprem olmamıştır” dedik. Ege olarak biz alışığız sallanmaya. Lakin alışık olmayan yerler için endişe ediyoruz. Çünkü elli yıl boyunca hiç kıpırdamayan yerler bir kıpırdıyor, tam kıpırdıyor. Biz hemen her gün sallanıyoruz, çok şükür alıştık sallantilara. Rabbim şiddetli depremlerden korusun.Geçmiş olsun Soner Bey ,
Bol bol artçı sarsıntı olsa diyorum ben. Hatta Ege’deki gibi sıklıkla hafif-orta depremler olsa. Hem fayların gücü zayıflar hem de, daha da önemlisi, insanlarımız da yetkililer de depremi unutmazlar/unutturamazlar.
(10-08-2019, 08:49 AM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bol bol artçı sarsıntı olsa diyorum ben. Hatta Ege’deki gibi sıklıkla hafif-orta depremler olsa. Hem fayların gücü zayıflar hem de, daha da önemlisi, insanlarımız da yetkililer de depremi unutmazlar/unutturamazlar. Uzmanlara göre küçük küçük depremler olsa dahi bunlardan 5000 tane olması gerekiyormuş ki fayın üzerinde stres ve güç azalsın, bunu söylediklerinde 4.8 kuvvetindeki deprem için söylemişlerdi daha küçüklerinden daha fazla olması gerekecek. Sonuçta deprem ülkesinde yaşıyoruz her an tedbirli olmakta fayda var.
Özellikle soğuk ve kış aylarında olabilecek buyuk bir depremin ölümcül etkisi daha buyuk olabilir o yüzden Allah bizleri buyuk felaketlerden korusun böyle buyuk felaketleri yasatmasın çünkü Allah tarafından olacakların önüne geçilmez tek yapabileceğimiz sey tedbirli olmakta fayda var
Az once Gebzedende kisa ama guclu hissedilen bir deprem oldu herkese gecmis olsun
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 1 Ziyaretçi |