| |
(02-07-2019, 04:59 PM)zerensefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler snowlove varolun sağolun. Sefa kardeşim gerçekten kutlarım seni. Sana yardımcı olmak isterim. Çin'den almak yerine yerli de pekala üretebiliriz. Ortağı olduğum firma elektronik kart imalatı yapmakta. Şemadan son ürüne kendi elektronik cihazlarımızı üretebiliyoruz. Saatte 40.000 komponent dizebilen makinemiz ve lehimleme fırınımız var. Bu istasyonların elektronik kartından yüzlerce hatta binlerce dizmek birkaç gün meselesi. Ayrıntılar için özel mesaj gönderebilirsin. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 8 Ziyaretçi |

bahsettiğiniz rüzgar sensörleri gerçekten çok pahalı. Fakat bunu daha ucuza elde etmenin hatta yapmanın yollarını arıyorum, hatta yağan yağış miktarını ölçen, güneşin kuvvetini ölçen sensörler eklemek mümkün. Ana iskeleti oluşturduk bundan sonrası sürekli güncellemeler olacak. Eğer uygun fiyatlı bir açı sensörü bulursam rüzgarı da kendimiz ölçebilecegiz. Aslında benim hayalim bu istasyonlari elde fabrikasyon gibi yapıp yazılımları ile beraber forumda evinde yeri olan gönüllü olarak bunları bahçesine balkonuna camına konuşlandırıp aynı sayfada farklı ilçeler altında yayınlamak. Bu ilk projemiz %100 tamamlandığı zaman bunu dökümanlarla projesini hazırlayıp çok uygun fiyatlı bir halini yapıp dağıtımını yapmak. O zaman bir bağış kutusu koyarız atıyorum istasyon bedeli 150 TL ise her 150 tl bize bir ilçe istasyonu olarak geri döner. Şuan ki istasyon gördüğünüz gibi versiyon 1. Geliştirmeye açık, açık kaynak kodlu bir yapı. Temelinde arduino var. Umarım daha güzel şeylere imza atacağız.