Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Bogulmalar artinca denize girmek yasaklandi, halan 2 kisi kayip. Serkan bey onceki sayfada yazdi aciktaki firtina denizin tabanindaki soguk suyu yuzeye cikardi
  Beğenenler:
  • Burak1980, mehmet karsever, Ömer18

Accu sonbahar tahmini açıklandı özetle ülkemizi ve balkanları yağışlı periyotlar şeklinde göstermiş. Sonbahar yağışlı diyor özetle.

Hocam batikaradeniz sahillerinde su sıcaklığı nedir öyle yeminle kemikler sızlıyor 11 12 derece diğer yerlere bakıyorum hatta doğu Karadeniz kıyıları bile 24 27 derece bu nasıl oluyor
  Beğenenler:
  • Ömer18

Serkan bey dostum da ne der acaba şu hususta? Şu an Şilede 11 13 derece arasındaki deniz suyu sıcaklığının düşük olmasının Fırtınanın etkisiyle deniz tabanındaki suyun üste çıkmasından kaynaklı olduğunu kendisi ifade etmişti. İlginç olan kısım da şu cuma gününden sonra serin havalar bekleniyor mazallah soğuk bir trof söz konusu olursa bu durumda nasıl bir etkisi olur zira marmaranın bir kısmında deniz suyu 20 22 derece şile de 12 13 derece bu kadar yakın mesafede deniz suyu sucaklıklarının bu derece farklı olması bence ciddi riskler barındırıyor diyebilir miyiz? Ben diyorum ama Serkan bey dostum ne der yanlışım varsa düzeltsin.
  Beğenenler:
  • adakar, hakan kartepe, mehmet karsever, Ömer18, Xooner

Deniz suyundaki isi farki aciktaki firtina gecince, ki bu aksam zaten firtina etkisini kaybedecek , normalde donecek. Bu kadar dar parseldeki deniz suyu farkinin hava hareketinde etkisi olacagini dusunmuyorum
  Beğenenler:
  • Burak1980, KardanadamEmin

(Son Düzenleme: 08-14-2019, 04:14 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(08-14-2019, 01:38 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey dostum da ne der acaba şu hususta? Şu an Şilede 11 13 derece arasındaki deniz suyu sıcaklığının düşük olmasının Fırtınanın etkisiyle deniz tabanındaki suyun üste çıkmasından kaynaklı olduğunu kendisi ifade etmişti. İlginç olan kısım da şu cuma gününden sonra serin havalar bekleniyor mazallah soğuk bir trof söz konusu olursa bu durumda nasıl bir etkisi olur zira marmaranın bir kısmında deniz suyu 20 22 derece şile de 12 13 derece bu kadar yakın mesafede deniz suyu sucaklıklarının bu derece farklı olması bence ciddi riskler barındırıyor diyebilir miyiz? Ben diyorum ama Serkan bey dostum ne der yanlışım varsa düzeltsin.

Merhaba,

Sistem hareketi kuzeyden güneye doğru olursa; Bu sadece stratus bulutlarını oluşturmaya yarar.

Gelen sistemin sektör içi sıcaklığı deniz suyu sıcaklığından fazla ise, nem advekte olacağı için adveksiyon sisi oluşur ve şehrin orta iç kısımları  Aydos çevresi, Sancaktepe gibi 150- 200 metre üzeri alanlarda alt seviye yoğun bulutlanma oluşur hafif çisenti yağışları oluşabilir.

Eğer bahsettiğin trof biraz daha güneye sarkar ise güney marmarada ciddi yağışlar oluşabilir ancak..

Bu arada Deniz suyunun taşınımı uydu görüntülerinede yansımış.

resim

resim

resim

resim

resim

YAVV bitsin şu yaz sıcakları artık, gına geldi...Kardanadam olarak en son halim resimde görüldüğü gibi.... uzgun   
resim
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, mehmet karsever, Serko, snow41, snowserkan, Xooner

TAKLİTLERİMDEN SAKININIZ....BUDA YENİNESİL  KARDANADAM..... Big Grin eye    
resim
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, mehmet karsever, Serko, snow41, snowserkan, Xooner

Mgmye gore bolgemize cuma gunune en fazla 5 mm yagis vermis heralde yine şöyle bir islatip gidecek yerlerı
  Beğenenler:
  • Burak1980, ersel candan, KardanadamEmin, snowserkan

Deniz sogukluğu dediğimiz hadise genelde bizim buralarda sık olur.Özellikle kastamonu bartın arasinda merkezi ise ikisinin ortası kerempe burnudur.Bu hadise poyraz rüzgarının esip aynı zamanda suların(akıntının) karayele veya batıya olmasıyla oluşuyor.eyer akıntı ters olsaydı poyrazın esmesi bu kadar denizi sogutmazdı akıntının etkisiyle bogaz azına kadar deniz sogudu.mesela sinop bu soguktan etkilenmez taki nezamana kadar akınti tersine dönüp soguk suyu doguya itinceye kadar.kastamonu sahilde inebolu cide arasi Agustosta 7,8 derecelere düstügü olmuştur.yani diyecem oki soguk suyun merkez üstü kerempe burnu.inebolu cide arasıBunun havaya etkisi ne olur derseniz biz balikcilarin gözlemleri köklü poyraz deriz ve yagis pek yapmaz.Bir iki gün karaye yapsada bu havanın pesi yine poyraz.Bazen ay sonuna kadar bazende Eylul 10 kadar gider.Biz buralarda poyraz sıkıştırması deriz sahiller yagış yapmazken ic kesimler ve marmaranın güneyi ve ege ic kesimleri yagıs yapar.Not.Bilimsel deyidir yılların verdigi tecrube ve gözlemdir.selametle.

Konuyu Okuyanlar:
3 Ziyaretçi