Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

snowserkan 1-2 ŞUBAT SİSTEMİ

(01-20-2026, 10:45 PM)Hasan_iSTANBUL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @snowserkan  abi sana birşey sorayım Ocak 25 itibariyle beklediğim hatta benim 4 gün üzeri yaptığım tahminimde bile olan sonrasında bunun Ocak 23 ünüde içine alıp bir haftaya şubat başına kadar yaşanabilecek olan sistem neden ötelendi adeta kayboldu bunu senden öğrenmek adına soruyorum 15 gun neredeyse hiç aksatmadan önce Diyagrama yansımadığı gunlerde takip ettiğim sonra Diyagramada yansıdığı günlerde güzelde giderken ne değişti bunun bir açıklamasını ben şahsen yapamıyorum sen yapıp hem beni hem Forumdaki takipçileri aydınlatırsan çok sevinirim.

Evet bende öyle olmasını bekliyordum senin de yazdığın  gibi önce modellerde sonra diyagramlarda bu görünüyordu.
Sonra bir anda yok olduSmile

Modeller neyi yanlış yorumladı. Absürt bir durum olmuş olmalı..

Oldu.

Atmosferde geniş alanlara yön veren baskın hava rejimleri vardır. Alaska ridge dediğimiz Alaska sırtı veya yükseği baskın bir hava deseni oluşturur.
Bu hava rejiminin atlantik havasına ve dolayısıyla tüm Avrupa havasına yön vereceği algısı modellere girilmişti.

Çünkü modellere girilen  başlangıç verileri uzun süreli bir Alaska sırtını öngörüyordu.
Bu desen güney avrupa ve ülkemiz üzerine soğuk koridorunun uzun süreli açılmasına yol açıyordu.

Fakat işler değişti. Şimdi girilen başlangıç verileri Alaska sırtı yerine Pasifik Çukuru olacağını öngörüyor.

Biz buna KAOS teorisi diyoruz.

Bir sistemde birden çok parametrede meydana gelen çok küçük değişimler zaman içerisinde Sistem içinde büyük değişimlere yol açarak 
Takip edilememezlik sorununa yol açar ve buda sistemin geleceğinin net bir şekilde hesaplanamamasına neden olur.
Böyle bir sisteme de KAOTİK Sistem deriz.

Bundan önce modellerin gösterdiği çıktılar VE SİSTEM  Non- Determinizm'e uğramıştır.

Bundan bir kaç gün önce Kuzey Amerika hava rejimlerinin Ülkemiz ve Avrupa havasına olan etkilerini gösteren bir kaç görsel paylaşmıştım.
Orada daha net görülüyor bu desenler.

İşte önümüzdeki günlerde bir çok veri ile bu sistemi destekler çıktıları paylaşacağım inşallah.

Önümüzdeki günlerden itibaren Pasifik çukuru etkin olmaya başlıyor.
Bu durumda grönland yükseğinin pasif kalmasını ve soğuk koridorunun bazı engellemeler neticesinde açılacağını göreceğiz.

resim

Bu Konudaki Yorumlar
1-2 ŞUBAT SİSTEMİ - Yazar: snowserkan - 01-20-2026, 09:20 PM
RE: 1-2 ŞUBAT SİSTEMİ - Yazar: Hasan_iSTANBUL - 01-20-2026, 10:45 PM
Cvp: RE: 1-2 ŞUBAT SİSTEMİ - Yazar: snowserkan - 01-20-2026, 11:24 PM
RE: 1-2 ŞUBAT SİSTEMİ - Yazar: Hasan_iSTANBUL - 01-20-2026, 11:35 PM

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi