| |
(08-08-2019, 09:50 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Akıl için yol bir Serkan dostum poyraz imdadımıza yetişecek dedim sen de noterden tasdikledin sağolasın bizi pek kaale almıyor vatandaşlar senin okeyin lazım. Tarantula Hocam kendinize haksızlık etmeyin. Sizi de ilgiyle takip eden yüzler, binler var burada. Az ama öz yazan birisiniz, yazdığınızda insanlar dikkatle okuyor emin olun.
17 Agustostas sarkan cephe ile batı kadeniz trakya ve marmaranın güneyine kadar olan kısımda lokal yağışlar görülebilir.
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, mehmet karsever, Poyraz, Reis, snow41, Snowsedat, snowserkan, Xooner
Herkese selamlar ve bu vesile ile Hayırlı Bayramlar
![]() Serkan bey yanlış hatırlamıyorsam bir ara "sıcak yaz, soğuk kış" manasında bir yorumunuz olmuştu. Açıkçası ben bu yaz mevsiminden daha bunaltıcı yazlar hatırlıyorum. Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama bu yaz öyle kavurucu sıcaklar yaşamadık henüz. Bu durumda endişem, kış mevsiminin de bizi tatmin edecek şekilde geçmemesi ![]() Tabi ki olacakların iradesi Allah'ın elinde. Yaz sıcak geçmedi bu yüzden kış'ta karlı ve soğuk geçmeyecek demek olmaz biliyorum. Neyse. İnşallah her mevsimi adına yakışır şekilde yaşarız. Sadece bir kışı daha karsız geçirmek istemediğimden endişemi paylaşmak ve bu konuda (henüz erken olmasına rağmen) yorumunuzu almak istedim. Saygılarımla snowserkan: Engin bey selam, sizede hayırlı bayramlar. Ağustos kurak ve hareketsiz geçecek, bu bize kış için fazlasıyla ümit veriyor. Endişe duymayın bu kış son 2 kışa benzemeyecek. ilerleyen zamanlarda kısmet olursa kış için bir şeyler yazar çizeriz.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Alinuri5, Burak1980,
9-28 Ağustos HAVA TAHMİNİ
Sizlere güzel haberler vermek isterdim ancak veremiyorum. Ay sonuna kadar beklenen durum sıcak ve yağışsız geçeceği yönünde. En iyi ihtimalle 24-25 Ağustos tarihlerini verebiliyorum ancak oda şu an için muamma. Uzun vadede zonal akışın güneyinde kalacağız gibi duruyor. Bu kısa vadede handikap gibi dursa da ilerisi için iyi bir gelişme. Güneye akışın kısmen kesilmesi kuvvetlenen vortekse işaret. Zonal flow kesildiğinde güney enlemlere daha hırçın hareketler olacaktır. Soğuklar normalinden daha şiddetli akacaktır. Zonal Akış (Zonal flow) Bu desen şeklini daha önce hava meraklılarıyla "Temel Hava Desenleri" adlı konu ile paylaşmıştım. ![]() Hava akışı enlem çizgilerine paralel (veya neredeyse paralel) olduğunda, bölgeye göre bir akış olduğu kabul edilir. Yüzey seviyeli fırtına sistemleri ve buna bağlı soğuk cepheler, zonlu akışlarda batıdan doğuya çok hızlı hareket eder, ancak kuzeyden güneye (veya güneyden kuzeye) çok az hareket eder. Sonuç olarak, Zonal akışının kutba giden yerlerin soğuması veya soğuk olması, ekvator bölgesindeki havanın ise hafif ve sıcak olması anlamına gelir. Genellikle zonal akışın her ucunda pozitif ve negatif eğimli trof(oluk) vardır. Şimdi 28 Ağustos'a kadar olası beklentiyi paylaşayım. Sıcaklara karşı tedbirli olunuz. bol bol su tüketin. direk güneş ışınlarına maruz kalmayın. Çok yağlı yiyeceklerden uzak durun. katı gıdalar yerine daha çok sıvı gıdalar tüketin. Kurban bayramı dolayısı ile yeme içme şeklini bozmayın. Kısaca; Dikkatli olun.. ![]() ![]() ![]()
Beğenenler:
• adakar, Alinuri5, Burak1980,
Sakın modele bakıp yağış geliyor, soğuk geliyor diye sevinmeyin.
17 -20 Ağustos 27-28 derecelerde salınacak. Rüzgar şu günlerde tek yönden (poyraz), O günlerde yıldız-poyraz birlikteliği sayesinde yine olması gerekenden daha az sıcak olacak. Ayın son günlerine kadar sıcaklara yelken açtık. Yelkenler fora.. ![]()
Beğenenler:
• Burak1980,
Bakalım 17 20 ağustos neler getirecek bekleyip göreceğiz ne modele bakıp sevineceğiz ne de karalar bağlayacağız. Biraz daha zaman lazım 2 gündür modeller sürekli değişmekte 3 4 gün önce 25 26 ağustos serinleme yağış verirken 2 gündür 17 20 ağustos serin ve yağış diyor bu yüzden modeller 17 sine kadar 50 kere daha değişir. Beklemek ne güzeli bu mevsimde.
(08-09-2019, 09:10 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bakalım 17 20 ağustos neler getirecek bekleyip göreceğiz ne modele bakıp sevineceğiz ne de karalar bağlayacağız. Biraz daha zaman lazım 2 gündür modeller sürekli değişmekte 3 4 gün önce 25 26 ağustos serinleme yağış verirken 2 gündür 17 20 ağustos serin ve yağış diyor bu yüzden modeller 17 sine kadar 50 kere daha değişir. Beklemek ne güzeli bu mevsimde. Sen hiç AO NAO bakmaz mısın? Eskiden Sel tahmini yapardın. Formun günden güne düşüyor.
Yaşlandık artık yazın pek bakmam ao nao ya arada bir bakarım bu sıralar yoğunum akademisyenlik öncelikli planda olduğundan tahmin pek yapmıyorum o işi size bıraktım sizi takip ediyorum böylesi daha iyi.
Batı Akdeniz ve Güney Egede gündüzleri 40 derece üzerinde seyreden sıcaklık, yüzde 15-20 bandında nem mevcut. Geceleri ise bambaşka bir hava oluyor. Nem yüzde 90’a ulaşabiliyor ve sıcaklıklar 28-30 derece bandında seyrediyor. Gündüz kavrulup gece yapış yapış olmak bir arada. Buralarda yaz mevsimini iliklerimize kadar hissediyoruz, sağlam bir kış mevsimini de hak ediyoruzdur umarım
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 3 Ziyaretçi |