Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

Hava Durumu Tahmin ve Uyarılar

Bu sene bazı haber sitelerinde ayvalar bol kış sert geçecek tarzı yorumlar hala devam ediyor ayrıca bu sene leylekler erken göç ediyormuş bu da kışın sert geçeceğini bizlere müjdelemekte. Bozuk saatte günde 2 kez doğruyu gösterir.

(Son Düzenleme: 09-24-2023, 11:53 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

(09-24-2023, 10:37 AM)Ümit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey,

Forum sizin,  ben kimse nasil istersem oyle davranirim beni elestiremezsin diyorsaniz Ben forumdan ayriliyorum. Biri tahmin yapinca veri analiz nerde verisiz tahmin olmaz diyin digeri istedigini yazsin ona soz soylenmesin bu bana ters bir durum. Burda herkes emek verip birseyler yapiyorsa bu emege saygi duyulmali. Firkirler uymayabilir saygi duyarim.

Sağlicakla kalin.

Güle güle kardeşim.
Emeklerin için teşekkür ederim

Fakat bunca yıldır forumda olmana rağmen daha ismini bile bilmiyoruz.

Neyse ALLAHA EMANET OL..
  Beğenenler:
  • REALSHADOW

Yeni sezona bomba gibi girmeden önce son durak.
Tüm samimiyetimle soruyorum.

Yola devam etmek istemeyen arkadaşlar bana özelden yazabilirler.

Bu arada forum başlıklarını çok sade bir hale getireceğiz.
Her şey daha kolay olacak.
Her yorumun adresi belli olacak bundan sonra

https://www.wetterzentrale.de/de/show_di...d=ENS&bw=1
Ecmwf diyagramını görünce içim huzura erdi gfs gitsin kumda oynasın. Linle tıklarsanız ne kadar güzel bir görüntü olduğunu göreceksiniz. Alta da gfs diyagramının linkini atacam iki resim arasındaki 700 farkı bulmanız için.
https://www.wetterzentrale.de/de/show_di...d=ENS&bw=1
  Beğenenler:
  • adakar, Ftherdem, Mturi, Snowsedat, snowserkan, volkan34tr

Bu diyagramlar daha da güzelleşecek inşallah Ao ve Nao da bu sürecin arkasındayız diyor. Mgm de tahminlerini bugün öğlen düzeltecek aklı başına gelecek az kaldı sosyal medyada orda burda her neredeyse kuraklık var diyen baykuşları ormana gönderecek türden yağışlı bir sürece giriyoruz evel Allah.
  Beğenenler:
  • adakar, Ftherdem, Mturi, REALSHADOW, Snowsedat

Mgm akıllanmış 28 inden sonra full yağış vermiş. Ne yazdım az önce okumuşlar yazdıklarımı hemen düzeltmişler dermişim. Bu daha başlangıç modellerin göremediği pek çok parametre var orajlar sağlam gelişecek gibi karadeniz çok sıcak artık çok daha soğuk havalar inecek karadenize doğru bu da tepkime doğurup çok ciddi sellere yol açacak gibi durmakta yakında herkes anlayacak ne demek istediğimi. Model var modelden içeru. Modelin göremediği çözemediği şeyler var daha arka planda diyagramlar ecmwf güzel ama yeter mi hayır yetmez daha iyisi loading inşallah.
  Beğenenler:
  • adakar, Mturi, REALSHADOW, volkan34tr

Serkan dostumun benden beklediği şekilde tahminlerime fırsat buldukça devam edeceğim inşallah devamke diyorum. Sitenin görünümünde de yeniliğe gidilebilir görünüm olarak farklı bir sayfa düzeni eğer mümkünse tabii yeni sezona farklı bir başlangıç yapmış oluruz malum değişim güzeldir ama dönüşmek her zaman güzel olmayabilir sitenin genel karakterini bozmadan siteyi daha yukarılara taşımak idealimiz olmalı diyorum. İsmini reklam olarak değil ama bir şeyi ifade etmek için söylüyorum tv kanalları havaforumu meteoroloji kahini nikli malum kişinin saçmalıklarını millete haber olarak veriyorlar. Gündem oluşturuyorlar ama öyle ama böyle biz niye kendimizi bu mecrada tanıtmayalım bu alanı bilen arkadaşlar var sitemizde olaya el atalım ve gündem olalım soytarılara meydanı bırakmayalım derim. Serkan bey gibi bu işi bilen insanlar yerine çoluk çocuğun kehanetlerine! bel bağlayan medyayı da bunlardan kurtarmak lazım.
  Beğenenler:
  • Snowselo

Ecmf Ekim ilk hafta yağış tahmini tamda beklediğim gibi thumbsup
resim

Serkan hocam iyi günler kolay gelsin.Müsaitseniz önümüzdeki dönemlerle ilgili bir projeksiyon açabilirmisiniz nasıl havalar bizi bekliyor olacak.Şimdiden teşekkürler
  Beğenenler:
  • snowserkan

Sosyal medyada orada burada birçok forumda kuraklıktan kıtlıktan dem vuranlar herhalde son dönemeçte 180 derece dönmek zorunda kaldılar sosyal medyayı takip ediyorum Meteoroloji Bey başta olmak üzere karamsar tablo çizenlerin bugünkü tahminlerini okuyunca geçen haftalarda da ifade ettiğim üzere 27 sinden sonra sonbahar gelo diye yazdım 27 sini milat olarak özellikle ifade ettim. Nitekim bugün itibarıyla bu felaket tellalları da tornistana başlamış bu da sevindirici bir gelişme en azından zararın neresinden dönerseler kardır. Benim tahminlerimi eleştirenlere de kızmıyorum onlar da bazı şeylerin modelden diyagramdan ibaret olmadığını anlayacaklar zamanla. Dİyagram okumasını uzun vadeli tahmin nasıl yapılırı vs vs öğrenecekler zamanla. Neyse gelelim sadede artık mgm bile sonbaharı müjdeliyor bugünkü tahmininde. Artık ilk gelecek olan sistem için geri sayım başladı 3 2 1 diyerek. Bu öncü sistem sonbaharın kilidini açacak ardından artık serin ve yağışlı sistemler kapıdan içeri girecekler. Bu arada modellerin gösterdiği yağışlar beni hiç ilgilendirmiyor zira denizler aşırı ısındı dolayısıyla soğuk hava ile üst seviyelerdeki çarpışacak ve bizi yağışa kavuşturacak bol bol inşallah.
  Beğenenler:
  • Captmehmet, Ftherdem, mehmet karsever, Mturi, snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi