| |
Daha evvelde yazdım.
AO ve NAO sistem için ışık veriyor. Ancaaak bu teleconnection dediğimiz uzak mesafelerde birbirine bağlı havadaki değişiklikler bazı ipuçları veriyor. NAO Salınımı (İzlanda AB Alanı sistemi ile Subtropikal Atlantikteki YB Sisteminin yoğunluğundaki değişimler)mevcut basınç dizilimi göz önüne alındığında bahsi geçen tarihte İngiltere civarındaki YB Alanının doğuya genişlemeye zorlanacağını bundan dolayıda kuzeydeki düşük jeopotansiyel alanın Kuzey-Güney hareketini kısıtlayacağını görebiliyoruz. Grönland üzerinde bir YB Alanı var ve İngiltere üzerindeki YB Alanı ile arasında engellenen bir AB Alanı mevcut. Bu desen dalgalanmayı hızlandıracağı için kuzeyden güneye sarkmasını beklediğimiz AB Alanının ve onun güney kolunu hızlı bir şekilde doğuya atmaya çalışacaktır. Ukrayna üzerinden sarkmaya çalışan salınımı 2-3 gün sonra kafkasya üzerine indiğinide görebiliriz. Model her güncellemede bilinmeyen sayısını azalttığından olası gerçek senaryoya yaklaşıyor. Kısaca durum bu; atmosferdeki Basınç alanlarından bir tanesinin durumundaki değişim desenide değiştiriyor. Bu gün ve yarın netlik kazanacaktır fakat ben çokta olumlu bakamıyorum.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, burakrpc, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 276 Ziyaretçi |