| |
Afetler her zaman olabilir ama önlem alınıp çok daha az hasarla atlatılabilir. Malesef ülkemiz bu önlemleri yıllardır almadı ve almıyor odaklanılan nokta olduktan sonra ne yapabiliriz. Bunun en büyük nedeni tabiki ekonomik kapasite böyle geldi böyle gidiyor. Önlemi kendimiz alıp kendi çevremiz, duyurabildiklerimiz, ulaşabildiklerimizle birşeler yapabiliriz ancak.
Yarın iç ege ve marmaranın güneyinde kuvvetli oluşumlar görülebilir bu yağışlarda sel riski barındıran hücreler oluşabilir, bursanın dağ ilçeleri eskişehir kütahtya bilecik hattı dikkatli olmalı ![]()
Afetlerin tek sorumlusu belediye ya da valilik değildir. En az onlar kadar sorumlu halktır. Belediye bir şey demiyor diye sorf 3 kuruş için dere yataklarına ev yapan halka ne demeli. Yani işin özü cahillik para hırsı ve doyumsuzluk. Ben bunu afet olarak görmüyorum. Tamamen insan eliyle yapılan cinayettir. Ayrıca biraz yağmur yağınca küresel ısınma şu bu vs. Herkes buna sığınmasın. Cahil bir milletiz. Nokta
güncel radar görütüsüne göre yağışlar oluşmaya başladı, yağışar kuzey kuzeydoğu yönlü hareket edecek.
Gfs akşam güncellemesi eylül ayını neredeyse kapatmış kurak iğrenç sıfır yağış olan bir güncelleme neredeyse eylül geldi hala yağışlar yok İStanbulda ve Anadoluda gerçekten kıtlık kuraklık aldı başını gidiyor Allah sonumuzu hayr eylesin. Gudubet bir ülke olduk bereketimiz kalmadı insanlar arsız hırsız yüzsüz oldu vicdansızca zamlar kiralar vs vs herkes para peşinde hile hurda içinde dedikodu iftira vs ne pislik ararsan var malesef insanların bir kısmında. Bunlar daha iyi günlerimiz daha kötü günler kapıda gözükmekte yazıklar olsun. Her gün zam fırsatçılık nereye kadar? ARtık midem bulandı ülkemizdeki bu insan müsveddelerinden.
Tarantulam durumlar daha önce olmadığı kadar vahim.
Bazı şeylerin genetiği acayip bozuldu. Atmosfere gelirsek; 15 Eylül miladımız olacak. Çünkü o tarihten itibaren üst atmosfer çalkalanmaya başlıyor. Subpolar dediğimiz alanda alt seviyelerde (500 MB) Sırt hakimiyeti artıyor. Bunun nedeni daha üst seviyelerde polar girdabın kuvvetlenmeye başlaması. 15 Eylül'den itibaren daha hareketli günler başlayacak.
Lütfen konu dışına çıkmayalım.
Buradaki birçok arkadaşın fikirlerine katılmıyorum ama polemik olmasın diye sessiz kalmaya çalışıyorum. Tekrar rica ediyorum. Tadımız kaçmasın.
Yunanistan 1000 kg fazla yağış sonuç bu bugün komşuya yarın bize 2024 ve devamındaki senelerde sonuçları katlanarak büyüyecek ve insanoğlunun yapacağı bir şey yok artık
Serkan hocam kolay gelsin.Tarantula Beyin dediği gibi Eylül ayını kapatalımmı yoksa şimdiden bir değerlendirme yapmak doğru olmazmı. Sizden anladığım Eylül 15 den sonra Allah’ın izni ile yağışlar gelirmi
Serkan Ariftarif bana mesaj yazmış ne iş tekrar ortaya çıktı ihtiyar güzel döktürmüş sağolsun kıymet biliyor senin gibi değil
. Neyse tahmin patlat bir tane medicane bize gelir mi gelmez mi bizi etkilemez gibi sanki şu an için tabi. Ne dersin?
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 4 Ziyaretçi |

. Neyse tahmin patlat bir tane medicane bize gelir mi gelmez mi bizi etkilemez gibi sanki şu an için tabi. Ne dersin?