| |
(10-15-2018, 09:34 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Forum costukca cosuyor ve taraftar sahada Ersel bey, Kasım ayının ilk 8-10 gününde İspanya-İtalya arasına inen kopuk alçaklar yada genelde kullandığım gibi cut off alçakları olacağını düşünüyorum. Nedeni; Hazar gölü civarında genişleyen Yüksek hakimiyeti ve AZOR Civarında çok genişleyemeyen Yüksek hakimiyeti olacak. Aynı yöne dönen iki tekerlek arasında sıkışan ve güneye zorlanan kopuk alçaklar İtalya-İspanya arasına inecek. İşte bu dönemde Hazar yükseği ile Akdeniz'in batı ucuna inen AB Alanı'nın bizim güneyimizde ki konturları yada izobarları diyelim aynı yöne hareket gösterecekleri için güneyden sıcak taşınımı beklemek doğru bir düşünce olur. Bu söylediklerim ilk 8-10 gün için beklenebilir. Sonrasında ise; Engelleyici özelliği olan Hazar yükseği, 10-20 Arasında biraz daha kuzeye hareket göstereceği için İtalya-İspanya arasına inen troff bölgeleri Ülkemizin batısına kadar sokulacaktır. İşte bu dönemde Özellikle Batı bölgeler hem soğuk hemde yağış anlamında biraz daha şanslılar. Troff diyorum devamlı bilmeyenler olabilir. trofları oluklar gibi düşünün. Üst seviyelerde ki yükseltiler ve çukurlukları hayal edin. İşte bu troflar birer çukur bölgeleri ve çukur alanlara oluklardan yol inşa edilerek yada kanallar inşa edilerek taşınan hava akımları gibi düşünün. (10-15-2018, 09:37 AM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: serkan bey sizi yıllardır takip eden biri olarak evet birsey görmezseniz söylemezsiniz sizin tahminlerinizi paylaşımlarınızı takip ediyorum artık hayırlısı diyelim bekleyelim Teşekkürler, Evet Hayırlısı ne ise o olsun inşaallah,
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Captmehmet, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 33 Ziyaretçi |