| |
Ekim ayı veriler oldukça ilginç hem sıcak hem yağışlı bu ilk verilerin gösterdiği sonuçlar 2 haftaya netleşir.
Çok farklı bir tahmin yapacam size şimdi arkadaşlar metrekareye 1 saatte düşen yağış 130 belki 150 kg olan yerler söz konusu peki yunanistana 3 günde yağacak yağış miktarı ne bekliyor modeller 500 mm 1000 mm ortalama uçuk 2000 mm diyen modeller de oldu tabii. Gelelim bugünkü yağışın miktarına bu yağış 130 kg ya da 130 mm az önce baktım ölçüm değerlerine aynı şeyler neyse teknik detaya girmiyorum. 24 saatte kaç kg eder çarpalım 24 ile 130 u 3120 kg hadi diyelim 3000 olsun. Şimdi sıkı durun bu yağış 1 saatte gerçekleşti peki yunanistandaki yağış 500 kg 1000 kg kaç günde yağacak 3 hadi diyelim indirek 2 gün olsun. Bu yağışın süresi kısa olmasına rağmen şiddeti yunanistandakinden daha fazla daha yoğun. Eğer bugün İstanbula yağan yağış Yunanistana yağsa 3 gün 9000 mm eder nerdeyse tabii böyle bir şey ancak Nuh tufanında olur tabii çok daha fazlası o yağışı ölçecek bir skala imkansız. Her neyse şimdilik bu kadar bu detaya dikkat çekmek istedim. İyi olan da barajlara yağdı şehir merkezini sulamadı en azından. Gelelim önümüzdeki sürece kısa bir projeksiyon tutacak olursak. ayın 11 12 sine kadarki süreçte ara ara lokal sağnaklar söz konusu olacak ay ortasından itibaren artık sıcaklıklar daha belirgin düşecek ve sonbahar yağışları başlayacak inşallah. Şimdilik bu kadar yeter. Serkan karabiber turşulu baklava.
Malesef can kayıplarının olduğu söyleniyor hem belediye hem ulaştırma bakanlığı sınıfta kaldı.
Değerli Serkan bey,
Başakşehir ilçemiz,bu yağıştan çok ciddi hasarlar almış durumda,sitemizdede kısmi olarak üzücü hususlar yaşadım. Oldukça üzgün ve ağlamaklı olduğumu belirtmek isterim. Bu afeti yaşayan tüm dostlarıma geçmiş olsun dileklerimi kalben iletirim. Mevlam,diğerlerinden esirgesin,inşallah... Amma velâkin,işin özü zaten belli,ancak gebermiş durumda. Özü,biz insanlar mıyız acaba? Belki de diğer gezegelenlerden,ya da geze gelmeyenlerden....ne bileyim belki somethin' like from Saturn. Önümüzdeki yıllar,extreme hava hadise oluşumları hususunda bizleri bekler durur... Hoşgeldin dememiz için,1 az daha mı çalışmalıyız? Minik kıyametin alamet-i farikasını sizin alnınızın ortasına çakacağım der gibi,depremler de,seller de gelecektir. Keşke... Demeden aşarız,inşallah. Kimileri benim ekmeğim ve rızkım az derken... Kimileri de benim pırlantam neden daha küçük demesin. Aklı başında olan herkese,selamlarımla. Geçmiş olsun,yaralarımızın tez vakitte sarılması dileklerimle. Tüm değerli Forum üyeleri,hoşça ve dostça kalınız.
az buçuk yağmur göreyim yağmura hasret kaldığımız için biraz ıslanayım diye istanbulun kuzey bölgesi olan şile ye gittim yagmur yok fakat şiddetli fırtına ve dalga, güneşle başbaşa kaldım bileydim kırklareli veya çanakkaleye giderdim.Şile de tekgördüğüm bir kaç elektrik şimşek fırtınası karabulutlar nerelere gitti bellrsiz belki yağar diye gec saattte kadar ekledim olmaadı yeni geldim. sonuç hezimet
(((((
(09-06-2023, 01:21 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(09-05-2023, 11:47 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ben can kayıplarını duyunca insani olarak sesiz kalamadım benim yazdıklarım siyasi değil bütün görevlilere ve bizi yöneten yetkililere lafım(09-05-2023, 11:28 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Malesef can kayıplarının olduğu söyleniyor hem belediye hem ulaştırma bakanlığı sınıfta kaldı. Özellikle sosyal medyada bu algı operasyonu yapmaya çalışanlara illet oluyorum. Ya ortada can kaybı var kimse onu söylemiyor yok o hastaneyi şu parti yapmış yok büyük şehir belediyesi nerdeymiş. Ulan sanki seli ulaştırma bakanı ya da büyük şehir belediye başkanı davul zurna ile çağırdı. Afet bu beyler afet .Afet dediğin dünyanın altyapısı en güçlü ülkelerini bile çaresiz bırakıyor. Bir tek bizde var böyle birine çamur atma hastalığı..İşin daha kötüsü bu tip kara propagandaların da çok ciddi miktarda alıcısı var.. Yazık ya.. Bu kadar ucuz bu ülkede yaşamak.En kötüsü de aklı başında insanlar bu saçma sapan silsile halindeki tavırlar yüzünden kaçar oldu ülkeden.
Bir önceki içten mesajım yayımlansın lütfen.
Medicane ise vizyondan defolup,Akdeniz'in yerleşim yeri olmayan derin sularında geberir,inşallah. Tek temennim bu şekilde olsun... Vizyonsal esprinizi pek hoş karşılamıyorum,afetin anlamını yakından tanıyan bilir sanki.
Lütfen tartışma yaratacak mesajları foruma göndermeyin.
19:00 19:45 saat dilimlerinde 45 dakikada metrekareye 70 -80 kg yağış düştü. 45 günde düşmesi gereken yağış 45 dakikada düştü yeryüzüne. AKP li değilim. CHP lide değilim. Bu forumda lütfen siyaset üzerinden tartışmayın silerim mesajlarınızı, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 445 Ziyaretçi |

(((((